■ تربیت عبادی حضرت ام البنین (سلام الله علیها)
بسم الله الرحمن الرحیم
محمد ابن حنفیه فرزند حضرت امیرالمومنین (سلام الله علیه) در یکی از جنگ ها از حمله کردن احساس ترس می کرد. امیرالمومنین به ایشان میفرمایند حمله کن، ولی او شروع می کند به گریه کردن. حضرت فرمودند: شما این ترس را از مادرت ارث بردی در حالیکه ذره ای ترس در وجود من نیست. این را با شجاعت حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) مقایسه کنیم مخصوصا در کربلا.
این مطلب درصدد آن است به ما بفهماند که یک سری خصوصیات و ویژگی ها نه تنها از طرف پدر، بلکه از طرف مادر به فرزند منتقل می شود. وقتی در مورد حضرت عباس (سلام الله علیه) می خوانیم: بین عینیه اثر السجود؛ اثر سجده بین دو چشم ایشان بود، این بیانگر اینست که این پسر در دامن مادری بزرگ شده که آن مادر اهل عبادت بوده, مادری که در خانه مولانا امیرالمومنین علی (علیه السلام) بوده و عبادت های شبانه ی آن حضرت را دیده، چگونه می شود اهل عبادت و نماز نباشد؟ چگونه می شود فرزندانی تربیت کنند که اهل نماز اول وقت بودند؟
حضرت ام البنین (علیها السلام) همانطوری که در ولایت پذیری قوی بودند، هم در عبادت خداوند متعال قوی بودند و هم فرزندان را در مسیر بندگی و عبادت تربیت می نمودند. خانمی زهده و معصومه بودند.
ان شاء الله بحق حضرت ام البنین و فرزندشان حضرت اباالفضل العباس (سلام الله علیهما) فرج امام زمان ما را نزدیک بگرداند و شاهد نمازی با شکوه، به امامت آن بزرگوار در مسجد الحرام باشیم. ان شاء الله
حجة الاسلام محمودی