■ پایان نامه؛ وجوب قرائت سوره در نمازهای واجب یومیه
پایان نامه؛ وجوب قرائت سوره در نمازهای واجب یومیه
چکیده:
نماز یک مکتب تربیتی در اسلام است و در نماز یکی از واجبات، قرائت سوره می باشد و قرائت سوره حمد بدون اختلاف واجب است و اگر با دقت و معرفت به مضامین سوره حمد بنگریم خواهیم دید که واقعاً سوره حمدخلاصه قرآن است و امّا قرائت یک سوره بعد از حمد، که مورد اختلاف بین علما قرار گرفته است، خالی از فائده نیست ما در این تحقیق سعی کردیم که در مرحله اول اقوال علماء اسلام را بطور تفکیک به علمایء شیعه و علماء اهل سنت بررسی نموده و در مرحله بعد با ادّله متقن و استدلال مستدل وجوب قرائت سوره بعد از قرائت سوره حمد را ثابت کردیم و بعد در ضمن شش فصل، احکام سوره بعد از حمد را بیان کردیم و در هر فصل ضمن بیان نظرات علماء اسلام، چیزی که به ذهن ما نزدیک بود، بیان نمودیم و وجوب سوره کامل با ادلّه آن و مواردی که از محل وجوب استثنا شده، توضیح دادیم.
و در بحث جزئیت بسمله مفصل بحث نموده و بعد جزئیت را تقویت نموده و با ادلّه خودش آن را به اثبات رساندیم.
و بعد به جواز و عدم جواز اتحاد دو سوره بعد از حمد پرداخته شد و در ضمن نقل اقوال علماء و ادلّه آنها به طور مستوفی بحث شد و عدم جواز آن بنظر نزدیک آمد و آن را تقریر کردیم.
و تعیین سوره قبل از شروع به سوره، یکی از بحث های مهم بود که علماء سلف و معاصر به آن عنایت خاصی نشان داده اند و نظر عدم تعیین در بیشتر از اقوال بچشم می خورد ولی شهرتی که در میان علماء و فقهاء وجود دارد موضوع تعیین بنظر صواب آمد.
و بالاخره ببینیم عدول از یک سور بعد از شروع به همان سوره جایز است یا نه؟ بعد از بیان اقوال و استدلال مخالفان و موافقان ظاهراً قول قوی این است که قبل از رسیدن به نصف سوره، شاید عدول جایز باشد ولی بعضی از فقها در این مورد احتیاط کرده اند و نظر ما هم همین احتیاط است و به نظر می رسد که عدول بعد از نصف سوره جایز نمی باشد.
نحوه دسترسی به پایان نامه:
اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است. جهت دسترسی و اطلاع از سایر پایان نامه ها با موضوع نماز، به لینک زیر، قسمت کتابخانه مرکز تخصصی نماز مراجعه فرمایید.
ورود به سامانه فراکاوش: https://farakavosh.ismc.ir/PhraseSearch.aspx