■ فضیلت مسجد النبی
بسم الله الرحمن الرحیم
فضائل مسجد النبي ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم )
نویسنده: محمّدتقى فعالى
منبع: اسرار عرفانى عمره
تهیه کننده: مرکز تخصصی نماز
مسجد نبوي در آغاز به دست رسول خدا ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) ساخته شد . اين مسجد نخست با خشت و در ابعادي نسبتاً كوچك بنا شد . چون مسلمانان زياد شدند ، آنان از پيامبر اكرم ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) خواستند كه فضاي مسجد افزوده شود ، پيامبر ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) خواسته آنان را پذيرفت و دستور داد بر آن افزودند و مسجد را از يك خشت و نيم بنا كردند ، باز هم مسلمانان زياد شدند و گفتند : اي رسول الله ! كاش دستور مي داديد مسجد را بزرگ كنند . پيامبر نيز دستور داد تا ديوار آن را با دو رديف خشت بنا كردند ، سپس گرما بر آنان چيره شد . از پيامبر ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) خواستند تا دستور دهد سايباني بر مسجد زنند ، ايشان هم دستور داد تا ستون هايي از تنه درخت خرما برپا كردند و سپس چوب هاي پهن با شاخه برگ هاي درخت خرما بر آن افكندند ، تا اين كه باران آمد و سقف مسجد چكه كرد . گفتند : اي رسول الله ! كاش فرمان دهي سقف مسجد را گل اندود كنند . پيامبر ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) فرمود : نه ، مسجد بايد سقف و سايباني همانند سايبان موسي ( عليه السلام ) داشته باشد . مسجد النبي به همين وضعيت باقي ماند تا اين كه رسول الله ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) از دنيا رفت.[1]
مسجد پيامبر ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) فضيلتي بزرگ و عظمتي رفيع دارد و علاوه بر مسجد كعبه و مسجد ايليا در شهر بيت المقدس ، يكي از سه مسجد بزرگ روي زمين است . نبي خاتم ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) فرمود :
« مِنْ خَرَجَ عَلَي طُهْر لايُريدُ اِلاّ مَسجِدي هذا وَلَيُصَلّي فيهِ كانَ بِمَنْزِلَةِ حَجَة »[2]
« هركس با طهارت بيرون شود و قصدي جز آمدن به مسجد مرا نداشته باشد تا در آن نماز بخواند ، مانند انجام حج است . »
بيش از همه ، نسبت به نماز در مسجد النبي سفارش شده است . گاهي يك نماز در اين مسجد معادل هزار نماز در مساجد ديگر ـ غير از مسجد الحرام ـ قرار داده شده[3] و گاهي برابر ده هزار نماز[4] و گاهي نيز به اندازه پنجاه هزار نماز شمرده شده است[5] رسول خدا ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) درباره مسجد خويش فرمود :
« مَنْ صَلّي في مَسْجِدي اَرْبَعينَ صَلاةً لا يَفُوتُهُ صَلاة كَتَبَتْ لَهُ بَراءَة مِنَ النَّارِ وَ نَجاة مِنَ الْعَذابِ وَ بَرَيءَ مِنَ النِّفاق »[6]
« هر كس در مسجد من چهل نماز بخواند ، بي آنكه حتي يك نماز از او فوت شود ، براي او برائت از دوزخ و نجات از عذاب نوشته مي شود و از نفاق هم پاك مي شود . »