کدام تفکر از عبادت بالاتر است؟

■ کدام تفکر از عبادت بالاتر است؟

کدام تفکر از عبادت بالاتر است؟

حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان استاد حوزه علمیه در مسجد جامع رسول(ص) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: دقت در آفرینش پروردگار دقت کننده را به این نتیجه می رساند که آفرینش حق تعالی تجلی علم، حکمت، عدالت و رحمت پروردگار است.

وی افزود: توجه به این صفات انسان را به کمال می رساند و این دقت کردن طبق روایاتی که از رسول خدا(ص) نقل شده عبادت است؛ بنابراین تدبر در آفرینش عبادتی باطنی است، در این عبادت بدن و جسم در کار نیست بلکه آن ریشه و حقیقت آدمی است که فعالیت دارد.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با استناد به کلام امام علی(ع)، ابراز کرد: ریشه و حقیقت انسان در عقل او است، طبق صریح روایات؛ یک لحظه فکر مثبت با یک سال عبادت برابری می کند.

استاد حوزه علمیه فکر کردن را بسیار ارزشمند دانست و گفت: عبادت در پیشگاه پروردگار به زیاد روزه گرفتن و نماز خواندن نیست هر چند عبادت محسوب می شوند اما آن عبادت ریشه دار و سنگین اندیشه کردن در خلقت و افعال الهی است.

وی ادامه داد: چنین اندیشه ای انسان را به این نتیجه می رساند که در عالم هستی هیچ خلقتی بیهوده خلق نشده و تمام مخلوقات براساس حق خلق شدند. عدل، رحمت، علم و حکمت الهی در خلقت آدمی کاملا مشهود است برای همین انسان از جایگاه بسیار ارزشمندی برخوردار بوده و به حق است.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان بیان داشت: انسان مومن هر چیزی را که برای خود می پسندد برای دیگری هم می پسندد و از بدخواهی دیگران اجتناب می کند؛ اگر تا هنگام مرگ کسی چنین عمل کند در زمره خیر خواهان قرار می گیرد.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: مومنان واقعی هر زمان که در معرض بدخواهی دیگران قرار می گیرند آن بدخواهی را با خیرخواهی جبران می کنند؛ خیرخواهی به دیگران باید برای زنان و مردان عادت شود و به شدت از بدخواهی بپرهیزند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در یک حدیث قدسی خطاب به همه انسان ها آمده است همه آسمان و زمین برای انسان خلق شده اما انسان برای خداوند خلق شده است.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان ادامه داد: عدالت، قدرت، رحمت و حکمت الهی بود که انسان را از خاک خلق کرد و به او مرتبه بخشید؛ آیا این درست است که در عالم دنیا از نعمات الهی استفاده کند و بمیرد و فرقی با حیوانات نداشته باشد. انسان موظف است وظیفه خود را در برابر خداوند انجام دهد

منبع:رسا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 391 کلمه
1398/10/12 ساعت 08:35
کد : 2698
دسته : حکمت و فلسفه نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
حجت الاسلام انصاریان
تفکر
عبادت
حکمت خدا
قنوت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز