■ تأثیر نماز در تامین نیاز درونی و روانی انسان
بدون شک انسان برای گریز از توحش و راهیابی به زندگی انسانی و حیات طیبه و رهایی از یاس و افسردگی به یک عامل مهارکننده نیازمند است که روح او را در کنترل و تسخیر خود قرار دهد وبه هنگام پژمردگی و افسردگی او را طراوت بخشد. در میان تمامی امواج نگرانی و اضطراب قران کریم «ذکر خدا» را به عنوان برترین داروی آرام بخش و شفادهنده قلبها معرفی میکند و «نماز» را به عنوان مصداق برتر ذکر میکند. نماز تمام عوامل روانشناسانه وحتی قویترین آنها را در خود جمع کرده است و به فرد اعتقادی پولادین برای تحقق آرمانهای فکریاش میبخشد. هیچ چیز مثل نماز نمیتواند به اصلاح درونی افراد بپردازد و پاکسازی روان انسان راتحقق بخشد، به طوریکه تمامی رفتار او متأثر از این روانپاک باشد. تمرکز و آرامش روان را در انسان احیا میکند. نماز یک تصفیهگر درونی برای روح و عمل انسان است و دادگاه وجدان انسان را بیدار و فعال میکند.
……
…….
● نتیجهگیری
شادابسازی و ایجاد روحیه دانشآموزان و جلوگیری از افسردگی آنها باعث میشود افرادی هدفمند و کار آمد در جامعه داشته باشیم در این میان عوامل متعددی دست بهدست هم داده تا بتواند این هدف محقق شود.
۱) مهمترین عامل نقش خانواده است، تربیت فرزند از اوان زندگی و ایجاد نشاط او وپیوند میان خانواده و مدرسه وتعامل این دو در ایجاد هماهنگی با هم می تواند روشی مؤثر برای ایجاد شادابی در فرزند پیدا و اجرا شود.
۲) از دیگر عوامل مهم نمازاست، نماز عاملی است مهار کننده روح انسان و باعث آرامش قلب و جلوگیری از اضطراب و افسردگی در شخص میشود، پس اجرای نماز جماعت وجلسات متعدد مربوط به نماز و اشاعه آن میتواند در شادابسازی دانشآموزان مؤثر باشد.
پس با این تفاصیل میتوان گفت با شادابسازی محیط کمک شایانی به شادابی فرزندان و رشد همه جانبه (اخلاقی، آموزشی و......)آنها میشود.