■ حجت الاسلام کفیل: چهار راهکار عملیاتی برای ارتقاء ستادهای اقامه نماز
چهار راهکار عملیاتی برای ارتقاء ستادهای اقامه نماز
خبرگزاری شبستان: حجتالاسلام کفیل اظهار داشت: توجه به پیام های بیست و سه گانه مقام معظم رهبری به اجلاس های سالانه نماز که عصاره آیات و روایات است، بایستی به عنوان مهمترین راهبرد فعالیت های اجرایی ستاد اقامه نماز مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام محمدصادق کفیل، مسئول مرکز تخصصی نماز قم که به تازگی در مقام سرپرستی ستاد اقامه نماز استان قم منصوب شده اند در گفتو گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ پیرامون ضرورت های کار ستادی و عملیاتی در حوزه نماز گفت: نکته اولی که در حوزه فعالیت های ستادی و عملیاتی بایستی مدنظر فعالین نماز قرار بگیرد و با قوت بیشتری بدان پرداخته شود، پرداختن ویژه به پیام های بیست و سه گانه مقام معظم رهبری به اجلاس های سالانه نماز است.
وی افزود: مقام معظم رهبری همواره با اشراف بالای خود بر مسئله نماز، در پیام های بیست و سه گانه خود به اجلاس های سالانه نماز، عصاره آیات و روایات را به صورتی جامع و کامل مورد بررسی قرار داده اند که به جرأت می توان گفت تا به حال به زیبایی و دقت ایشان، کسی به پردازش مسائل مرتبط با نماز اشاره نکرده است. فلذا بایستی منویات مقام معظم رهبری به عنوان نکات راهبردی در رأس فعالیت های ستاد اقامه نماز قرار گیرد تا بتوان به نتیجه ای مطلوب در حوزه نماز و اشاعه فرهنگ غنی آن رسید.
وی در ادامه بیان کرد: تنها راه موفقیت یک مدیر ستاد اقامه نماز در هر جایی که باشد، توجه داشتن به منویات مقام معظم رهبری در حوزه نماز است چراکه ایشان در حوزه نماز برای همه اقشار اعم از دانش آموزان، کارمندان، مدیران، هنرمندان، خانواده ها و ادارات مختلف سخن و راهکار عملیاتی ارائه کرده اند و چنانچه این نکات دقیق عملیاتی گردند، نه تنها در ایران بلکه در دنیا می توان نماز را همگانی کرد و آثار و برکات آن را در بین اجتماعات به عینه مشاهده کرد.
حجتالاسلام کفیل در ادامه صحبت های خود به مسئله پیوند ستاد اقامه نماز با حوزه علمیه اشاره کرد و بیان داشت: دومین نکته در مسیر بهتر شدن فعالیت های اجرایی در حوزه نماز آن است که بتوانیم پیوند عمیق تر بین ستاد اقامه نماز و حوزه علمیه ایجاد کنیم و از آن جایی که ستاد اقامه نماز استان قم به عنوان نزدیک ترین مرکز به حوزه علمیه قم است بایستی تلاش بیشتری در این ستاد در خصوص ارتباط گیری منسجم با حوزه انجام پذیرد تا به نوعی شروعی بر پیوند همه ستادهای نماز استانها و ادارات با حوزه علمیه گردد.
وی در این خصوص اشاره کرد: اگر بخواهیم اتفاق خوبی در حوزه نماز کشور صورت بگیرد بایستی از قابلیت های حوزه علمیه استفاده شود و چنانچه شیوه های تبلیغ نماز را به طلاب آموزش دهیم می توان اشاعه فرهنگ نماز را در سراسر کشور با سرعت توسعه داد. در این راستا خوشبختانه پیش از این در مرکز تخصصی نماز فعالیت هایی در راستای برگزاری دورههای تربیت مدرس نماز انجام گرفته که می تواند تجربه خوبی برای تقویت این پیوند در ستاد اقامه نماز قم و سایر ستادها و حتی سایر ارگان ها باشد. امید داریم با برگزاری و عمق بخشیدن به برگزاری چنین دورههایی بتوانیم گامی مهم و راهگشا در راستای ارتقای فرهنگ نماز در کشور برداشته باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: به جهت تقویت و استحکام رابطه ستاد اقامه نماز با حوزه علمیه در نظر داریم دفتری تحت عنوان دفتر پیوند با حوزه را تاسیس کنیم. از این روی پیگیر راه اندازی دفتر ستاد اقامه نماز در پردیسان قم خواهیم بود تا توانسته باشیم بیشترین ارتباط را با طلاب برقرار کرده و علاوه بر آن بتوانیم این حرکت را به عنوان الگویی مطلوب و مورد نیاز برای سایر شهرها ارائه کنیم.
سرپرست جدید ستاد اقامه نماز استان قم در ادامه خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در پیام نوزدهمین اجلاس سراسری نماز، اشاره ای به بحث نماد عینی نماز داشتند به طوری که این نماد که بهترین مثال آن مسجد می باشد، در هر شهر و روستا نمایان گر و سمبل نماز باشد. ایشان می فرمایند: «عمران مساجد و پرداختن به آرایههای معنوی و ظاهری آن، وظیفهی همگان است و هر کسی به اندازهی توان و همت باید در آن سهیم گردد. مردم، شهرداریها و دستگاههای دولتی هر یک در آن باید سهمی ایفاء کنند و روحانی دانا و مسئولیتپذیر و پرهیزگار میتواند و میباید محور این منظومهی تلاش مقدس باشد.» از این روی سومین نکته ای که در فعالیت های اجرایی ستاد اقامه نماز می بایست بدان توجه گردد همین بحث نماد عینی نماز می باشد. باید تلاش شود در ورودی هر شهر نماد نماز جلوه گر باشد تا برای عابران و مسافران تداعی گر عینی نماز تلقی گردد و از این روی سعی خواهیم کرد مسجد اهل بیت (ع) که در ورودی شهر قم قرار دارد را به عنوان قرارگاه نماز برای مسافران تدارک ببینیم و در آن فعالیت های ویژه ای در خصوص ترویج فرهنگ نماز داشته باشیم.
وی با طرح چهارمین نکته مهم در خصوص فعالیت های مرتبط با اشاعه فرهنگ نماز گفت: بنا بر نظر مقام معظم رهبری، برای نهادینه کردن فرهنگ نماز در جامعه نیازمند الگو سازی هستیم. الگوسازي يكي از شيوه هاي مؤثر انتقال و نهادينه كردن پيام است و به همین جهت شهر قم به عنوان مرکزیت مسائل مرتبط با دین بایستی به نوعی الگو باشد و بالطبع ادارات آن نیز می بایست به عنوان الگوی ادارات کل کشور قرار گیرند. الگودهی به ادارات از توصیه های مقام معظم رهبری است و امیدواریم بتوانیم در مسیری که در آن قرار گرفته ایم، شهر قم را در این حوزه به عنوان الگوی معرفی نماییم.