امکان سقط جنین در مادران نماز خوان کمتر است/ نماز شب خوان ها کمتر دچار بیماری های سرطان و صعب العلاج می شوند

■ امکان سقط جنین در مادران نماز خوان کمتر است/ نماز شب خوان ها کمتر دچار بیماری های سرطان و صعب العلاج می شوند

امکان سقط جنین در مادران نماز خوان کمتر است/ نماز شب خوان ها کمتر دچار بیماری های سرطان و صعب العلاج می شوند

حجت الاسلام دکتر «عباسعلی واشیان» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص شبهات ( نماز موجب آرتروز می شود) ایجاد شده درباره نماز گفت: اینکه نماز باعث آرتروز در انسان می شود، صحت ندارد  و این دو نسبتی با هم ندارند، انسان دارای چند بعد است که یک بعد آن بعد جسمی است، نماز تاثیرات مثبتی بر سلامت جسمی انسان دارد، حتی بعضی از افراد که نگاه دینی هم به نماز ندارند، این مسئله را قبول دارند، همانند مقالاتی که در هلند و انگلیس در خصوص نماز منتشر شده است، هر دو موید بر این است که حتی اگر ما نگاه دینی هم به این امر نداشته باشیم، حرکات نماز بر سلامت جسمی انسان تاثیر دارد.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: دومین نکته اینکه نماز با توجه به نوع ارتباطی که انسان با خالق خود می گیرد، قاعدتا از نظر روحی و روانی به یک سکینه، آرامش و ارتباط قلبی و معنوی با آن قدرت برتر  می رسد که این هم باعث سلامت روحی، روانی و معنوی فرد می شود.

حجت الاسلام دکتر واشیان با اشاره به اثرات اجتماعی نماز گفت: در بعد اجتماعی هم فرد حتی  وقتی که در خانه با چند نفر نماز می خواند یا در مسجد و نماز جماعت و نماز جمعه حضور  پیدا می کند و با افراد دیگر نماز می خواند، حوزه سلامت اجتماعی افراد تامین می شود، یعنی از هر بعدی که ما به نماز نگاه کنیم، این خود تاثیرات روحی روانی و سلامت اجتماعی بر انسان می گذارد.

 این استاد دانشگاه در ادامه افزود: حتی جاهایی که برای فرد نماز گزار احتمال آسیب وجود دارد، دین برای انسان برنامه دارد؛ به عنوان مثال فردی که خواندن نماز برایش ایجاد ناراحتی می کند، مثلا در حالت سجده یا رکوع برایش احتمال آسیب وجود دارد، دین می فرماید: شما می توانید به حالت ساده تر مثلا نشسته نماز بخوانید؛ در واقع اصل عبادت حذف نمی شود و دین برایش برنامه تعیین کرده است، حتی انسان می تواند در حالت خوابیده هم عبادت خود را به جا بیاورد.

وی تصریح کرد: لذا از نگاه فقهی هم ممکن است به دلایل خاصی روزه از گردن خانم ها ساقط شود ولی نماز همچنان پابرجا است. در واقع فرد زمانی که هوشیار نبوده و در حالت کما است، آن لحظه تکلیف نماز از وی برداشته می شود و در مابقی مواقع، نماز همچنان به قوت خود باقی است. این نشان دهنده این است که نماز در هر شرایطی می تواند منجر به حوزه سلامت فرد شود، چه در حالت بیماری و چه در حالت ضعف و چه در حالت سلامت کامل.

وی بیان کرد: موضوعاتی در علوم جدید وجود دارد که به آنها مباحث فرا طبیعت یا کوانتوم و انرژی ها گفته می شود؛ حتی اگر شما نگاه مادی محض هم داشته باشید، علم اثبات کرده  است که با انواع انرژی های مختلفی که در زمان نماز رخ می دهد، انرژی های مثبت در فرد تقویت و انرژی های منفی از فرد خارج می شود.

این کارشناس مذهبی در ادامه خاطر نشان کرد: لذا افرادی که اهل نماز شب و راز و نیازهای نیمه شب هستند، دچار بیماری هایی مانند سرطان و صعب العلاج نمی شوند بلکه آنها از سلامت و نورانیت بیشتری برخوردار هستند؛ حتی مادران بارداری که اهل نماز بوده و راز و نیاز بیشتری با خداوند می کنند از آرامش بیشتری هم برخوردار می شوند و از سوی دیگر هم امکان سقط جنین در آنها کاهش پیدا می کند لذا هر کدام از این حرکات نماز تاثیر مثبتی دارند؛ مثلا سجده بالاترین مرتبه و ارزش را در نزد پروردگار دارد و تفاوت بین انسان و جن هم در همین سجده است. وقتی فرد به سجده می رود، انرژی های منفی از بدنش خارج می شود؛ حتی اگر نگاه ماتریالیستی و مادی گرایی هم داشته باشیم، علم آن را اثبات کرده است.

وی گفت: نگاه دینی به نماز هم همان عبودیت و بندگی برای خداوند متعال است. شما وقتی می خواهید با بالاترین مقام هستی ارتباط برقرار کنید و چه آنهایی هم که دین ندارند می گویند: قدرت برتر چه ما که صاحب دین هستیم به عنوان خالق می گوییم: شکر نعمت، نعمتت افزون کند کفر نعمت از کفت بیرون کند. ما در مقام شکرگزاری بندگی می کنیم وگرنه نمی شود گفت که نماز فقط دولا راست شدن است بلکه یک فرصت مغتنم جهت نزدیک شدن افراد به  پروردگار متعال  می باشد.

حجت الاسلام دکتر واشیان افزود: وقتی انسان دست از همه افراد می شوید و از سوی همه نا امید می شود، نماز بهترین شرایط را فراهم می کند تا آن فرد با خداوند که از رگ گردن و از سفیدی چشم به سیاهی چشم به او نزدیکتر است ارتباط برقرار کند و طلب مساعت کند، یعنی آن حالت های غم، افسردگی و اضطراب می تواند با ارتباط با خداوند از طریق نماز از بین برود.

 

وی با اشاره به حوزه سلامت اقتصادی نماز اظهار کرد: فرض کنید در سلامت اقتصادی اگر نخ دکمه لباس شما حرام باشد، نماز شما باطل می شود؛ بنابراین کسی که نماز می خواند، حواس اش به حلال و حرام اقتصاد خانواده خود است و حاضر نیست هر پولی را وارد مال خود کند یا فرض کنید وقتی فردی اهل نماز است، وی خود را آراسته و منظم می کند و عطر می زند. نمازی که با یک عطر زدن می خواند، 70 برابر ثواب اش بیشتر است. در علوم طب سنتی چیزی به نام عطردرمانی وجود دارد، یک شیوه‌ی درمانی جامع است که از عصاره‌های گیاهان طبیعی برای ارتقای سلامتی و تندرستی استفاده می‌کند و گاهی به آن روغن درمانی گفته می‌شود. آروماتراپی از روغن‌های معطر به صورت دارویی استفاده می‌کند تا سلامت بدن، ذهن و روح را بهبود بخشد. این روش، هم سلامت جسمانی و هم عاطفی را افزایش می‌دهد.

 

خبرگزاری شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 959 کلمه
1401/4/6 ساعت 12:07
کد : 3244
دسته : اهمیت و جایگاه نماز,عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
نماز
آرتروز
نماز و درمان
درمان با نماز
نماز و آرتروز
نماز شب
حجت الاسلام عباسعلی واشیان
سجده
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز