چگونه فرزند خود را نمازخوان کنیم

■ چگونه فرزند خود را نمازخوان کنیم

چگونه فرزند خود را نمازخوان کنیم

اهميت دادن والدين به نماز اول وقت باعث مي شود كه روح معنوي نماز در بين فرزندان به رشد و شكوفايي برسد و پدر و مادر نمازخوان الگوي مناسب و به جايي برای فرزندان در خواندن نماز هستند.

يكي از مکانهای مهم جامعه كه اسلام به آن توجه زیادی کرده "خانه" است، چرا كه اکثر فضايل اخلاقي و رذايل اخلاقي از همين محيط به وجود مي آيد. محيط خانه مكاني است مقدس و اعضاي اين خانه را پدر و مادر و فرزندان تشكيل مي دهند و احترام هر كدام واجب است و هر كدام از اينها مسئوليت خاصي نسبت به همديگر دارند. براي سالم ماندن خانه و آرامش افراد آن، بايستي روح معنويت و ياد خدا به وسيله نماز و ذكر او در فضاي آن ايجاد شود و فضايل اخلاقي در هر كدام از اعضا خانواده ايجاد شود و رذايل اخلاقي از روح تك تك افراد آن زدوده شود، چرا كه در غير اين صورت، هم اهل خانه نابود مي شوند و هم اعمال آنها از قبيل نماز و غيره را از بين مي برد. نيازهاي معنوي خانه و ايجاد فضايل اخلاقي و پاك نمودن روح از رذايل اخلاقي است و اگر معنويت در خانه نباشد، آن خانه به گفته قرآن مجيد "تاريك" است.

 

يكي از عوامل به وجود آورنده معنويت، نماز است. نمازي كه جزو برنامه هاي ديني تمام پيامبران الهي و در تمام اديان و شريعتهاي آسماني وارد شده است و پيامبران الهي به انجام آن ماموريت داشته اند و نخستين سفارش خداوند به حضرت عيسي(ع) درباره نماز در سوره مريم، آيه ۳۱ بود: خداوند مرا مادام كه زنده ام به نماز و زكات توصيه نموده است.

 

اهميت دادن والدين به نماز اول وقت باعث مي شود كه روح معنوي نماز در بين فرزندان به رشد و شكوفايي برسد. پدر و مادر در نماز خواندن الگوي مناسب و به جايي هستند و والديني كه نماز نخوانند چگونه مي توانند به فرزندشان بگويند نماز بخوان و وقتي فرزنداني بي نماز شدند و فردا سر از گمراهي بر داشتند، چه مي كنند؟ قطعا كسي كه نماز نخواند و خداوند دست عنايت خود را از او برداشته و به گمراهيهاي عجيبي مي رسند.

 

والدين بايد خود اهل نماز باشند و با شيوه هاي مختلف فرزندان خود را تمرین نماز دهند، آن هم از كوچكي، دستور از ائمه رسيده كه به بچه از هفت سالگي تمرين نماز ياد بدهيم. فرزند از هفت سالگي مي تواند به نماز عادت كند، چه پسر و چه دختر. يعني همان اولي كه بچه به دبستان مي رود، بايد نماز را در دبستان به او ياد بدهند و در خانواده هم به او بياموزند.

 

ولي اين را بايد توجه داشته باشيم كه ياد دادن و وادار كردن با زور هيچ نتيجه اي ندارد و كوشش نماييم كه فرزندمان از اول به نماز خواندن رغبت داشته باشد و به اين كار تشويق بشود. به هر شكلي كه مي توانيم موجبات تشويق فرزندمان را فراهم كنيم كه با ذوق و شوق نماز بخواند، زياد به او "بارك الله" بگوييم، جايزه بدهيم، اظهار محبت كنيم كه بفهمد و قتي نماز مي خواند بر محبت ما نسبت به او افزوده مي شود.

 

ديگر اين كه بچه را بايد در محيط مشوق نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده كه اگرفرزندمان به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبيند به اين كار تشويق نخواهد شد. چون حضور در جمع مشوق انسان است، آدم بزرگ هم وقتي خودش را در جمع اهل عبادت مي بيند روح عبادت بيشتري پيدا مي كند.

متاسفانه كم رفتن ما به مساجد و مجالس ديني و اين كه فرزندمان كمتر در مجالس مذهبي شركت داشته باشد سبب مي شود كه اينها از ابتدا رغبت به عبادت پيدا نكنند، ولي براي ما وظيفه است. اما اسلام به ما امر مي كند كه فرزندمان را به نماز خواندن تشويق و ترغيب كنيم. يكي از راههاي تشويق در حال حاضر براي دختران همين جشن عبادت است كه اين مشوق براي آنها است و چه خوب است در اين مواقع عكس و هديه گرفته شود و ما بايد با فرزندانمان برنامه رفتن به مسجد را داشته باشيم تا آنها به مساجد و مجالس مذهبي از اين طريق آشنا بشوند.

در نتيجه ما و ظيفه داريم دين خود را بشناسيم و نماز بخوانيم و وظيفه داريم كه خاندان خودمان را هم نمازخوان بكنيم، به شكلي كه به نماز راغب و تشويق بشوند. قواعد و خاصيت نماز خواندن، و در حدودي كه مي توانيم،فلسفه نمازخواندن را براي فرزندان بگوييم. بنابراين ما مسئول نماز خواندن خود و خاندان خود،يعني همسر و فرزندان خود هستيم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 747 کلمه
1394/9/15 ساعت 11:49
کد : 960
دسته : دعوت فرزندان به نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز اول وقت
خانه
معنويت
محبت
مسجد
تشويق
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز