نماز شاه کلید تمام مشکلات

■ نماز شاه کلید تمام مشکلات

نماز شاه کلید تمام مشکلات

 شیخ حسنعلی نخودکی، عارف وارسته‌ای که به کراماتش شهرت داشت، به همه مراجعانش - از کسی که به دنبال ازدواج بود تا آنکه در پی برکت روزی می‌گشت - تنها یک توصیه می‌کرد: «نماز اول وقت». داستان جالب جوانی که با سه مشکل بزرگ به محضر شیخ رسید و پاسخی یکسان برای همه گرفت، نشان می‌دهد چگونه این عمل به ظاهر ساده می‌تواند تحولی عظیم در زندگی ایجاد کند.

آیت‌الله حسنعلی اصفهانی، مشهور به «شیخ نخودکی» از عرفا و زهاد برجسته قرن چهاردهم هجری قمری بود که بسیاری از مردم برای حل مشکلات و گرفتن دستورالعمل‌های معنوی به ایشان مراجعه می‌کردند. ایشان به انجام مستحبات و اذکار و اوراد مداومت داشت و به شاگردان خود نیز توصیه می‌کرد. دستورالعمل نخودکی برای گشايش امر ازدواج سالم، بركت در كار و عاقبت به خيری یکی از مشهورترین اعمالی است که به ایشان نسبت داده می‌شود.

نماز اول وقت طبق دستورالعمل مرحوم آيت‌الله حسنعلی اصفهانی شاه‌كليد گشايش امر ازدواج سالم، بركت در كار و عاقبت به خيری است.

 

نقل است جوانی نزد شيخ حسنعلی نخودكی‌اصفهانی آمد و گفت:

«سه قفل در زندگی‌ام وجود دارد و سه كليد از شما می‌خواهم! قفل اول اين است كه دوست دارم يك ازدواج سالم داشته باشم، قفل دوم اينكه دوست دارم كارم بركت داشته باشد و قفل سوم اينكه دوست دارم عاقبت بخير شوم.»

شيخ نخودكی فرمود:

«برای قفل اول، نمازت را اول وقت بخوان. برای قفل دوم نمازت را اول وقت بخوان و برای قفل سوم هم نمازت را اول وقت بخوان!»

جوان عرض كرد:«سه قفل با يك كليد؟!»

شيخ نخودكی فرمود:

نماز اول وقت «شاه كليد» است.

زندگینامه شیخ نخودکی؛ آیت‌الله حسنعلی اصفهانی که بود؟

آیت‌الله حسنعلی اصفهانی، مشهور به «شیخ نخودکی» در سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان متولد شد و در سال ۱۳۶۱ قمری در مشهد درگذشت و در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

شیخ نخودکی به زهد، تقوا و عرفان عملی شهرت داشت و شاگردان بسیاری چون آیت‌الله سید محمد هادی میلانی و آیت‌الله سید محمدرضا گلپایگانی تربیت کرد که هر کدام از آنها بعدها از عالمان و عرفای برجسته شدند. از اساتيد مشهور وی، می‌توان ميرزا جهانگيرخان قشقايی را نام برد. آيت‌الله نخودكی در مقطعی نيز با شهيد مدرس هم‌حجره‌ای بوده است.

طی‌الارض، آگاهی از غيب، چشم برزخی،‌ دم مسيحايی و ... كرامات شیخ نخودکی است که آنها را با تهجد، توكل، شب‌زنده‌داری، خواندن نماز اول وقت و انس با قرآن به دست آورده بود. به گفته مرحوم آيت‌الله كشميری شيخ حسنعلی نخودكی‌اصفهانی هر شب تا صبح قرآن را تا چهار سال در مشهد مقدس، ختم و به امام رضا(ع) هديه می‌كرد.

پیش بینی زمان فوت شیخ نخودکی توسط خودش

از ديگر كرامات شيخ نخودكی اين بود كه زمان وفات خود را پيش‌بينی كرد و همان‌طور كه وعده داده بود، در روز يكشنبه، هفتم شهريور ۱۳۲۱ در سن هشتاد سالگی به جوار حق شتافت.

مقبره شیخ نخودکی اصفهانی

آرامگاه شیخ نخودکی در مشهد واقع شده است و طبق وصيتی كه كرده بود،‌ در صحن عتيق روبروی ايوان طلا در حرم مطهر رضوی تدفين شد.

وصیت شیخ نخودکی به فرزندانش

مرحوم شيخ بر خواندن نمازهای روزانه در اول وقت تأكيد بسيار داشت و اين نخستين وصيت او به فرزند خويش بود. اين عارف حقيقی می‌گفت:

«اگر آدمی يك اربعين به رياضت پردازد، اما يك نماز صبح از او قضا شود، نتيجه آن اربعين، «هَبَاء مَّنثُورًا» خواهد شد. (اشاره به آيه ۲۳ سوره فرقان و به معنای پراكنده‌شدن ذرات غبار در هوا)»

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 594 کلمه
1404/1/27 ساعت 11:09
کد : 3658
دسته : عبادت علما و بزرگان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز،شاه کلید،شیخ نخودکی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز