■ پایان نامه؛ شک در رکعات نمازهاي يوميه
بعد از بيان اهميت موضوع و اهداف تحقيق در مقدمه در فصل اوّل به بيان تعريف موضوع پرداخته شد و الفاظ موضوع رساله از نظر لغت و اصطلاح مورد بررسي اجمالي قرار گرفت.
و از آن جا که شک در رکعات نمازهاي يوميه حالتهاي مختلف و گوناگوني دارد براي تبيين بحث بايد در مواردي مباحث را گسترده تر پي گيري کرد. و لذا موارد بررسي کلي در غالب سه فصل مستقل بررسي شد، يکي شک هايي که نبايد به آنها اعتنا کرد که موارد عمدهي آن در غالب 7 باب بررسي شد.
امّا فصل ديگر (سوم رساله) شکهاي که موجب بطلان نماز است، از آن جا که شک در رکعات گاهي ممکن است موجب بطلان نماز باشد در غالب 8 باب مستقل مورد بررسي قرار گرفت.
و در فصل ديگر (چهارم رساله) به شکهاي صحيح در رباعي پرداخته شد که در غالب 9 باب بيان شد.
و در اين رساله سعي شد تمام اقوال علماء که جنبهي فتواي داشتند عيناً با ذکر عبارت عربي در پاورقي ذکر شود و موارد استدلال علماء نيز در برخي موارد که عبارت از اهميت خاصي برخوردار بود عيناً با الفاظ عربي و مختصراً در پاورقي ذکر شد.
در اين تحقيق از نظرات علماء بزرگي همچون امام خوئي (ره) و صاحب مستمسک عروة الوثقي مرحوم حکيم (ره) و مرحوم نائني (ره) و صاحب جواهر (ره) و غيره استفادههاي فراوان شده است.
و در پايان رساله به اين فرجام انجاميد که برخي از شکها در رکعات موجب بطلان نماز است و دليل آن تعبد و روايات است و برخي شکها قابل اعتنا نيستند و نبايد مورد توجه قرار گيرد و در مورد تعدادي از شکها احکام خاصي وجود دارد.
پدیدآورنده: حسن بيابانی
اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است.