«بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز»

■ «بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز»

«بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز»

به گزارش خبرگزاری شبستان، اثر حاضر در چهار بخش تهیه و تنظیم شده است. تبیین سهل انگاری در نماز، عوامل سهل انگاری در نماز ، آثار و کیفر سهل انگاری در نمازو راه های درمان سهل انگاری در نمازعنوان چهار بخش این اثر می باشد.

 آیات و روایات در مورد سبک شمردن نماز، آیات و روایت در مورد تحقیر کردن نماز، نداشتن شناخت نسبت به خداوند وآشنا نبودن به فلسفه نماز و عبادت ، سخت گیری های بی مورد در مورد خانواده ، اصل اختیاری بودن مسایل دینی ، عدم پرداخت کافی رسانه به بحث نماز ، تغییر اولویت ها در میان اغلب عموم مردم جامعه ، مصیب هایی که در دار دنیا به مبتلا می گردند و... از جمله مسایلی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است .

 این کتاب به بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز با مطالعه با منابع می پردازد. در راستای این تحقیق، آیات وروایات و سیره اهل بیت(ع) مورد بررسی قرار گرفته است. در آغاز واژه «سهل انگاری»تبیین شده، آن گاه عدم معرفت جایگاه نماز، آثار گناه و زمینه های فردی ، خانوادگی و اجتماعی و آثار دوستی با بدان ، از عوامل سهل انگاری نسبت به نماز – با استفاده از آیات ، روایاتمورد مطالعه قرار می گیرد. درآخر کیفر و چگونگی درمان سهل انگاری در نماز با استناد به آیات و روایات بررسی و نقش رسانه و تبلیغات ، خانواده و دوستانخوب و اهل نماز به عنوان مهم ترین راه های درمان این آفت، تبیین می گردد.

درباره ی نماز کتاب های فراوانی نگاشته شده است؛ مانند آداب نماز، اسرار نماز (صلواه العارفین و معراج السالکین) از آثار امام خمینی ، از ژرفای نماز ، اثر آیت الله خامنه ای مد ظله ، حکمت عبادت اثر آیت الله جوادی آملی ، یکصد و چهارده نکته درباره نماز ، همراه با نماز ، پرتوی از اسرار نماز ، استاد محسن قرائتی و... در کلیه این کتاب ها به بحث نماز و آثار و برکات آن پرداخته شده است. در این کتاب ها اشاره ای اجمالی به موضوع شده است لیکن کتاب جامعی در خصوص زمینه ها وعوامل سهل انگاری در نماز و راه های درمان آن نوشته نشده است.

 این کتاب به شرح ، تفسیر و اهمیت موضوع پرداخته و راهکارهای درمان سهل انگاری در نماز را تبیین نموده است. موضوعات فوق در چهار بخش بررسی شده است.

بخش نخست به تعریف واژه ی سهل انگاری و تبیین مفهوم و مصادیق آن می پردازد.

 بخش دوم جاهل بودن نسبت به نماز ، آثار گناه و زمینه های فردی ، خانوادگی و اجتماع وآثار دوستی با بدان به عنوان عواملی از سهل انگاری در نماز ، با استفاده از آیات، روایات و سیره اهل بیت (ع) مورد مطالعه قرار می گیرد.

 در بخش سوم آثار و کیفر سهل انگاری در نماز در دنیا، هنگام مرگ  و در عالم قبر و قیامت در سه فصل مجزا، با استفاده از آیات و روایات بیان خواهد شد.

 در بخش چهارم راه های درمان سهل انگاری در نماز با استفاده از منابع موجود بررسی و نقس رسانه و تبلیغات، خانواده و دوستان خوب و اهل نماز به عنوان مهم ترین راه های درمان این آفت ، بررسی خواهد شد.

 در قسمت پایانی نتیجه کلی تحقیق روشن می گردد.

 در بخشی از این اثربه عنوان «مسخره کردن نماز و دنبال امور باطل» می خوانیم:

« گفتند: ای شعیب آیا نمازت به تو دستور می دهد که ما آن چه را پدرانمان می پرستیدند، رها کنیم یا آن را که می خواهیم در اموالمان انجام دهیبم، ترک نماییم ؟ آیا نمازت از ما سلب آزادی در اعتقادد و عمل می کند؟ تو که به راستی بردبار و ره یافته ای ، پس چگونه حریت ما را محدود می کنی»!.

 در بخش دیگری با عنوان افتدن در دوزخ و عذاب الهی می خوانیم:

« اصحاب یمین ، که در بهشت و باغ ها به سر برده، از حال گنهکاران از یکدیگر می پرسند، سپس به آن ها متوجه شده می گویند، چه چیز شما را به دوزخ در آورد؟ گویند: ما از نمازگزاران نبودیم و به فقیر و تهیدست طعام منمی دادیم و با اهل باطل در کارها و گفتارهای بیهوده غور می کردیم و روزجزا را تکذیب و انکار می کردیم تا آنکه مرگ ما فرا رسید».

«بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز» اثر«مصطفی برغمدی»  را انتشارات «ستاد اقامه نماز»چاپ کرده است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 733 کلمه
مولف : مصطفی برغمدی
ناشر : ستاد اقامه نماز
1397/9/11 ساعت 09:12
کد : 2357
دسته : آسیب‌شناسی اخلاقی نماز(نماز و گناه)
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مصطفی برغمدی
بررسی زمینه ها و عوامل سهل انگاری در نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز