■ نماز با توجه در كنار ديوار چين

همراه زن و بچه براى كارى به چين رفته بودم . يك روز براى ديدن ديوار چين رفتيم . توريستهاى زيادى از كشورها و مليتهاى گوناگون در كنار ديوار چين بودند. همچنانكه گرم ديدن ديوار و عظمت آن بوديم ، متوجه شدم كه وقت نماز ظهر و عصر شده است . وضو گرفتم و يك دستمال كوچك به عنوان سجاده پهن كردم . با قبله نما، قبله را پيدا كردم . قبل از شروع نماز چند نفرى توجه شان به من جلب شده بود و با كنجكاوى نگاهم مى كردند.
نماز اول را كه خواندم ، تعداد زيادى اطرافم جمع شده بودند و تماشا مى كردند. خيره بودند و با تعجب نگاه مى كردند.
نماز عصر را هم خواندم ، تعداد زيادى اطرافم جمع شده بودند و تماشا مى كردند. خيره بودند و با تعجب نگاه مى كردند.
نماز عصر را هم خواندم . حالا مردمى كه در اتوبوسها منتظر حركت بودند به جاى توجه به ديوار چين منظره جالبترى را براى تماشا و عكس گرفتن پيدا كرده بودند. پس از من ، همسرم مشغول نماز شد. همسرم در حال نماز بود كه يك نفر با دوربين آمد و خواست كه از همسر و خانواده ام عكس بگيرد. مخالفت كردم ، بعد به فكر افتادم كه شايد همين عكس بهانه اى باشد براى مطرح كردن نام اسلام در كشورهاى كفر زده جهان . (1)
نماز، روزى را زياد مى كند
يكى از كسبه بازار مشهد نقل مى كرد:
ما دو نفر بوديم كه وضع مالى مان خيلى بود، يك روز تصميم گرفتيم براى مشكل خود برويم خدمت شيخ حسنعلى اصفهانى . رفتيم منزل ايشان . عده زيادى در انتظار نوبت بودند. ما هم منتظر مانديم تا نوبتمان برسد. اما ناگهان شيخ از ميان جمعيت ، ما را پيش خود خواند. به من گفت : تو بايد كارى را انجام دهى كه آن را ترك كرده اى . بعد به دوستم گفت : تو هم كارى را كه انجام مى دهى ، ترك كن . برويد و به وظايف خود عمل كنيد تا وضع شما بهتر شود!
اعتراف مى كنم كه من نماز نمى خواندم و دوستم هم شرابخوار بود. به توصيه شيخ ، گناهان خود را ترك و به وظايف دينى خود عمل كرديم . از آن پس من هرگز نمازم ترك نشد و با توجه خاص آن را مى خواندم . اين بود كه بعد از آن ، وضع مالى ام بهتر شد. (2)
تبليغ با نماز
حضرت شعيب بسيار نماز مى خواند. به مردم مى گفت :
نماز بخوانيد كه نماز، انسان را از كارهاى زشت باز مى دارد. اما مردم نادان كه رابطه ميان نماز و ترك منكرات را نمى توانستند درك كنند، از روى مسخره به او مى گفتند:
صلواتك تامرك ان نترك ما يعبد اباونا (3)
مى بينيم كه شعيب پيامبر، هم خودش نماز مى خواند و هم با نماز، دين خود را تبليغ مى كرد. از طرفى اگر آنها درست مى انديشيدند، اين واقعيت را مى فهميدند كه نماز حس مسووليت و تقوا و پرهيزگارى و حق شناسى را در انسان زنده مى كند و او را به ياد خدا و به ياد قيامت مى اندازد. (4)
پوشيدن لباس زيبا در نماز
هنگامى كه امام حسن عليه السلام مى خواست نماز بخواند، زيباترين و بهترين لباسهاى خود را مى پوشيد. از آن حضرت پرسيدند: چرا بهترين لباس خود را در نماز مى پوشى ؟ امام در پاسخ گفت :
خداوند زيباست و زيبايى را دوست دارد. پس من لباس زيبا را براى راز و نياز با او مى پوشم . خداوند گفته است : خذوا زينتكم عند كل مسجد (5)
بر همين اساس ، طبق روايات ، استحباب دارد كه انسان در حال نماز نيكوترين لباس خود را بپوشد و خود را معطر كند و با رعايت نظافت و طهارت كامل به نماز و راز و نياز با خداى بزرگ بپردازد. (6)
(1) - خاطرات و تجارب تبليغى / ص 22 و 23.
(2) - نشان از بى نشانها / ص 57
(3) - سوره هود / آيه 87 اى شعيب آيا نمازت تو را دستور مى دهد كه ما آنچه پدرانمان مى پرستيدند، ترك كنيم ؟
(4) - تفسير نمونه / جلد 9- ص 207.
(5) - اعراف / آيه 31 به هنگام رفتن در مسجد زينت خود برگيريد.
(6) - داستان راستان / ص 44
منبع: کتاب بهترين پناهگاه حكايات و داستانهاى نماز؛ رحيم كارگر محمديارى