■ نماز دعوت کننده ي انسان به رعايت اخلاق اسلامي
نماز علاوه بر شرايط صحت ، شرايط قبولي و کمال دارد که در بعد مسائل سياسي ، خانوادگي ، اجتماعي ، اقتصادي ، بهداشتي و .... نمود پيدا مي کنند که بخشي از آن در ارتباط با رعايت کردن مسائل اخلاقي در خانواده و اجتماع مي باشد .
نماز بهره مندي از رحمت الهي
1. يکي از اصحاب امام باقر عليه السلام از آن بزگوار نقل مي کند که پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله و سلم فرمودند: اذا قام العبد المؤمن في صلاته نظر الله عزوجل اليه ، أو قال : أقبل الله عليه حتي ينصرف ، و أظلته الرحمه من فوق رأسه الي أفق السماء و الملائکه تحفه من حوله الي أفق السماء ، و وکل الله به ملکا قائما علي رأسه يقول له : أيها المصلي ؛ لو تعلم من ينظر اليک ، و من تناجي ما التفت و لا زلت من موضعک أبدا ؛ (1)
هرگاه بنده ي مؤمن به نماز قيام کند ، خداوند به او نظر و توجه ( خاص ) مي کند [ يا فرمود ] خداوند به او روي مي کند تا اين که از نماز فارغ شود و رحمت ( خاص ) از بالاي سرش تا افق آسمان سايه مي افکند و فرشتگان اطراف او را تا آسمان مي پوشانند و خداوند فرشته اي را بر او موکل مي کند که به او بگويد: اي نمازگزار! اگر بداني چه کسي به تو نظر مي کند و با چه کسي مناجات مي کني به چيز ديگري توجه نخواهي کرد و هرگز از جايگاه خود کنار نخواهي رفت .
2. حضرت اميرمؤمنان عليه السلام مي فرمايد: لو يعلم المصلي ما يغشاه من الرحمه لما رفع رأسه من السجود ؛ (2)
اگر نمازگزار بداند که چقدر رحمت ( خاص ) خداوند او را فراگرفته سر از سجده ها برنمي دارد .
پي نوشت ها:
1. وسائل الشيعه ، ج 3 ، ص 21.
2. غرر الحکم ، ج 2 ، ص605 ، فصل 75 ، حديث 25.
منبع:کتاب دانستني هاي لازم از نماز