■ روایت های ناب از نماز اول وقت
فضیلت نماز اول وقت و مذمت نماز در غیر وقت
1- محبوبیت نماز در اول وقت
امام صادق علیه السلام: فضیلت نماز اول وقت بر آخر آن مانند فضیلت آخرت بر دنیاست.(كافي ج:3ص:274)
امام صادق (علیه السلام): بهترین اعمال نزد خداوند، نماز اول وقت، نیكی به پدر و مادر و جهاد در راه خدا است. (بحار الانوار، ج 3، ص 85)
امام رضا (علیه السلام) : بدان كه هر نماز دو وقت دارد: اول وقت وآخر وقت. اول وقت خشنودی پروردگار و آخر آن بخشش خداوند است. ( بحار الانوار، ج82 ص249)
2- باز شدن درهای آسمان در اول وقت
پیامبر صلی الله علیه و آله: خورشید به هنگام زوال (ظهر)، در مداری داخل می شود که با ورود به آن، هر چیزی که بر عرش هست خدا را تسبیح می گوید ... و این ساعتی است که خداوند بر من و امت من دورد می فرستد.(منلايحضرهالفقيه ج:1 ص:212)
در روایت دیگر آمده: درهای آسمان و درهای بهشت به هنگام ظهر گشوده می شود. بحارالأنوار ج : 80 ص : 26
3- كار مانع از اول وقت نشود
امام علی (علیه السلام): نماز را در وقت مقرر آن به جای آور، و به خاطر فراغت عجله مكن و به علت اشتغال آن را به تأخیر مینداز، و بدان كه همه اعمال تو به نماز تو بستگی دارد. ( نهج البلاغه ، نامه 27 )
4- مذمت تأخیر نماز
امام رضا (علیه السلام): اوّل وقت نماز را به پا دار و آن را به هیچ وجه بدون عذر تأخير نينداز و بر تو باد که همیشه نمازت را در اول وقت بخوانی. بحارالأنوار ج : 49 ص : 49
امام رضا (علیه السلام): هيچ عملى نزد خدا محبوب تر از نماز نيست، مبادا كارهاى دنيا شما را از وقت نماز باز دارد، خداوند گروه هایى را براى بىاعتنایى به وقت نماز نكوهش كرده، و فرموده: «واى بر آن نمازگزاران كه از نمازشان غافلند»، یعنی آن هایی که نسبت به وقت های نماز غفلت می ورزند و آن را سبک می شمارند. (وسائل الشيعة ج : 4 ص : 113)
5- بخشایش یا عذاب خداوند
امام باقر (علیه السلام): كسی كه نماز را در غیر وقتش به جا آورد و چیز دیگری را بر نماز انتخاب كند و ترجیح دهد، به درستی كه با این كار، خدا را مختار می كند كه اگربخواهد او را ببخشاید و اگر بخواهد او راعذاب كند.( وسائل الشیعه ج 3، ص 83)