■ نقش نماز و دعا در هشت سال دفاع مقدس دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق
نماز خالصانه و پاک، راز و نیاز شبانه رزمندگان اسلام یکی از عوامل اصلی در جلب توجه خداوند و یاری رساندن یگانه معبود هستی در دوران هشت سال دفاع مقدس در برابر جنگ تحمیلی طاغوت بود. در هم کوبیدن قدرتمندترین ارتش در خاورمیانه که تحت حمایت قدرت های غربی بود و پیوسته سلاح و نیرو دریافت میکرد فقط با استفاده از سلاح و تدبیر نظامی ممکن نبود، ایمان و تقوا، یاری جستن از اهل بیت و نماز ، توانست شالوده و بنیان پیروزی در جنگ تحمیلی را به دست رزمندگان اسلام بسپارد. در این مقاله سعی داریم بر نقش نماز و دعا در دوران هشت سال دفاع مقدس بپردازیم. با ما همراه باشید.
آغاز جنگ تحمیلی
در تاریخ ۳۱ام شهریور ماه سال ۱۳۵۹ عراق با استفاده از حمله هوایی به تعدادی از فرودگاه های ایران و همچنین حملات زمینی به غرب و جنوب ایران بر طبل جنگ هشت ساله خود کوبید. آغاز این جنگ یک سال و هفت ماه پس از انقلاب اسلامی و با ادعای مالکیت صدام بر اروند رود بود. نیاز مبرم کشور به دوران نقاهت و ترمیم پس از انقلاب جهت ایجاد آرامش طولی نپایید که توسط رژیم بعث به بحران تبدیل شد و این عدم آمادگی باعث شد خیلی سریع و در ماه های اول ، چندین شهر از غرب و جنوب ایران بدست دشمن بیافتد.
دلایل آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران
اگرچه دلیل آغاز جنگ در سی و یک شهریور، اختلافات مرزی و مالکیت بر اروند رود و توسط خود صدام عنوان شد . اما این جنگ دلایل اصلی ورای این موضوعات داشت که چند مورد از این دلایل به شرح ذیل است:
شکست انقلاب اسلا می ایران و جلوگیری از پیشرفت این انقلاب بخاطر داشتن آرمان های مقدس و به حق که در آینده می توانست مافیای فساد و سرمایه داری در جهان را هدف قرار دهد.
جلوگیری از اتحاد مسلمانان جهان، اعم از شیعه و سنی و همچنین نابودی سرمایه های مادی و معنوی انقلاب اسلامی
جلوگیری از رشد تفکر انقلاب اسلامی و توقف حرکت تکاملی انقلاب
درگیر کردن نیروهای سودمند انقلاب به امور نظامی و ممانعت از پیشرفت در سایر امور
هراس از مشروعیت مردمی و اسلامی انقلاب اسلامی و تاثیرگذاری در سایر کشورهای مسلمان
جهان در برابر ایران!
تمام جهان که از انقلاب اسلامی ایران هراسان بودند در مورد حمایت از صدام همکاری کرده و انواع تجهیزات نظامی و آمار مکانی نقاط حساس کشور، جاسوسی و رادار های پیشرفته خود را در اختیار رژیم بعثی قرار میدادند. کشورهای آمریکایی، شوروی ، ابر قدرت های اروپایی و حتی شیوخ اعراب نیز از برجای گذاشتن دست خونین خود روی جان ملت ایران هراسی نداشتند و همگی در این جنگ بر آلودگی خود افزودند.
اوج بی رحمی در کشورهای مدعی حقوق بشر را میتوان در اختیار قرار دادن تسلیحات شیمیائی مرگبار به رژیم بعث دانست. میان جنایات و حملات وحشیانه شیمیائی که هنوز بعد از ۴۰ سال آثار آن از ژنتیک مردم تحت حمله پاک نشده است، سکوت و تماشا وظیفه ی سازمان ملل و محافل جهانی شده بود.
شروع مقاومت
در این شرایط که هنوز نهال انقلاب اسلامی دوساله نشده بود ، امام خمینی(ره) وارد میدان مقاومت و ایستادگی شده و آحاد ملت ایران را به مقاومت در برابر ظلم و ستم و در قال بسیج مردمی به همیاری نیروی نظامی کشور فراخواند. بعد از دست دادن شهرهایی از غرب و جنوب ایران، رفته رفته اتحاد و هماهنگی به خوبی شکل گرفت و شهرهای از دست رفته تا آخرین وجب از خاک کشور پس گرفته شد.
براستی آنان بر سخن خداوند اعتقادی نداشتند که گفته: إِنَّ اللَّهَ یُدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا.. . مدافع و یار ما در انقلاب و جنگ خود خداوند بود و سر انجام بانگ پیروزی حق به نام ایران به صدا در آمد.
نماز و جنگ
کسی در ایمان و به حق بودن ۸ سال دفاع مقدس رزمندگان اسلام شکی ندارد. مگر میشود انسان خالصانه و بی ریا با معبودش راز و نیاز کند و معبود بر سخنش اهمیتی ندهد. از نوجوانانی که سن خود را در شناسنامه دستکاری کرده بودند تا به این خیل مقدس بپیوندند تا سالخورده های سپید مو، هر کس به هر نحوی که میتوانست با خالقش در سیر و سلوک خاصی بود. روزها به دفاع از ناموس و ممکلت خویش میپرداختند و شب ها را معطر به راز و نیاز و نماز میکردند. در هر سنگری نشانه های اقامه نماز دیده میشد. جایی که جان شیرین آدمی در کف دست و در راه حق آماده تحویل به خالقش باشد، مگر میتوان نشانه های ایمان و عرفان را نیافت!
این قدرت اقامه نماز واقعی و راز و نیاز بود که بر طبل حقانیت اسلام راستین کوبید و با یاری خداوند مردم یک کشور با دست نسبتا خالی توانستند قدرتمندترین کشور نظامی خاورمیانه را در هم کوبند.
نماز جماعت در دوران دفاع مقدس
الگو گرفتن حقیقی از سرور و سالار شهیدان، امام حسین(علیه السلام) را میتوان در دوران جنگ تحمیلی دید. امام و یارانش در میدان نبرد و به هنگام ظهر به نماز ایستادند. در جبهه نیز این صحنه ها بخوبی دیده میشد که تقدم نماز بر سایر امور بالاتر است.راگر نماز نبود، ما در جنگ کاری را از پیش نمی بردیم و امروز سرنوشتمان به گونه ای دگر رقم میخورد. این نماز بود که حیات طیبه ای را برای ملّت ایران بوجود آورد.
کلام آخر
در هر زمانی و هر شرایطی ، علی الخصوص امروزه بحران هایی مانند تحریم، فقر فرهنگی، قحطی و خشکسالی و … از هر سویی بهمان حمله ور شده اند، بیش از پیش باید به ریسمان الهی چنگ زده و با نماز و راز و نیاز از معبودمان طلب کمک کنیم«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاه». نماز خالصانه و واقعی میتواند ریشه منکرات را بخشکاند: «إِنَّ الصَّلَاهَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ» و جهان را امن و آباد و خوش منظر می کند. اگر نماز در جامعه اقامه شود میتوان عدالت محوری، برابری و طعم واقعی زندگی خوب را چشید و از آن لذت برد. و اگر نماز در جامعه کمرنگ شود میتوان فساد، فشحا و در یک کلام زندگی حیوانی مورد پسند غرب را لمس نمود که رفته رفته انسان را در باتلاق امور دنیوی به نابودی میکشاند.
خبرگزاری شبستان