نماز در لحظات حساس

■ نماز در لحظات حساس

نماز در لحظات حساس

آنچه مسلم است نماز دردین اسلام به عنوان برترین عبادت شناخته شده و از آن به عنوان کلید بهشت یاد می شود، سعی ما بر این است که درباره این نیایش عاشقانه نکاتی ارائه نماییم:

نماز در رأس همه عبادات است

 
 

در ایام ویژه مثل شب قدر، اعیاد اسلامی، جمعه، و هر شب و روزی که دارای فضیلت و ارزش است و برای آن دعا و مراسمی مخصوص است مثل شب مبعث، شب میلاد، شب جمعه، معمولاً نمازهای مخصوصی هم وارد شده است. شاید نتوان ایام مقدسی را پیدا کرد که درآن برنامه نماز نباشد.

نماز پر تنوع ترین عبادت است

 
 

اگرچه جهاد، حج، وضو و غسل هرکدام چند نوع دارد، اما نماز انواع گوناگونی دارد، درواقع با نگاهی ساده به حاشیه کتاب مفاتیح الجنان علامه محدث حاج شیخ عباس قمی درمی یابیم انواع گوناگونی از نمازها ذکر شده است که بررسی و جمع آوری آن نیاز به یک کتاب مستقل دارد. هر امام نمازی داشته غیر از نماز امام دیگر، نماز امام زمان علیه السلام غیر از نماز حضرت امیرالمومنین (ع) است.

نماز و هجرت

 
 

حضرت ابراهیم می گوید:

خداوندا ذریه خود را در منطقه خشک بی آب و گیاه قرار دادم ، پرودگارا برای اقامه نماز «رَبَّنا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتي‏ بِوادٍ غَيْرِ ذي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنا لِيُقيمُوا الصَّلاةَ»[1] .

آری وظیفه نمازخوانها آن است که با سفرها و هجرت ها به مناطق بد آب و هوا هم بروند تا شور و هیجان نماز عالمگیر شود.

ترک مهم ترین جلسات تاریخ به خاطر نماز

 
 

یکی از ادیانی که نامش در قرآن آمده «صابئین» است که به حضرت یحیی گرایشی خاص دارند ضمناَ برای ستارگان تاثیری قائلند و نمازو مراسم ویژه ای دارند که هنوز گروهی از آنان در خوزستان هستند.

این فرقه رهبری بسیار دانشمند ولی مغرور داشتند که بارها با امام رضا علیه السلام گفتگو کرد ولی زیر بار نمی رفت.

در یکی از جلسات امام رضا علیه السلام استدلالی کرد که او تسلیم شد و گفت:

«اَلْانَ لانَ قَلْبی» حالا روح من نرم شده حاضرم مکتب تو را بپذیرم که ناگهان صدای اذان بلند شد . امام رضا علیه السلام جلسه را ترک کرد، مردم گفتند فرصت حساسی است وشاید بعدا چنین فرصتی پیش نیاید امام فرمود:

اول نماز!، و او که این تعهد را از امام دید علاقه اش بیشتر شد. امام بعد از نماز گفتگویش را با او ادامه داد و اودر نهایت ایمان آورد.

نماز اول وقت وسط جنگ

ابن عباس می­دید که حضرت علی علیه السلام گاهی اوقات در وسط جنگ به آسمان نگاه می کند باز مقداری می جنگد باز نگاهی به آسمان می کند.

جلو آمد و پرسید چرا به آسمان نگاه می کنی. فرمود: برای اینکه اول وقت نماز ازدستم نرود. گفت: اکنون شما در حال جنگ هستید. فرمود: از نماز اول وقت نباید غفلت شود.

آنجا که خواب از مناجات بهتر است

 
 

روزی رسول اکرم صلی الله علیه و آله نماز صبح را با جماعت خواندند و دیدند علی علیه السلام به مسجد نیامده است به سراغش رفتند در خانه علی علیه السلام را زده و پرسیدند چرا او امروز در جماعت شرکت نکرده؟!

فاطمه علیها سلام گفت : علی دیشب تا صبح مناجات داشت ولی صبح خستگی او طاقت فرسا بود نمازش را در منزل خواند.

حضرت فرمود: به او بگوئید شبها به جای مناجات طولانی کمی بخوابد ولی نماز جماعت صبح را از دست ندهد ، خوابی که مقدمه جماعت باشد بهتر از مناجاتی است که حال جماعت را از بین ببرد…

 


[1] . إبراهيم : 37

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 571 کلمه
1396/3/16 ساعت 08:58
کد : 573
دسته : اهمیت و جایگاه نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز ظهر عاشورا
نماز خوف
هجرت برای نماز
نماز در جبهه
نماز در وسط جنگ
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز