با هم يا جدا خواندن دو نماز

■ با هم يا جدا خواندن دو نماز

با هم يا جدا خواندن دو نماز

 - ابن عمر : هرگاه پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) در سفر شتاب مى  كرد ، يا كارى بر او دشوار مى  آمد ، نماز مغرب و عشاء را با هم مى  خواند ( 1) .
- حلبى از امام صادق ( عليه السلام ) : هرگاه پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) در سفر بود يا نيازى او را وادار مى  كرد ، نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء را با هم مى  خواند . و امام صادق افزود : عيبى ندارد كه نماز عشاء آخر را در سفر زودتر و پيش از آنكه شفق ناپديد شود ، بخوانى .
- امام على ( عليه السلام ) : پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) در شبهاى بارانى ، نماز مغرب و عشاء را هم مى  خواند ، اين كار را بارها انجام داد .
- معاذ بن جبل : همانا پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) در سال ( غزوه ) تبوك ، نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء را با هم خواند .
- ابن عباس : پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) در مدينه ، نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء را با هم مى  خواند ، بى آنكه وحشتى در كار باشد و يا باران بيايد .

- امام صادق ( عليه السلام ) : پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) هنگام زوال خورشيد ( ظهر ) نماز ظهر و عصر را با مردم و به جماعت خواند ، بى آنكه دليل خاصى باشد و پيش از فرو رفتن شفق ، نماز مغرب و عشاء را با مردم و به جماعت خواند ، بى آنكه دليل خاصى باشد . پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) اين كار را تنها براى آن كرد كه وقت ( نمازها ) بر امتش فراخ باشد ( 2) .
- امام باقر ( عليه السلام ) : همانا پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) نماز ظهر و عصر را با هم و با يك اذان و دو اقامه خواند و نماز مغرب و عشاء را نيز با هم و با يك اذان و دو اقامه خواند .
- عبد الملك قمى  از امام صادق ( عليه السلام ) : گفتم : دو نماز را با هم بى آنكه علتى در كار باشد بخوانم ؟ فرمود : پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) اين را انجام داد و مى  خواست بر امتش سبك گرداند .
- عبد الله بن سنان : شبى بارانى ، در مسجد پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) به نماز مغرب حاضر شدم . نزديك به شفق نداى اذان در دادند و اقامه را گفته ، نماز مغرب را خواندند و سپس به مردم مهلت دادند تا دو ركعت نماز بگزارند . سپس منادى در جايگاهش در مسجد ايستاد و اقامه نماز را گفت و نماز عشاء را خواندند و به خانه هايشان رفتند و من اين را از امام صادق ( عليه السلام ) پرسيدم . امام فرمود : بلى ، پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) اين گونه كرد .
- فضيل بن يسار : على بن الحسين - درودهاى خداوند بر آن دو باد - فرمان مى  داد كودكان نماز عشاء را با نماز مغرب بخوانند و مى  فرمود : اين بهتر از آن است كه به خواب روند ( 3) .

 

پینوشتها:

1ـ عبارت " كارى بر او دشوار مى  آمد " فقط در منبع نخست موجود است .
2.در تهذيب ، حديث را تا " به جماعت خواند بى آنكه دليل خاصى داشته باشد " نقل كرده است .
3ـ در دعائم الاسلام چنين آمده است : " اين موضوع به حضرت گفته شد . پس فرمود : آن برايشان سبك تر است و زودتر انجامش مى  دهند ، آن را تباه نمى  كنند و به چيزى سرگرم نشده و نمى خوابند "

 

منبع: کتاب الصلاة في الكتاب والسنة محمد محمدي رى شهرى

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 657 کلمه
مولف : محمد محمدی ری شهری
1400/8/30 ساعت 12:07
کد : 3133
دسته : عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
باهم خواندن نماز
نماز جماعت
فاصله بین نمازها
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز