غلبه بر نفس بوسیله ی نماز

■ غلبه بر نفس بوسیله ی نماز

غلبه بر نفس بوسیله ی نماز

 بسم الله الرحمن الرحیم
 شیخ صدوق (علیه الرحمة) از علمای بزرگ ماست. به اندازه ای مقام ایشان والا و بالاست، که به "رئیس المحدثین" ملقب شده است و صاحب کتب معتبری همچون من لایحضره الفقیه می باشند.
در شرح احوالات شیخ صدوق نوشته اند که پدر بزرگوارشان، ابن بابویه تا سن 50 سالگی صاحب فرزند نشدند. گرچه فرزند، میوه ی زندگی است و فرزند صالح، آرزوی هر شخصی می باشد.
نوشته اند از طریق نائب خاص حضرت بقیة الله الاعظم (صلوات الله علیه)، حسین ابن روح نوبختی نامه نوشت خدمت امام عصر (علیه السلام) و جواب نامه پس از سه روز رسید.
آن حضرت در جواب نامه، فرموده بودند: ای ابن بابویه، امام زمان در حق تو دعا کرد و به زودی صاحب فرزند می شوی (که شیخ صدوق می باشد).
 شیخ صدوق در کتاب های خود روایات و احادیثی از حضرات معصومین (علیهم السلام) در مورد نماز ذکر کرده است. مثلا در کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال آورده است که نماز شب، چهره را نورانی می کند، بدن را خوشبو می کند و غم را می زداید، و سایر روایاتی که انسان را به سمت خواندن نماز شب سوق می دهد.
جناب شیخ صدوق روایت دیگری را با چنین مضمونی نقل می کنند که زمانی شیطان بر انسان غلبه می کند که نمازهای پنجگانه اش را ضایع می کند. وقتی شیطان بر نفس انسان چیره شد، مسیر زندگی اش را منحرف می کند.
همچنین در این عالم وارسته در مورد نماز، چنین نقل شده که وقتی انسان به نماز می ایستد، صف هایی از ملائکه مشغول سلام و دعا و ترفیع مقام در حق آن شخص نمازگزار می شوند. 
روز بزرگداشت مرحوم شیخ صدوق (اعلی الله مقامه الشریف) را گرامی می داریم و امیدواریم خداوند متعال ما را از نمازگزاران قرار بدهد.

حجت الاسلام دهشتی 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 295 کلمه
1401/2/17 ساعت 14:26
کد : 3203
دسته : آداب باطنی و حضور قلب در نماز,اهمیت و جایگاه نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
نماز
آثار نماز
شیخ صدوق
نفس
شیطان
غلبه بر نفس
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز