جوانى كه با نماز قلبش منور بود

■ جوانى كه با نماز قلبش منور بود

جوانى كه با نماز قلبش منور بود

امام سجاد (عليه السلام ) و عبادت على (عليه السلام )
امام باقر (عليه السلام ) فرمود: ((خدمت پدرم رسيدم مشاهده كردم بجايى از عبادت رسيده كه هيچ كس نخواهد رسيد، صورتش از شب زنده دارى زرد و چشم ها از شدت گريه مانند آتش سرخ گرديده ، پيشانى از كثرت سجده پينه بسته ، قدم ها و ساق پاى مباركش به واسطه طول قيام در نماز ورم كرده بود؛ فرمود: ((من از ديدن آن حال نتوانستم خوددارى كنم ، دلم سوخت و شروع به گريه نمودم . در آن موقع پدرم به فكر فرو رفته بود پس از مختصر زمانى متوجه من شد فرمود: ((پسر جان يكى از جزوه هاى عبادت على بن ابى طالب (عليه السلام ) را بياور!
جزوه اى را تقديم كردم . اندكى از آن را خواند. با خاطرى افسرده جزوه را به زمين گذاشت و فرمود: ((چه كسى قدرت دارد مانند على (عليه السلام ) عبادت نمايد.(1) ))

مناجات هاى امام صادق (عليه السلام )
امام صادق (عليه السلام ) چنين بود كه گاهى شبانه به قبرستان مى رفت و مى فرمود: ((اى اهل قبور! چه شده است كه هر چه شما را صدا مى زنم ، جواب نمى دهيد؟))
آنگاه مى فرمود: ((به خدا سوگند ميان آنان و پاسخ گفتن فاصله افتاده و ديگر قادر بر جواب دادن نمى باشند و گويا ما هم نظير ايشان خواهيم شد(2) ))
سپس رو به قبله مى ايستاد و تا طلوع آفتاب به راز و نياز و مناجات با خداوند مى پرداخت .

امام هادى (عليه السلام ) و نماز شب
قطب راوندى گفته در اخلاق و حالات حضرت امام هادى (عليه السلام ) كه وقتى شب فرا مى رسيد رو مى كرد به قبله و مشغول عبادت مى گشت و ساعتى از عبادت باز نمى ايستاد. بر تن شريفش جبه ايى بود از پشم و سجاده اش بر حصيرى بود و پيوسته لب مباركش در تسبيح و ذكر خدا بود.(3)
و همچنين آمده است كه چندين نوبت كه متوكل ملعون افرادى را براى تفتيش و بازرسى به منزل آن حضرت فرستاده بود، ماموران متوكل در هر دفعه كه وارد خانه مى شدند و مى ديدند كه امام بر روى سجاده حصيرى اش ‍ مشغول عبادت و نماز خواندن بود و يا قرآن تلاوت مى كرد.(4)

 

 جوانى كه با نماز قلبش منور بود
از حضرت امام صادق (عليه السلام ) روايت شده كه روزى حضرت رسول اكرم به عنوان نماز صبح به مسجد تشريف بردند، بعد از نماز جوانى را ديدند به نام (حارثة بن مالك ) كه رنگى زرد و بدنى ضعيف داشت ، آنقدر بى خوابى كشيده و گريه كرده بود كه چشمهايش در حدقه فرو رفته بود.
حضرت به او نزديك شد و فرمود: ((چگونه صبح كرده اى و حالت چگونه است ؟
عرض كرد: يا رسول الله صبح كردم در حالتى كه يقين دارم )) حضرت با تعجب فرمود: ((هر چيزى علامتى دارد، علامت يقين شما چيست ؟
عرض كرد: ((نشانه يقين من بى خوابى شب هاى من است كه بيدار مى مانم براى نماز و عبادت (همه شب را نماز بر پا مى دارم ) و روزهاى گرم روزه مى گيرم و دلم از دنيا روى گردانيده و به متاع دنيا كراهت مى بينم عرش ‍ خداوند را كه براى حساب در محشر نصب كرده اند و مردم محشور شده من نيز در ميان ايشان هستم و مى بينم اهل بهشت را كه متنعم به انواع نعمت ها هستند و بر كرسى ها نشسته و با هم تعارف مى كنند و همچنين مى بينم اهل جهنم را كه در ميان جهنم معذبند و گويا در گوشم زفير آتش است .
حضرت به اصحاب فرمود: ((اين بنده اى است كه خداوند دل او را به نور آسمان منور گردانيده است )) بعد فرمود ((اى جوان به همين حال باش .)) عرض كرد: يا رسول الله دعا كن كه خداوند متعال شهادت را نصيب من گرداند.)) حضرت دعا كرد و پس از چند روزى با جناب جعفر به جهاد رفت و بعد از نه نفر شهيد شد.(5)

1- بحار، ج 11، ص 23. داستان هاى نماز، ص 47.
2- مجموعه ورام ج 1، ص 517. شب مردان خدا ص 60.
3- منتهى الامال ، ج 2، ص 985.
4- منتهى الامال ، ج 2، ص 1001.
5- داستان جوانان ، ص 36/ مراة العقول : ج 2، ص 77.
آورده اند: اويس قرن ، مردى عارف بود كه در سير و سلوك معنوى و طاعت حضرت حق به مقامى والا رسيد.
اويس بعضى شبها را به حالت عبادت در ركوع به صبح مى رساند و برخى شبها را در حال سجده به پايان مى برد.
اويس مى فرمود: اى كاش از ازل تا ابد يك شب بود و من آن شب را به ركوع يا سجده به سر مى بردم .

 

منبع: سجاده عشق در فضيلت نماز شب، محمدمهدى عليقلى

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 768 کلمه
مولف : محمد مهدی علیقلی
1399/11/26 ساعت 10:23
کد : 2947
دسته : معصومین (ع) و نماز,داستان‌های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز شب
عبادت
نماز شب معصومین
مناجات
داستان نمازی
مرکز تخصصی نماز
سالمه :
#1364
14:01:51 - 1399/12/8
بهترین عمل نماز آگاهانه است
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز