مقام و موقعیت زن

■ مقام و موقعیت زن

مقام و موقعیت زن

بسم الله الرحمن الرحیم 

عرض سلام دارم خدمت عزیزان و تبریک ایام ولادت بانوی بزرگ اسلام وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و همچنین فرزند گرامی اش حضرت امام (ره). 

یکی از مواهبی که اسلام و قرآن کریم برای بانوان مطرح کرده اولاً این موضوع است که حقیقت وجودی زن و مرد یکسان است. 

عزیزان شنیده اند شاید، که در بسیاری از مکاتبی که در گذشته پیش از اسلام در تاریخ حضور داشتند و هنوز هم آثارشان در دست است، گاهی اصلاً قشر بانوان را یک موجود جدا و بافت جدایی از انسان های دیگر می دانستند اما اسلام، اولاً زن و مرد را دارای یک حقیقت و یک شخصیت و همه آنها را در طی مسیر کمال دارای موقعیت و استعداد و امکان ارتقاء به درجات عالی معنوی و معرفتی می دانند، از جمله وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) که ایشان در زمانی که در عصر جاهلی حتی دختران را هنگام تولد زنده به گور می کردند در آن زمان، وقتی که حضرت پا به عرصه وجود می گذارند، آنچنان مورد تکریم قرار می گیرند که یک نمونه ای برای زنان عالم می شوند و تحت عنوان سیدة نساء العالمین یعنی بانوی برگزیده در برابر همه زنان عالم و جملاتی که پیامبر اکرم در شأن این بزرگوار فرموده اند، جملاتی است که نشان دهنده آن اوج کمالی است که یک بانو می‌تواند به آن اوج صعود کند. 

اینکه نبی مکرم اسلام (علیه آلاف التحیة و الثناء) فرمودند: ان الله یرضی لرضا فاطمه و یغضب لغضبها؛ خداوند غضب می کند به خاطر غضب فاطمه و راضی می‌شود به خاطر رضایت فاطمه (سلام الله علیها)؛ خب ببینید رضایت خداوند که تابع رضایت کسی نمی شود، این به چه معناست؟ یعنی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در موقعیتی قرار گرفته‌اند که هر آنچه را که به آن راضی هستند، خداوند هم راضی است. و آنچه را که از آن خشنود نیستند همانی است که خداوند از آن خشنود نیست، یعنی به یک مقامی رسیده است به مقام مخلصین که اصلاً نمی خواهد جز آنچه خدا بخواهد و راضی نمی شود مگر آنچه را که خدا راضی است و غضب نمی کند مگر آنچه را که خدا به آن غضب کرده است. 

خب این مقام مقام ساده ای نیست، این بالاترین مقامی است که یک انسان می‌تواند به آن مقام برسد و مقامی است که در کنار مقام اولیاء و انبیا الهی قرار دارد. این اوجی است که اسلام و قرآن و مکتب نبوی برای زن قائل هست که ما این اوج را در کلمات، حرکات و سکنات نبی مکرم اسلام (علیه آلاف التحیة والثناء) نسبت به حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) می توانیم به وضوح مشاهده کنیم. 

خداوند به همه ما توفیق شناخت و معرفت این مقام رفیع را عنایت کند و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

حجت الاسلام و المسلمین کلباسی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 471 کلمه
1401/10/22 ساعت 11:57
کد : 3392
دسته : عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
حضرت زهرا س
میلاد حضرت فاطمه س
روز مادر
روز زن
مقام زن
مقام حضرت زهرا س
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز