تسلیم محض، شرط قبولی نماز

■ تسلیم محض، شرط قبولی نماز

تسلیم محض، شرط قبولی نماز

بسم الله الرحمن الرحیم 
و به نستعین و هو خیر ناصر و معین 

موضوع بحث، نماز و مهدویت است؛ در این بخش از صحبت‌ها، ما به دو تا از شرایط نماز و ارتباط آن با مهدویت پردازیم. 

یکی از شرایط بسیار مهم نماز تسلیم بودن است. انسانی که نماز می‌خواند، در مقابل پروردگار عالم می‌ایستد، وقتی در مقابل پروردگار عالم ایستاد، انسان خود به خود به خاطر آن عظمت پروردگار عالم به انسان یک حالت تسلیم و تعبد دست می‌دهد. 

اما تسلیم یعنی چه؟
یعنی آن چیزی را که به ما گفتند آن طور بخوانیم، می‌خوانیم و طهارت را پیدا می‌کنم می‌کنیم و به نماز می‌ایستیم و بعد از نیت، تکبیرة الاحرام می‌گوییم، همینطور الله اکبر می‌گوییم و همینطور آن چیزی که ترتیب نماز است را با تسلیم محض، انجام می‌دهیم. چرا که در مقابل خداوند متعال هستیم. 

اگر در طبیعت قدم گذاشته باشید، در مقابل یک کوه با عظمت و بر افراشته قرار می‌گیرید، انسان خود به خود احساس خضوع و خشوع می‌کند، چون خیلی عظیم است. 

پروردگارا عالم که آفریننده تمام کوه‌های جهان و تمام جهان عالم هست، انسان خیلی بیشتر حالت تسلیم و تعبد در مقابل خدا دارد، لذا هیچوقت نمی‌توانیم بگوییم که من می‌خواهم نماز دو رکعتی صبح را سه رکعت بخوانم یا نماز صبح را آرام بخوانم یا نماز ظهر را با صدای بلند بخوانم. چرا؟ چون از تعبد و جسمی خارج می‌شود. 

اگر از تعبد و تسلیم  خارج شد، نماز باطل می‌شود. پس تسلیم و تعبد، شرط نماز است، شرط قبولی نماز است. 

خداوند متعال در رابطه با اهل بیت (علیهم السلام) هم در قرآن می‌فرماید که :اطیعوا الله و اطیعو الرسول و اولی الامر منکم»؛ اطاعت خدا و پیامبر و اولی الامر که اهل‌بیت (علیهم السلام) هستند، بدون چون و چرایی بر ما واجب است و آن هم اطاعت محض.

لذا خداوند متعال در قرآن فرموده: «ما آتاکم الرسول فخذوه»؛ آن چیزی که پیامبر آورد، آن را محکم بگیرید و به آن عمل کنید.

«و ما نهاکم عنه فانتهوا» 
و آن چیزی که شما را از آن نهی کرده، کنار بگذارید.

چرا؟ چون در قرآن کریم فرمود: «لا ینتهوا عن الهوی، إن هو الا وحی یوحی» چون خداوند فرموده: پیامبر هر چیزی که می‌گوید، از وحی خداست، و از جانب خود سخنی نمی‌گوید.

اهل‌بیت پیامبر نیز همین‌گونه هستند، چون ویژگی‌ای که باعث شد پیامبر خدا چنین باشد، عصمت پیامبر بوده است. و این در اهل‌بیت نیز وجود دارد.

لذا ما در مقابل امام زمان باید یاد بگیریم  مثل همین که در نماز، تسلیم محض هستیم و گوش به‌زنگ هستیم، در مقابل امام عصر (ارواحنا فداه) هم همینطور باشیم، که هر چه حضرت فرمودند، بگوییم چشم، نه اینکه خودمان برنامه‌ریزی جداگانه‌ای داشته باشیم که این کار انجام بشود یا نشود.

 

حجت الاسلام رحیمی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 481 کلمه
1400/12/25 ساعت 11:01
کد : 3189
دسته : امام مهدی (ع) و نماز,عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
مهدویت
نیمه شعبان
شرط قبولی نماز
مرکز تخصصی نماز
حجت الاسلام رحیمی
تسلیم در برابر خدا
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز