پایان نامه؛ حکم خون جراحت و دمل در بدن یا لباس نمازگزار

■ پایان نامه؛ حکم خون جراحت و دمل در بدن یا لباس نمازگزار

پایان نامه؛ حکم خون جراحت و دمل در بدن یا لباس نمازگزار

دو باب بسیار مهم در فقه که بسیار مورد ابتلاء مکلفین می‏باشد احکام طهارت و صلاة می‏باشد که موضوع رساله با هر دو باب ارتباط کامل دارد. 
فقهاء پس از بازگو کردن احکام نجاسات فصلی را قرار می‏دهند برای اموری که در لباس نمازگزار استثناء شده است، این شیوه از زمان شیخ مفید تا کنون رعایت شده است. 
با توجه به زندگی امروزی ما وجود وسائل نقلیه مختلف و بروز تصادفات و اتفاقات بسیار که منجر به زخمی شدن بسیاری از افراد می‏شود و وجود کارخانه‏های بسیار که کارگران مشغول کار می‏باشند. در این رساله تلاش کرده ایم وظیفه انسان زخمی و شخص دچار دمل را بیان کنیم، مقتضای قاعده نفی عسر و حرج عفو از این خون در بدن و لباس نمازگزار می‏باشد و در خصوص مسأله روایات نیز داریم که محدث شیخ حر عاملی بابی را در وسائل الشیعه به آن اختصاص داده است. 
با توجه به کلمات فقهاء دو قول اصلی در مسأله وجود دارد، قول اول، این خون بخشیده شده است تا اینکه زخم و دمل خوب بشود این قول اطلاق درد.
قول دوم این است که این خون بخشیده شده با دو شرط، اول جاری بودن خون و دوم ازاله خون مستلزم مشقّت باشد. در این رساله ضمن بررسی ادله دو قول به فروعات این مسأله پرداخته ایم. 
فروعاتی چون حکم چرک متنجّس و دوائی که روی زخم گذاشته می‏شود و وجوب بستن زخم و دمل و حکم زخم‏هایی که زود خوب می‏شود و حکم رطوبت نجس را مورد بحث قرار داده ایم و احکام ملحقات این بحث مثل خون دماغ و خون بواسیر و جراحت کبد و حلق و سینه ذکر شده است. در خاتمه بحث حکم شک در خون جراحت و دمل ذکر شده است و فتاوای علمای معاصر جمع آوری شده است. 

محقق: محمد هادی مستغیث 

 

اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 315 کلمه
1401/9/7 ساعت 10:34
کد : 3358
دسته : پایان نامه های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
کتابخانه مرکز تخصصی نماز
رساله علمی سطح سه
پایان نامه نمازی
خون
جراحت
دمل
نمازگزار
لباس نمازگزار
طهارت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز