جایگاه نماز در زندگی شهیدان رجایی و باهنر

■ جایگاه نماز در زندگی شهیدان رجایی و باهنر

جایگاه نماز در زندگی شهیدان رجایی و باهنر

شکی نیست که نماز آثار و برکات زیادی دارد و باعث عروج ملکوتی انسان ها خواهد شد، انسان هایی که به مقام والا رسیده اند در سایه مکتب نماز با عبادت خالصانه و معنویت و ارتباط قوی با خالق هستی خود را ساخته به مراتب عالی کمال رسانده اند.

حایگاه نماز چنان رفیع است که همه پیامبران الهی به انجام آن سفارش کرده و در همه لحظات زندگی به آن عنایت داشته اند، حضرت ابراهیم علیه السلام به منظور اقامه نماز، همسر و کودک دلبند خویش را که خداوند بعد از سالها انتظار به وی عطا کرده بود در بیابان خشک و بی آب ساکن می کند تا در آنجا نماز را بر پا دارد.(داوودی، خانه بهشتی، ص۱۴)

رَبَّنَا إِنِّی أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتِی بِوَادٍ غَیْرِ ذِی زَرْعٍ عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِیُقِیمُوا الصَّلَاهَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَهً مِنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیْهِمْ

وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ یَشْکُرُونَ/ابراهیم؛۳۷

پروردگارا، من [یکى از] فرزندانم را در درّه‌اى بى‌کشت، نزد خانه محترم تو، سکونت دادم. پروردگارا، تا نماز را به پا دارند، پس دل هاى برخى از مردم را به سوى آنان گرایش ده و آنان را از محصولات [مورد نیازشان‌] روزى ده، باشد که سپاسگزارى کنند.

حضرت ابراهیم علیه السلام با این حال از خداوند متعال تقاضا دارد تا او و فرزندانش را از اقامه کنندگان نماز قرار دهد و حضرت موسی نیز مامور به اقامه نماز است.

وَأَقِمِ الصَّلَاهَ لِذِکْرِی/ طه:۱۴
( و نماز را مخصوصا برای یاد من به پا دار)

چنان که حتی حضرت عیسی علیه السلام:

وَأَوْصَانِی بِالصَّلَاهِ وَالزَّکَاهِ مَا دُمْتُ حَیًّا/مریم:۳۱
(و تا زنده‌ام به عبادت نماز و زکات سفارش کرد.)

بنابراین با قاطعیت تمام می توان گفت که راه رسیدن به مقام خلوص و قرب الهی در سایه نماز است و این مطلب در کلام امام باقر علیه السلام؛ کاملاً مشهود و روشن است که به جابر جعفی سفارش می فرمایند:

“الصَّلَاهُ بَیْتُ الْإِخْلَاصِ؛
نماز خانه اخلاص است .(مجلسی، بحارالانوار، جلد ۷۵، صفحه ۱۸۳ )

نماز شهید رجائی
با تامل و دقتی خاص در زندگی این شهیدان بزرگوار رجایی و باهنر این نکته کاملا ملموس است که این افراد نسبت به نماز توجه ویژه ای داشته‌اند، نماز اول وقت را بر همه چیز مقدم می شمردند، کاملا می‌دانستند که نماز مهمترین زمینه رشد معنوی و عامل سعادت بشریت خواهد بود.
از مرحوم شهید رجایی نقل شده که ایشان یک‏بار در حین پرسش و پاسخ مسؤولان، با شنیدن اذان ظهر، خطاب به حضار و جمع گفت: اگر خبر داده باشند برای مدت بیست دقیقه ضرورت دارد ارتباط تلفنی با مرکزی برقرار کنم، آیا اجازه هست که همین جا صحبت را متوقف و ادامه آن را به بعد از تلفن موکول کنیم؟ حاضران که از پیشنهاد غیرمنتظره شهید رجایی غافل گیر و شگفت ‏زده شده بودند، گفتند: اختیار دارید. بله قربان!
او گفت: هم ‏اکنون دستگاه بی‏سیم الهی (اذان) خبر از انجام فریضه ظهر داده است. ما فعلاً وظیفه داریم با اقامه نماز، این ارتباط را برقرار کنیم.
سپس بدون تکلف، لحظه ‏ای بعد در برابر نگاه ناباورانه حضّار، با جمعی به نماز ایستاد و این تکلیف الهی را سروقت انجام داد.
این رفتار شهید رجایی در تاریخ بشریت ثبت شد و گواه این است که این فرد در عمق باورهای خود با نماز مانوس بود و جایگاه آن را بسیار رفیع و ارزشمند و انسان‌ساز می دانست.

شهید باهنر و نماز
در خاطرات شهید باهنر ذکر شده که ایشان هر موقع گرفتار تر می شد، نمازهایش هم طولانی تر و دعا هایش بیشتر می شد. در واقع نماز را راه حل اصلی برای مشکلات خود می دانست. دوستان هم حجره ای شهید باهنر نقل می کنند؛ که نماز خواندن این شهید بزرگوار با سایر افراد فرق می کرد، معمولاً نمازشان طولانی و با معنویت خاصی بود و با ایشان شوخی می‌کردند و می‌گفتند تا نمازت تمام شود ما مرده ایم یا دست‌کم پیر شده‌ایم.
یاد این شهیدان عالی مقام را گرامی میداریم، امید است ما هم در سایه اقامه نماز به مقام رفیع شهادت نائل شویم.
منابع؛
قرآن کریم
بحار الانوار
داوودی، محمد، خانه بهشتی، تهران، موسسه فرهنگی – انتشاراتی ستاد اقامه نماز، ۱۳۹۷

 

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 660 کلمه
1401/6/8 ساعت 14:52
کد : 3287
دسته : نماز در سیره شهدا
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
ستاد اقامه نماز
هفته دولت
شهدای دولت
شهید باهنر
شهید رجایی
نماز
جایگاه نماز در زندگی شهیدان رجایی و باهنر
شهدا و نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز