■ پایان نامه؛ بررسی مسائل فقهی قرائت نماز
نماز تنها فریضه عبادی است که هر فرد مسلمان در هر روز و شب باید آن را به جا آورد و با توجه به نقش سازنده ای که در سعادت انسان دارد از اهمیّت بسیار فراوانی برخوردار است و طبیعتاً احکام و مسائل زیادی را به خود اختصاص داده است. یکی از واجبات این فریضه الهی، قرائت است که این رساله به بررسی فقهی مسائل آن پرداخته و مباحث موردنظر را در سه فصل ارائه داده است.
1- فصل اول، کلیات که در دو بخش تنظیم شده است:
بخش اول مفهوم شناسی است که به تبیین مفاهیمی مانند مفهوم قرائت، مفهوم سوره، مفهوم آیه، مفهوم تسمیه (بسمله) مفهوم عزائم، مفهوم تبعیض، مفهوم قِران، مفهوم عدول، مفهوم جهر و اخفات پرداخته است.
بخش دوم به اهمیّت نماز، وجوب نماز و اقسام نماز اشاره نموده است.
2- فصل دوم، وجوب قرائت قرآن در نماز را که از آیات و روایات به دست می¬آید در دو بخشِ وجوب قرائت حمد و وجوب قرائت سوره کامل بعد از حمد، ارائه کرده و در هر یک از دو بخش سه گفتار شامل ا قوا ل، ادلّه و نظر برگزیده و دلیل آن وجود دارد.
این فصل به شرح زیر است:
فصل دوم: وجوب قرائت قرآن در نماز
بخش اول: وجوب قرائت سوره حمد در نماز و بررسی ادله آن
گفتار اول: اقوال
گفتار دوم: ادلّه
گفتار سوم: نظریه برگزیده و دلیل آن
بخش دوم: وجوب قرائت سوره کامل بعد از حمد و بررسی ادلّه آن
گفتار اول: اقوال
گفتار دوم: ادلّه
گفتار سوم: نظریه برگزیده و دلیل آن
گفتار چهارم: حکم قرائت سوره در نمازهای مستحب
3- در فصل سوم مسائل قرائت مورد بررسی قرار گرفته مانند: عدم رکنیت قرائت در نماز، جهر و اخفات در نماز، جزئیت تسمیه نسبت به حمد و سوره گفتن آمین بعد از حمد لزوم تعیین سوره قبل از شروع تبعیض در سوره قِران دو سوره عدول به سوره دیگر قرائت سور عزائم در نماز.
محقق: سیّد احمد حسینی
اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است.