■ ولایتمداری حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
بسماللهالرحمنالرحیم
حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) شخصیتی است که به قول برخی از محدثین ما، مانند محدث قمی، هیچ کدام از فرزندان امام کاظم (علیه الصلاة و السلام) از دختران این بزرگوار، به کرامت و عظمت شأن ایشان نمیرسد.
علامه تُستَری، صاحب کتاب قاموس الرجال، فرموده است نهتنها در بین دختران، بلکه در بین پسران امام کاظم (علیه الصلاة والسلام) هم نمونه ندارد. یعنی در بین همه دختران و همه پسران امام کاظم غیر از امام رضا (علیهالسلام)، حضرت فاطمه معصومه ممتاز است.
یکی از ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) که باعث عظمت شأن این بزرگواران شده است، محبت، عشق، علاقه و اطاعت از امام زمان خود می باشد.
امام کاظم (علیه السلام) یک پسری دارد بنام زید، که این خانههای بنیعباس را به آتش میکشید. امام رضا (علیه السلام) احضارش کرد و او را توبیخ کرد که گمان نکن چون فرزند امام هستی، هر اشتباهی را میتوانی انجام بدهی. مطیع امام زمانش نبود، برادر حضرت فاطمه معصومه هست ولی اطاعت از امام زمانش نمیکند، برادر امام رضا هست ولی اطاعت نمیکند.
در نقطه مقابل، فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را داریم که به عشق دیدار امام زمانش حرکت میکند از مدینه به سمت ایران.
حضرت فاطمه معصومه یکی از ابعاد شخصیتی او اطاعت از امام زمانش هست، چه زمانیکه پدر بزرگوارشان امام کاظم در قید حیات بودند که وقتی عدهای آمدند و نامه آوردهاند و در آن نامهها سوالاتی بود که از محضر امام کاظم (علیه السلام) پرسیده شده بود و حضرت داخل مدینه نبودند، حضرت فاطمه معصومه سوالات را پاسخ دادند.
در مسیر بازگشت وقتی مردم مواجه شدند با امام کاظم (علیهالسلام)، آن امام نامه را گرفت و سه مرتبه فرمود: فداها أبوها؛ پدرش به فدایش باد، دقیق پاسخ داده است، پاسخها عین پاسخ منِ امام کاظم است.
این تبعیت و اطاعت از امام معصوم است که جایگاه حضرت فاطمه معصومه را ویژه کرده است، که در بین تمام فرزندان امام کاظم بعد از امام رضا، هیچکدام به عظمت و شأن این بزرگوار نمیرسند که امام رضا خطاب به خواهر بزرگوارش میفرماید: فان لک عندالله شاناً من الشأن.
انشاءالله خداوند از انوار این بانوی کرامت همه ما را مستفیض بگرداند.
حجت الاسلام جعفری