نظام تربیتی در حکومت امام عصر (علیه السلام)

■ نظام تربیتی در حکومت امام عصر (علیه السلام)

نظام تربیتی در حکومت امام عصر (علیه السلام)

بسم الله الرحمن الرحیم 

قرآن مجید در سوره مبارکه بقره، در آیاتی که برای عزیزان، شناخته شده هست می‌فرماید:

أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
«آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ» 

و در ادامه می‌فرماید:
«لانُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ» 
هیچ تفاوتی بین رسولان الهی نیست؛ چون همه یک هدف و یک برنامه را دنبال می‌کردند.

یکی از مواردی که در همه برنامه‌های انبیاء تعبیه شده، بحث اقامه نماز است. اقامه نماز محور تربیت و نظام تربیت دینی هست و بدون نماز اساساً چنین تربیتی نامیسر است. روی همین جهت است که ما در آیات قرآن راجع به أنبیای عظام می‌بینیم که: «وَ أَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ» یا «وَ كَانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ» و به پیامبر اکرم خطاب می‌کند که: «وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ». 

در زیارات پیامبران و از جمله پیامبر اسلام و ائمه معصومین (علیهم السلام) این جمله را حتماً مکرراً خوانده اید و ملاحظه کرده‌اید که: «اَشهَدُ اَنَّکَ قَد اَقَمتَ الصَّلاةَ» و لذا موضوع نظام تربیتی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز از این قاعده مستثنا نیست و حضرت برای اینکه نماز و آثار آن در جایگاه خودش قرار بگیرد، ظهور می کنند، یعنی آن حضرت چگونه این حکومت واحد جهانی و این نظام عدل جهانی و نظام غنای جهانی و امنیت جهانی را برقرار می‌کنند؟ 

بدون شک نماز در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارد، بنابراین ما می‌بینیم که در جای‌جای برنامه‌های حضرت، موضوع نماز و یا مرتبط با نماز مطرح می‌باشد. 

بیعت حضرت در مسجد الحرام است بین رکن و مقام است، آن مقامی که می‌فرماید : «وَاتَّخِذُوا مِنْ مَقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى» 

ویژگی آن، این است که باید نماز طواف خوانده شود، حکومت حضرت در مسجد کوفه است که در آن زمان، مسجدی است که بر اساس روایات، هزار در خواهد داشت و می‌بینیم که حضرت عیسی در مسجد الأقصی به حضرت اقتدا می کنند و ما نماز را و نمادهای نماز را در جای‌جای نهضت حضرت و برنامه‌های حضرت، از ظهور تا حکومت و از حکومت تا امتداد آن مشاهده می‌کنیم.
بنابراین کسانی که علاقه مند به امام عصر هستند، در آرزوی ظهور حضرت هستند، انتظار ظهور حضرت می کشند، بایستی که در موضوع نماز همت و تلاش مضاعفی داشته باشند، چه در خانواده، چه در محیط کار، چه در جامعه، تا اینکه بتوانیم این افتخار را پیدا کنیم که جزو منتظران واقعی حضرت باشیم و برای زمینه سازی ظهور حضرت، نماز را ترویج کنیم خداوند این توفیق را به همه ما عنایت کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین کلباسی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 432 کلمه
1400/12/26 ساعت 13:03
کد : 3187
دسته : اهمیت و جایگاه نماز,امام مهدی (ع) و نماز,عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
اقامه نماز
مرکز تخصصی نماز
تربیت
دین
تربیت دینی
حکومت امام زمان
ظهور
نیمه شعبان
میلاد امام زمان، حجت الاسلام و المسلمین کلباسی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز