■ 24 رجب، سالروز فتح خیبر توسط حضرت امیرالمومنین (علیه السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم
فتح قلعه خیبر در سال هفتم هجری توسط پیامبر (صلی الله عله و آله) شباهت قابل توجهی به ظهور و فتح الفتوح حضرت مهدی (علیه السلام) در آخرالزمان دارد.
همانگونه که در سپاه حضرت مهدی (علیه السلام) زنان حضور دارند، در سپاه پیامبر (صلی الله علیه و آله) نیز هم زنانی از جمله ام سلمه، پیامبر و سپاهش را همراهی می کردند.
همانگونه که در فتح الفتوح حضرت مهدی (علیه السلام) در آخرالزمان، فتح ویژه ای برای مستضعفین جهان به وقوع می پیوندد، در خیبر نیز فتح عجیبی برای مسلمانان واقع شد.
حال سوال میپرسیم که فلسفه ی کمک های ویژه الهی در این فتح الفتوح ها چیست؟
جواب: خداوند متعال در سوره حج از این سر، پرده برمیدارد؛
وَ لَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ (آیه 40 سوره مبارکه حج)
من یقینا یاری میکنم کسانی را که مرا یاری کنند.
سوال پیش می آید که چگونه میتوانیم خدا را یاری کنیم و رمز اینکه خداوند هم ما را یاری دهد در چیست؟
در ادامه آیه (آیه 41 سوره مبارکه حج) داریم:
الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ
رمز آن در این است که اگر جریانی یا حکومتی در راه خداوند حرکت کند و از نشانه های آن، این باشد که نماز را به پا دارند و امر به معروف و نهی از منکر را در آن جامعه تحقق می بخشد، قطعا این لشکر مورد توجه خداوند متعال قرار خواهند گرفت. پیامبر هر جایی رو که فتح می کردند، به مردم آنجا ظلم نمی کردند بلکه به اسلام دعوت می کردند و از مردم آن منطقه در مقابل سایر دشمنان محافظت می کردند. همانطوریکه در زمان خلافت حضرت امیرالمومنین (علیه السلام)، در جنگی خلخالی را از پای یک زن یهودی درآورده بودند، آن هم در یک کشور اسلامی، به محض رسیدن این خبر به حضرت امیرالمومنین (علیه السلام)، بشدت ناراحت می شوند و این مطلب نشانگر اینست که لشکری به پیروزی دست میابد که بعد از فتح و گشایش، به مردم آننجا ظلم نمی کنند و از همه مهم تر، نماد این لشکر، اقامه نماز است.
پس اگر محور هر حرکت فرهنگی، اقامه نماز باشد و این در تحقق این امر، استحکام بیشتری داشته باشد تا فتح الفتوح و نصرت ویژه اهالی شامل حالمان بشود؛ ان شاء الله.
حجت الاسلام و المسلمین هادی عجم