■ قیام امام خمینی (ره) برای عبودیت
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) در جنگ صفین در گرماگرم آفتاب در حال شمشیر زدن بودند اما هر از چند گاهی هم به آسماان نگاه می کردند. پرسیدند آقا چرا دارید به آسمان نگاه می کنی؟ آن حضرت فرمودند: می خواهم وقت نماز نگذرد.
ابن عباس می گوید: آقا نماز را بعدا می خوانیم، دشمن حمله کرده، ما در جنگ هستیم.
حضرت مهربانه به ابن عباس نگاه انداختند و فرمودند: ما برای چه با اینها می جنگیم؟ آیا غیر از اینست که برای خدا و ترویج فرهنگ عبودیت و نماز با اینها می جنگیم؟
جنگ هایی که توسط پیامبر و اهل بیت طاهرینش صورت گرفته، برای ترویج فرهنگ نماز و عبودیت بوده است.
حضرت امام حسین (علیه السلام) در کربلا در اوج جنگ، مهلت خواستند که نماز را اقامه کنند و در نماز جماعتی که امام حسین (علیه السلام) بجا آوردند، دو نفر شهید شدند. هر تلاشی که اهل بیت (علیهم السلام) کردند، برای ترویج فرهنگ عبودیت بود و نماز اوج عبودیت است.
حضرت امام رضا (علیه السلام) دارند با عمران صابی (رهبر ستاره پرستان) بحث می کنند، یک مرتبه دید امام برخاستند. عمران گفت قلبم دارد آرام می شود، این بحث را ادامه بدهید. آن حضرت فرمودند: الآن وقت نماز است؛ نصلی و نعود؛ نماز می خوانیم و برمی گردیم. یعنی در اوج بحث که شخص دارد ایمان می آورد، امام می فرماید نماز نباید تعطیل شود.
و ببینید امام خمینی برای ترویج فرهنگ عبودیت قیام کرد، اگر امام دنبال تاج و تخت بود، به او می دادند. غرب و شرق گفتند هر چیزی که بخواهی به تو می دهیم، امام قبول نکرد. امام دنبال این بود که اگر کسی خواست خدارا صدا بزند، آزادانه صدا بزند. این جمله ای امام است که می گوید شیاطین از نماز و مسجد می ترسند. اگر می خواهی با دشمن بجنگی، باید سر دشمن فریاد بزنید و امام فرمود نماز، بالاترین فریادهاست. اگر بخواهیم در وجود خودمان یک قیامی راه بیندازیم، باید نماز در زندگی مان محکم شود، اگر می خواهیم در زندگی دیگران نیز موثر باشیم، باید به نماز اهمیت بدهیم و نماز، رکن این انقلاب و انقلاب های دینی می باشد.
حجت الاسلام محمودی