■ شرط بهشتی شدن
بسم الله الرحمن الرحیم
بارها این جمله ی نورانی که از امام رضا و امام جواد (علیهما السلام) نقل شده را شنیده ایم که فرمودند: من زارها وجبت له الجنة؛ هرکس حضرت فاطمه معصومه را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد. یا در تعبیر روایات دارد: فله الجنة (بهشت برای او خواهد بود.)
اگر خوب دقت کنیم وقتی جمیع روایات را کنار هم قرار می دهیم، متوجه می شویم که مسئله ورود به بهشت، صرف زیارت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نیست بلکه تاکید اهل بیت عصمت و طهارت بر این بوده است که با زیارت آن حضرت، رنگ و بوی فاطمی در زندگی مان ایجاد شود. یعنی در واقع به دنبال این بوده اند که ما به حق آن بانوی بزرگوار عارف بشویم. و زمانی عارف به حق آن حضرت می شویم که تابع فرامین و دستورات اهل بیت (علیهم السلام) باشیم.
اگر فرموده اند که زیارت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) سبب بهشتی شدن انسان می شود، به معنای اینست که زائر از مزور (زیارت شده) رنگ و بو گرفته باشد و الا در زیارت خود صادق نیست.
اینکه حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نزد خداوند متعال، شفیعه و وجیهه هستند، و چنین اثری برای زیارت ایشان در روایات وارد شده است، به معنای اینست که ما باید در زندگی مان طبق سیره و منش این بانوی با کرامت عمل کنیم. در این صورت است که بهشتی شدن ما تضمینی است.
در واقع اهل بیت (علیهم السلام) دارند به ما کد را نشان می دهند. مثلا اگر به زیارت حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) یا حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) مشرف شدیم بهشت بر ما وارد می شود، به معنای اینست که زیارت باید مقدمه ای باشد برای اینکه رنگ حسینی و فاطمی بگیریم و الا افرادی وجود دارد که به کربلا مشرف می شوند در حالیکه اعتقاد به امامت حضرات معصومین (علیهم السلام) ندارند. پس صرف زیارت سبب بهشتی شدن نمی شود و لازمه اش رنگ و بو گرفتن از آن امام یا معصومی است او را زیارت کرده است. مثل حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها).
زهد او، ورع او، تقوای او، نماز و عبادات او، همه باید الگو باشد و زیارت، مقدمه ای برای رنگ پذیری از این بانوی بزرگوار است.
حجت الاسلام جعفری