اثر نماز و نیایش در انگیزش انسان به رعایت حقوق دیگران

■ اثر نماز و نیایش در انگیزش انسان به رعایت حقوق دیگران

 اثر نماز و نیایش در انگیزش انسان به رعایت حقوق دیگران

نماز و نیایش از راه‏هاى گوناگونى انسان را به اندیشه و منش و روش سالم فرا مى‏خواند:

نخست از راه آشنا ساختن گستره‏ى جان با یاد خدا و عشق به او و انجام فرمان او براى جلب خشنودى او.

آن گاه از راه دمیدن روح اخلاص و راستى و درستى در وجود نمازگزار و اندیشه و منش و عملکرد او.

سپس از راه دل سپردن به محتواى واژه واژه‏اى نماز که در هر شبانه‏روز از بینش و باورها و از شناخت خدا و راز و نیاز با او تا حکمت و مهر و عدالت او و دادن پاداش و کیفر کارها و تا رفتار و کردار درست را در چشم‏انداز نمازگزار قرار مى‏دهد.

و یکى هم از راه توجه دادن به شناخت شرایط و مقدماتى است که رعایت آنها براى درستى نماز واجب است، و نمازگزار را موظف مى‏سازد تا در راه آماده سازى خود براى نماز به بهداشت جسمى و روحى و پاکسازى ظاهرى و باطنى و پالایش مادى و مالى و مسکن و لباس خود بیندیشد؛ چرا که برابر مقررات، نمى‏توان در مکان غصبى نماز خواند، نمى‏توان با لباس غصبى و نیز غیر بهداشتى نماز خواند، نمى‏توان بر روى فرشى که از پول حرام فراهم آمده است، نماز خواند. جز با آب پاک و مباح و جز در مکانى که از غصب و حق‏کشى و تجاوز به حقوق دیگران پاک و پاکیزه باشد، نمى‏توان به نماز و نیایش ایستاد، و نیز نمى‏توان با ستم و تجاوز، غصب و بردن حقوق خصوصى و ملى، با ربا و رانتخوارى، و رشوه و کم فروشى و...، مقدمات نماز و پیش شرطهاى آن را فراهم آورد؟

پس فرد و خانواده‏ى نمازگزار و جامعه و مدیریتى که به راستى در اندیشه‏ى نماز و برپایى نماز و ترویج و همگانى ساختن فرهنگ و ادب و اخلاق نماز است نمى‏تواند تنها به شعار و آداب ظاهرى و انواع تحمیل‏ها و تهدیدها بسنده نماید، بلکه براى خواندن نماز واقعى و برپایى فرهنگ و منش نماز و نیایش، ناگزیر از رعایت همه‏ى این‏ها در فراهم ساختن مقدمات و پیش شرطهاى نماز درست است. با این بیان، فرد و جامعه‏ى با ایمان و نمازگزار با دل سپردن به نماز و نیایش و تعهد به تمرین و تکرار این برنامه‏ى معنوى و سرود شبانه‏روزى باید هر روز بارها و بارها مراقب رعایت حقوق مردم باشد و بکوشد تا با دست و زبان و قلم و قدم و اندیشه و روش و قدرت و رفتار و برنامه‏ریزى و سیاست‏ورزى خویش از هر نوع ستم و حق‏کشى و تحمیل و تهدید دورى جوید. ( زلال جارى نماز و نیایش در آیینه‏ى قرآن و روایات، على کرمى‏فریدنى، ص170-173.)

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 455 کلمه
مولف : على کرمى ‏فریدنى
1394/7/27 ساعت 14:10
کد : 771
دسته : آسیب‌شناسی اخلاقی نماز(نماز و گناه),آثار تربیتی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز