■ پایان نامه؛ نقش نماز در سلامت اخلاق افراد خانواده

نماز، پایه و اساس ارتباط خلق با خداوند است و با نماز است که همه اهداف الهی حاصل می شود. نماز به عنوان نردبان رشد انسان در امور معنوی، از آثار و برکات فراوانی برخوردار است. اما مسئلهی قابل توجه آن است که آیا نماز در سلامت خانواده نیز نقشی ایفا میکند و اگر نقش آفرین است، به چه صورت ظهور و بروز پیدا می کند؟ تحقیق حاضر در صدد پاسخ گویی به این پرسش است.
پژوهش حاضر با روش توصیفی انجام شده و گردآوری اطلاعات نیز با روش کتابخانهای و با بررسی آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام و نیز منابع اسلامی انجام شده است. در این پژوهش تلاش شده تا نقش نماز در سلامت اخلاقی خانواده در دو بعد فردی و خانوادگی (روابط میان اعضای خانواده) مورد بررسی قرار گیرد.
از جمله آثار نماز بر سلامت فردی خانواده می توان به: قرب الی الله، تقوا، صبر، دوری از فحشا و منکرات، یاد خدا، وحدت شخصیت، افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن عزت نفس، تواضع، کاهش فشارهای روانی، کاهش افسردگی و احساس گناه و... اشاره کرد و همچنین از جمله اثار نماز بر سلامت اخلاق اجتماعی خانواده موارد زیر حائز اهمتی هستند: ازدواج و استحکام خانواده، افزایش محبت در خانواده، تقویت روحیه همبستگی و تعاون، تقویت صداقت و خیرخواهی، تقویت عدالت و دوری از ظلم، تقویت عفت و پاکدامنی، تقویت وقت شناسی و نظم و انضباط در محیط خانواده، تقویت روحیه عفو و گذشت در خانواده، تنظیم روابط خانوادگی و خویشاوندی، انسجام و همدلی، تامین بهداشت روانی خانواده، توسعه فرهنگ دینی در خانواده، الگوپذیرى فرزندان از والدین و... . آثار فوق به تفصیل در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفته اند.
نگارنده: مهدی مردانی
اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است. جهت دسترسی و اطلاع از سایر پایان نامه ها با موضوع نماز، به لینک زیر، قسمت کتابخانه مرکز تخصصی نماز مراجعه فرمایید.
ورود به سامانه فراکاوش: https://farakavosh.ismc.ir/PhraseSearch.aspx