■ حسنه قدم برداشتن در مسیر مسجد
روایات و احادیث اسلامی درباره مسجد، مسایل بسیار مهمی را طرح كرده اند كه بر تمام مسلمانان لازم است آنها را رعایت كرده و از این راه خشنودی حضرت حق و پیامبر اكرم (ص) را جلب كنند.
راوی می گوید: از حضرت صادق (ع) شنیدم كه مساجد به پروردگار عالم از همسایگانی كه در آن شركت نمی كنند، شكایت بردند. خطاب رسید كه به عزت و جلالم سوگند، در صورت استخفاف به مساجد یك نماز از آنان قبول و آنان را به عدالت در بین مردم آشكار نمی كنم و به رحمتم نمی رسند و در بهشت مجاور من نخواهد بود.
پیامبر خدا(ص) فرمودند: در دنیا مهمان باشید، این دلبستگیها و آرزوها شایسته مهمان نیست، مساجد را به عنوان خانه اصلی خود بگیرید، دل ها را به رقت عادت دهید، زیاد اندیشه كنید و از خشیت حق گریه داشته باشید، موت و اهوال قیامت را نصب العین قرار دهید.
پیامبر اكرم(ص) فرمودند: حق مساجد را بدهید كه آن دو ركعت نماز است پیش از اینكه در آن بنشینید. همچنین فرمودند: هر كس به مسجدی از مساجد خدا برای نماز جماعت برود، برای هر قدمی كه برمی دارد هفتاد هزار حسنه منظور شود و به همان اندازه درجاتش بالا رود.
آن حضرت همچنین در جای دیگری فرمودند:در قیامت، سه چیز به حضرت حق شكایت برند: قرآن، مسجد، عترت.
قرآن می گوید: پروردگارا! مرا از نظر معنی تغییر دادند، مسجد می گوید: پروردگارا! مرا بیكار گذاردند و ضایع كردند. عترت می گوید: الهی! ما را كشتند و راندند و آواره كردند.
پیامبر اسلام(ص) همچنین در اهمیت مسجد فرمودند: برای مساجد مردمی است كه از شدت علاقه و توجه به مسجد، گویی مانند میخ های كوبنده به مسجدند، ملائكه همنشین آنانند، چون غایب شوند، از آنان جستجو كنند و به هنگام بیماری از آنان عیادت كنند و به وقت حاجت به آنان كمك دهند.
همچنین امام علی(ع) فرمودند:نشستن در مسجد در نزد من بهتر است از نشستن در بهشت است؛ چرا كه در نشستن در بهشت خشنودی من است و در نشستن در مسجد، رضایت پروردگارم.
منبع:شبستان