نماز جماعت را ترك مكن !

■ نماز جماعت را ترك مكن !

نماز جماعت را ترك مكن !

نماز جماعت در سه وقت

در بيان حالات و عبادتهاى علامه محقق سيد محمد تقى شوشترى آمده است كه ايشان نمازش را در صبح و ظهر و مغرب در مسجد به جماعت مى خواند. بعد از نماز صبح تا طلوع آفتاب ، در محراب مسجد، قرآن و دعا مى خواند و شبها پس از نماز، براى مردم مساله و احكام مى گفت . ايشان مقيد به نوافل بخصوص نافله شب بود و در شرايطى كه ايام نقاهت را با كهولت سنى مى گذارند و توان رفتن به مسجد را نداشت قسمت زيادى از وقت خود را صرف تلاوت قرآن مى كرد. (1)
در لحظاتى كه اين مطالب تنظيم مى گرديد از اخبار راديو شنيده شد كه علامه شوشترى دار فانى را وداع گفت و به ملا اعلى پيوست .

نماز جماعت را ترك مكن !

وقتى كه رضاخان مير پنج دستور كشف حجاب را داد، ماموران مزدور دولتى براى اجراى اين عمل غير شرعى ، زنان مسلمان را مورد شتم و آزار مختلف قرار مى دادند. بيشتر از همه ، زنانى كه در ادارات دولتى كار مى كردند، مورد اذيت و آزار بودند. وقتى كه مزدوران مى ريختند مقابل اداره يا سازمانى براى كشف حجاب ، مردم زيادى در آن محل جمع مى شدند.
روزى شيخ عبد الكريم حائرى ره مى خواست براى اداى نماز جماعت از مسير هميشگى عبور كند كه با صحنه ناخوشايند كشف حجاب توسط ماموران روبرو مى شود. اين صحنه چند روز تكرار مى شود. بناچار مجبور مى شود 5 نماز جماعت را ترك كند، چون شرايط به گونه اى بود كه ايشان نمى توانست نهى از منكر كند، از طرفى نيز اگر در مقابل آن منكرات سوكت مى كرد، دشمن اين سكوت را به حساب تاييد وضع موجود از طرف ايشان قلمداد مى كرد. بنابراين به نظرش مى رسد كه نماز جماعت مغرب و عشاء را موقتا ترك كند و اين تصميم را نيز با كسى در ميان نمى گذارد.
ايشان بعدا نقل مى كند كه يك روز عصر در اتاق خوابيده بودم كه ناگهان سيد بزرگوارى وارد شد و گفت :
شيخ ! نماز جماعت را ترك نكن !
من پس از آن به انجام جماعت اطمينان پيدا كردم و ادامه دادم . (2)

ثواب زياد نماز جماعت صبح و عشاء

امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله روزى براى اداى نماز صبح به جماعت وارد مسجد شد. پس از خواندن نماز، به صفهاى جماعت نگاه كرد و ديد عده اى از مسلمين در ميان نمازگزارن حضور ندارند. نام چند نفر از آنها را يك به يك گفت و فرمود:
آگاه باشيد كه بر افراد منافق نمازى سخت تر از نماز عشاء و صبح نيست . اگر آنها از ثواب زياد نماز جماعت صبح و عشاء خبر داشتند، مانند راه رفتن كودكان شير خوارشده ، خود را به جماعت مى رساندند. (3)
كليد راز بزرگى است هر كلام نماز چه شكوه و عظيم است ازدحام نماز نسيم بارش نور است در كوير وجود سحر به مسجد آدينه ها سلام نماز

(1) - ستاره درخشان شوشترى / ص 36
(2) - مجله سوره / شماره 12
(3) - داستان دوستان / ص 95

 

منبع: کتاب بهترين پناهگاه حكايات و داستانهاى نماز، رحيم كارگر محمديارى

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 506 کلمه
مولف : رحیم کارگر محمد یاری
1400/1/29 ساعت 09:14
کد : 2985
دسته : اهمیت و جایگاه نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز جماعت
ثواب نماز جماعت
داستان های نمازی
اهمیت نماز
جایگاه نماز جماعت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز