نوزدهمین اجلاس سراسری نماز

■ نوزدهمین اجلاس سراسری نماز

نوزدهمین اجلاس سراسری نماز

نوزدهمین اجلاس سراسری نماز

بیرجند، مهرماه 1389

 

بسم الله الرّحمن الرّحيم

پدید آوردن هویتی به نام مسجد، نخست در قبا و سپس در مدینه، در شمار زیباترین و پرمغزترین ابتكارهای اسلام در آغاز تشكیل جامعة اسلامی است. خانة خدا و خانة مردم؛ كانون ذكر و معراج معنوی و عرصة علم و جهاد و تدبیر دنیوی؛ جایگاه عبادت و پایگاه سیاست، دوگانه‌‌‌های به‌هم‌‌‌پیوسته‌‌‌ای است كه تصویر مسجد اسلامی و فاصلة آن با عبادتگاه‌‌‌های رایج ادیان دیگر را نمایان می‌‌‌سازد. در مسجد اسلامی، شور و بهجت عبادت خالص با نشاط زندگی پاك و خردمندانه و سالم، درهم می‌‌‌آمیزد و فرد و جامعه را به طراز اسلامی آن نزدیك می‌‌‌كند. مسجد، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت، و پیوستگی فرد و جامعه در دیدگاه و اندیشة مكتب اسلام است.

با این نگاه، دل‌‌‌های ما برای مسجد می‌‌‌تپد و از شوق و احساس مسئولیت، لبریز می‌‌‌گردد. امروز در میان مساجد ما كم نیستند آنهایی كه می‌‌‌توانند نمایی از این تصویر زیبا و شوق‌‌‌انگیز را به نمایش درآورند. حضور نسل جوان پاك‌‌‌نهاد ما و حضور روحانیون و معلمان آگاه و دلسوز، مسجدهایی را به‌درستی، كانون ذكر و عبادت و اندیشه و معرفت ساخته و یادهای عزیز و گران‌بها را در دل‌های ما برانگیخته است؛ لیكن تا این وظیفه به تمام و كمال گزارده نشود، هیچ‌یك از ما نباید و نمی‌‌‌توانیم خطری را كه از كمبود مسجد یا ضعف و نارسایی مساجد، جامعه و جوانان و خانواده‌‌‌ها و نسل‌‌‌های آینده را تهدید می‌‌‌كند، غافل بمانیم و خود را از بركات عظیمی كه مسجدِ طراز اسلامی به كشور و نظام و مردم هدیه می‌‌‌كند، محروم سازیم.

نخستین مطلب مهم، بنای مسجد و حضور روحانی شایسته در آن است. هم‌اكنون با وجود ده‌ها هزار مسجد در كشور، جای هزاران مسجد دیگر در روستاها، شهرها، شهرك‌‌‌ها و مجتمع‌‌‌های مسكونی خالی است. دسترسی آسان به مسجد، نیاز ضروری مؤمنان و جوانان و نوجوانان ما‌ست. روحانی پرهیزگار، خردمند، كارشناس و دلسوز در مسجد، همچون پزشك و پرستار در بیمارستان، روح و مایة حیات مسجد است. امامان جماعت باید آماده‌‌‌سازی خویش برای طبابت معنوی را وظیفة حتمی خود بدانند و مراكز رسیدگی به امور مساجد و حوزه‌‌‌های علمیه در همه‌‌‌‌جا آنان را یاری دهند. مساجد باید مَدرَسِ تفسیر و حدیث و منبرِ معارف اجتماعی و سیاسی و كانون موعظه و پرورش اخلاق باشد. زمزمة محبت متولیان و مدیران و امنای مساجد، باید دل‌های پاك جوانان را مجذوب و مشتاق كند.

حضور جوانان و روحیه‌‌‌های بسیجی باید محیط مسجد را زنده و پرنشاط و آینده‌‌‌پو و لبریز از امید سازد. میان مسجد و مراكز آموزشی در هر محل، همكاری و پیوند تعریف‌شده و شایسته‌‌‌‌‌‌ای برقرار گردد. چه نیكوست كه دانش‌آموزان برجسته و ممتاز در هر محل، در مسجد و در برابر چشم مردم و ازسوی امام جماعت، تشویق شوند. مسجد باید رابطة خود را با جوانانی كه ازدواج می‌‌‌كنند، با كسانی كه به موفقیت‌های علمی و اجتماعی و هنری و ورزشی دست می‌‌‌یابند، با صاحب‌همتانی كه كمك به دیگران را وجهة همت می‌‌‌سازند، با غم‌دیدگانی كه غم‌گساری می‌‌‌جویند، و حتی با نوزادانی كه متولد می‌‌‌شوند، برقرار و مستحكم كند. مسجد باید در هر منطقه و محل مأمن و مایة خیر و بركت باشد و به‌طریق‌اولی، وسیلة زحمت و آزار مجاوران نگردد. پخش صداهای آزاردهنده به‌‌‌ویژه در شب و هنگام آسایش مردم، كاری ناروا و در مواردی خلاف شرع است. تنها صدایی كه باید از مسجد در فضا طنین بیفكند بانگ اذان با صوت خوش و دل‌نواز است.

عمران مساجد و پرداختن به آرایه‌‌‌های معنوی و ظاهری آن، وظیفة همگان است و هركسی به اندازة توان و همت باید در آن سهیم گردد. مردم، شهرداری‌‌‌ها و دستگاه‌‌‌های دولتی هریك در آن باید سهمی ایفا كنند و روحانی دانا و مسئولیت‌‌‌پذیر و پرهیزگار می‌‌‌تواند و می‌‌‌باید محور این منظومة تلاش مقدس باشد.

از خداوند متعال توفیق همگان را مسئلت می‌‌‌كنم و برای روحانی مجاهد و خدمتگزار، جناب حجت‌‌‌السلام والمسلمین آقای قرائتی دوام عمر و نشاط و توفیق روزافزون از خداوند می‌‌‌طلبم.

      والسلام علیكم و رحمة‌‌‌الله

سیدعلی خامنه‌‌‌ای

 18 مهرماه 1389

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 792 کلمه
1394/9/15 ساعت 23:21
کد : 981
دسته : پیام های مقام معظم رهبری به اجلاس های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
پیام های مقام معظم رهبری
مجید :
#201
16:48:01 - 1395/2/22
سلام لطفا برای پیامها عنوان بگذارید تا در صفحه پیامها راحتتر بتوان مطلب مورد نظر را یافت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز