شب قدر، شب خیر و برکت

■ شب قدر، شب خیر و برکت

شب قدر، شب خیر و برکت

بسم الله الرحمن الرحیم 
با عرض سلام خدمت شما عزیزان و آرزوی قبولی اعمال در ماه مبارک رمضان.
کلمه «مبارک» که در مورد این ماه عزیز به کار میبریم، به معنای چیزی است که دارای خیر و برکت فراوان و مستمر است.
وقتی می‌گوییم چیزی برکت دارد، یعنی هم خیر زیاد دارد و هم مستمر است که این دو شرط در کاربرد این کلمه وجود دارد. 

قرآن مجید، اشیاء و افراد و زمان هایی را مبارک دانسته است و همچنین در کلام نبی مکرم اسلام و عترت (علیهم السلام) هم مواردی را علاوه بر اینها مبارک دانسته‌اند که از جمله ماه مبارک رمضان است که فرمود ماهی است که ماه برکت خداست. 

حال، مواردی را که قرآن مجید آنها را مبارک دانسته، انبیاء و اولیاء، مثلاً آیه قرآن در مورد حضرت عیسی مسیح می‌فرماید:
{قال إنی عبدالله آتانی الکتاب و جعلنی نبیّاً و جعلنی مبارکا}؛ خداوند مرا پیامبر و مبارک گردانید؛ این یعنی برکت مستمر و خیر فراوان و دائم.

خداوند متعال بعضی از اشیاء را هم مبارک دانسته مانند «شجرة مبارکة زیتونه» که در سوره مبارکه نور و در تمثیل نور خداوند، می‌فرماید: مانند آن روغنی که {یوقد من شجرة مبارکة زیتونة لا شرقیة و لا غربیة}؛ درخت مبارک زیتون که نه در جانب شرقی است و نه در جانب غربی، یعنی کاملاً نور و انرژی گرفته و ثمره و محصول خوبی داده است، می‌فرماید که آن درخت مبارک زیتون است. 
در زمان ها هم برخی از زمان‌ها را مبارک دانست که عمده و محور آن لیله القدر است. در سوره دخان می‌فرماید: {انا انزلناه فی لیلة مبارکه}؛ ما قرآن را در شب مبارک نازل کردیم که این شب مبارک، شب قدر است. یعنی شبی که خیرش مستمر و فراوان است.
این استمرار خیر شب قدر، یعنی آنچه در شب قدر اتفاق می‌افتد، در تمام سال بلکه در تمام عمر نقش ایفا می‌کند و بلکه در تمام زندگی انسان، زندگی دنیا و آخرت انسان. 
لذا لیله مبارکه است که شب نزول قرآن هم هست که قرآن خود نیز از مواردی است که قرآن مجید آن را مبارک دانسته است و این کتاب مبارک در شب مبارک نازل شده، لذا استفاده از این شب که «لیله القدر خیر من ألف شهر» بهتر از یک عمر و هزار ماه است، بسیار مهم و بسیار اساسی است که انسان بایستی تمهید و تلاش بکند که بتواند به‌خوبی از این این شب با عبادت با دعا و استفاده از لحظات آن، ان‌شاءالله بهره ببرد 
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

حجت الاسلام و المسلمین کلباسی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 425 کلمه
1401/1/31 ساعت 15:50
کد : 3197
دسته : عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
ماه رمضان
شب قدر
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز