نماز، مدرسه مکارم اخلاق

■ نماز، مدرسه مکارم اخلاق

نماز، مدرسه مکارم اخلاق

همزمان با روز هفتم از دهه ترویج معارف نماز، مقاله “نماز، مدرسه مکارم اخلاق” به قلم سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز منتشر شد.

 

نماز، قربان کل تقی و معراج مومن و کلید بهشت و عمود دین و پاک کننده شخصیت انسان از تکبر است.

خداوند حکیم می فرماید “إِنَّ الصَّلَاهَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ ۗ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ” نماز فرد و جامعه را از آلوده شدن به معاصی مصون نگاه می دارد و اهل اقامه نماز روزانه پنچ بار خود را در چشمه سار زلال نماز مطهر ومنزه می کنند.

اولین عملی که در قیامت مورد محاسبه قرار می‌گیرد نماز است. اگر نماز پذیرفته شود ، سایر اعمال هم قبول می شوند و گرنه کار سخت می گردد. نماز نور چشم پیامبر و آورده نفیس و فاخر همه انبیاء الهی است.

در یک کلام نماز مدرسه مکارم اخلاق و مکتب انسان سازی است.

نفسی که در پرتو نماز تزکیه می شود و با خشوع در برابر خدای بزرگ به نیایش می ایستد، در بحرانها و طوفانهای سخت ایستادگی و مقاومت نشان می‌دهد زیرا می داند که خداوند متعال فرموده است “وَاسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاهِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَهٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِینَ” بزرگان و اهل معرفت در تنگناها و هنگام عبور از گردنه های سخت زندگی بااستعانت از نماز استخلاص یافته اند.

ضایع کردن نماز و پیروی کردن از شهوات کیان و شوکت تمدن ها را در هم می شکند خداوند حکیم می فرماید “فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضاعُوا الصَّلاهَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَواتِ فَسَوْفَ یَلْقَوْنَ غَیًّا” نماز فطرت را شکوفا و معطر به رایحه وصال می کند و پرده‌های غفلت را از پیش چشم بر می دارد و به انسان وسعت و عظمت می دهد.

فراموش کردن یاد خدا مساوی با انحراف و انحطاط اخلاقی است. خداوند می‌فرماید “وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَهً ضَنْکًا وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیَامَهِ أَعْمَىٰ” ضنک معیشت همان بلای سختی است که گریبانگیر غافلان از یاد خدا می شود و دنیا و آخرت آنان را متلاشی می کند.

آرامش دلها در در گرو ذکر الهی است. کسانی که با عبادت و سیر و سلوک توفیق تقرب به درگاه خداوند پیدا کرده اند و حلاوت ذکر را چشیده اند ،در کشاکش روزگار مانند جبل راسخ استوارند وبا آرامش و طمانینه موانع را از سر راه خود و دیگران بر می دارند و تخم امید در دلها می کارند. هر چند اتخاذ تدابیر امنیتی و انتظامی و قضایی و فرهنگی و اقتصادی برای کاهش جرائم مفید است ولی
تروبج نماز و تعلیم معارف و اقامه این فریضه الهی در ممانعت از بروز بزهکاری ها و طغیان ها کارسازتر است.

بر این اساس دولت و نهادهای انقلابی و مراکز علمی و فرهنگی و اجتماعی باید با الهام از آیه شریفه “الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَهُ الْأُمُورِ” با بلند همتی اسباب اقامه نماز و ترویج فرهنگ و معارف آنرا فراهم آورند.

سالهاست که در تامین و پرداخت حق ایاب و ذهاب امامان جماعت مدارس کشور که رقم اندکی است، تعلل می شود. اقامه نماز اگر در اولویت قرار گیرد حل این مشکلات میسر می شود.

تجلیل و تکریم از فعالان عرصه نماز واجد اهمیت است. در نظام اداری باید افراد معتبر و با وجاهت را در راس شورای اقامه نماز گماشت. همانطور که در وزارتخانه شخص وزیر در استان خود استاندار مسئول اقامه نماز است ،در سایر بخشهاهم باید پرچم اقامه نماز در دست مدیران ارشد و مورد اعتماد باشد که با حضور در صف نماز جماعت اسباب تشویق کارکنان را فراهم کنند.

قدردانی از زحمات فعالان اقامه نماز جماعت در کشور سنت حسنه ای است که با استقبال مدیران متدین مواجه شده است. همکاری رسانه ها بالاخص صدا وسیما در پخش اخبار و نشر تصاویر مراسم تکریم از فعالان نماز باعث فرهنگ سازی در این میدان می شود.

خداوند به بندگان خود فرموده است “وَلِکُلٍّ وِجْهَهٌ هُوَ مُوَلِّیهَا ۖ فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ ۚ أَیْنَ مَا تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعًا ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ” و نماز خیر العمل است تشویق فعالان و نیکوکاران عرصه اقامه نماز از اهم وظایف کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران است. سهل انگاری عده کمی از مدیران در میدانداری به سود اقامه نماز برخلاف اندیشه دولت مکتبی و متعهد است و باید با حسن نظارت و ارشاد بزرگان این کاستیها جبران شود.

خوشبختانه سازمان امور اداری و استخدامی کشور در معیارهای ارزشیابی کارکنان در جشنواره شهید رجایی امسال جایگاهی برای اقامه نماز پیش بینی کرده است و وزارت کشور بر تشکیل شورای اقامه نماز به ریاست استانداران و فرمانداران تاکید موثر دارد که زمینه ساز ترویج اقامه نماز خواهد بود. ان شاءالله

 

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 763 کلمه
1401/5/29 ساعت 13:25
کد : 3279
دسته : آثار اخلاقی و عرفانی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
ستاد اقامه نماز
سید احمد زرهانی
قائم مقام ستاد اقامه نماز
مدرسه
نماز
نماز، مدرسه مکارم اخلاق
دهه ترویج معارف نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز