■ قالیباف: قرآن، نماز و اذان سه موضوع مورد توجه شهرداری تهران است
شهرنوشت: محمد باقر قالیباف در این مراسم که در محل مرکز نمایشگاه های شهرداری تهران در بوستان گفت و گو برگزار شد، با طرح این سوال که «چه فرقی باید بین شهر تهران با شهرهای دیگر کشورهای دنیا وجود داشته باشد؟» تاکید کرد: ما در تهران برای ساخت بزرگراه، مترو، پل، توجه به فضای سبز و محیط زیست و حل مساله آلودگی هوا تلاش می کنیم تا به سمت پیشرفت و توسعه حرکت کنیم. در این زمینه نیز کسانی که منصفانه نگاه می کنند، شاهد هستند که شهر تهران توانسته است گام های جدی در این مسیر بردارد، به حدی که تهران برای میهمانان داخلی و خارجی و در کنفرانس های علمی و تخصصی قابل دیدن شده است.
وی ادامه داد: با این وجود اگر شهر را به نقطه ای رساندیم که براساس شاخص ها با شهرهای پیشرفته دنیا قابل قیاس باشد آیا باز هم به وظیفه و رسالت خود عمل کرده ایم؟ مهم این است که ما هر کاری در شهر تهران انجام می دهیم، نهایتا خروجی این باشد که شهروندان بتوانند بندگی خدا را بهتر انجام دهند.
شهردار تهران خاطر نشان ساخت: اگر ما این توفیق را پیدا نکردیم، هرگز در مسیر فضای زیست مومنانه و فرهنگ قرآنی حرکت نکردیم و هیچ فرقی با دیگر شهرهایی که همه امکانات را فراهم می کنند اما در آن عبادت خدا اتفاق نمی افتد، نداریم. در این شرایط می توان گفت که ما رسالت خود را هرگز انجام ندادیم و چه بسا مسئولیت بیشتری هم داریم، چرا که شاید ابزار و امکاناتی را فراهم کرده ایم که کفران نعمت کرده و در مسیر شیطان حرکت کنیم.
قالیباف هدف نظام اسلامی را انجام دادن عبادت خدا دانست و گفت: بحث مربوط به قرآن فرا تاریخی است. خداوند قرآن را برای اصلاح انسان ها قرار داده و این فصل، زمان و نسل نمی شناسند بلکه برای همه فصول، همه زمان ها و تمامی نسل هاست.
وی قرآن را کتاب تمدن ساز توصیف کرد و ابراز داشت: اگر امروز جامعه بشری با چالش محیط زیست روبروست، به خاطر عمل نکردن به فرهنگ قرآن است. کتاب قرآن، کتاب زندگی و افراد زنده است و کتاب مردگان نیست؛ همچنین هنر هم باید در خدمت این مسیر باشد.
شهردار تهران با بیان اینکه قرآن، نماز و اذان سه موضوع مورد توجه شهرداری تهران است، گفت: شاید در این مورد نتوانسته باشیم حق مطلب را صددرصد ادا کنیم اما همیشه متذکر این سه موضوع بوده ایم و در تصمیمات خود نیز سعی کرده ایم تا به این بخش عنایت ویژه ای داشته باشیم.
قالیباف تصریح کرد: من به همه عزیزانی که وقت خود را وقف قرآن کردند و در این راه فعالیت می کنند عرض می کنم که ما نمی خواهیم قرآن را خاص شهرداری کرده و به صورت اداری به آن نگاه کنیم بلکه کار قرآنی کاری مردمی، فراگیر و برای همه اقشار و جوامع است که جنسیت و سن نمی شناسد. در این میان ما در شهرداری تهران تنها می توانیم در این بخش کمک کنیم و در برخی موارد بستر سازی کنیم. این کار نیز نه تنها در زمان برگزاری این نمایشگاه بلکه در طول سال باید تداوم داشته باشد. البته نباید فعالیت قرآنی را منوط به پول شهرداری کنید بلکه در حرکت قرآنی خود سهمی به ما بدهید تا ما هم توفیق داشته باشیم.
وی یادآور شد: ما بر بحث مسایل قرآن، نماز و اذان بر اساس نگاه تفکر مسجدی و مسجد محوری تاکید داریم و همه باید حول این موضوع حرکت کنیم. وقتی این کار در تهران الگو شود دیر یا زود می تواند اثر خود را تا کوچکترین شهرها و روستاها داشته باشد
قالیباف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه، گفت: یکی از اقدامات خوب همکاران من در شهرداری تهران راه اندازی این نمایشگاه در آستانه ماه مبارک رمضان بود که شاید جای آن در مجموعه فعالیت های شهرداری خالی بود، چرا که شهرداری تهران در حوزه عترت اقدامات خوبی انجام داده است و در حوزه قرآن نیز امید می رود که پایه گذاری این نمایشگاه بتواند در توسعه فرهنگ قرآنی در شهر بیش از گذشته اثرگذار باشد.
به گزارش شهرنوشت وی همچنین به ذکر خاطره ای از دیدار خود با آیت الله مجتبی تهرانی (ره) پرداخت و تاکید کرد: ما توفیق داشتیم که سالی چند نوبت محضر آیت الله العظمی آقامجتبی تهرانی(ره) حضور پیدا می کردیم، ایشان معمولا کمتر مدیران اجرایی را می پذیرفتند اما با همه مشغله ای که داشتند، این منت و لطف را داشتند که سالی چند نوبت خدمتشان می رسیدیم. یکی از تاکیدات مکرر آیت الله مجتبی تهرانی(ره) این بود که «فلانی حواست باشد که شما مسئول دین مردم هم هستی؛ در حین اینکه به همه کارهای شهرداری توجه می کنی، اما در مقابل دین مردم هم مسئول هستی و طبیعتا سرآمد همه این موارد توجه به فرهنگ قرآنی است».