برکات و آ‌ثار نماز جماعت مسجد

■ برکات و آ‌ثار نماز جماعت مسجد

برکات و آ‌ثار نماز جماعت مسجد

برکات و آ‌ثار نماز جماعت مسجد

مسجد در سه دسته فضیلت مکان، فضیلت اقامه نماز و فضیلت نماز جماعت تقسیم‌بندی می‌شود که درباره هر یک از این‌ها احادیث متعددی از پیامبر(ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده است.

مسجد مکانی برای توجه بیشتر به خداوند متعال و بریدن از تعلقات دنیایی و محیطی معنوی جهت دستیابی به آرامش روح و جان است. این مکان به قدری نزد خداوند متعال جایگاه دارد که پیامبر (ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) احکام و آداب شرعی و رفتاری مشخصی را برای آن وضع کرده‌اند و از دیگر سو در فضایل این مکان مقدس بیاناتی ایراد فرمودند؛ لذا ضروری است هر فرد مسلمانی که خداوند توفیق حضور در مسجد را به او عطا کرده است، با این آداب و فضایل آشنا شود.

در صورت کلی روایات مربوط به فضیلت و آثار و برکات مسجد در سه دسته فضیلت مکان مسجد، فضیلت اقامه نماز در مسجد و فضیلت نماز جماعت تقسیم‌بندی می‌شود که درباره هر یک از این‌ها احادیث متعددی از پیامبر(ص)و اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده است.

به عنوان نمونه امام کاظم (ع) از پدر بزرگوارش نقل فرمود: کسی که در منزلش وضوی کامل‏ بگیرد و مویش را شانه و خود را معطّر کند، سپس از خانه‌‏اش بدون عجله و با آرامش و وقار بیرون آید و به طرف محل نماز برود در حالی که میل به جماعت ‏مسلمین دارد، قدمی از زمین برنمی‏‌دارد و نمی‏‌گذارد مگر اینکه یک حسنه برایش ‏نوشته و یک گناه از او محو و یک درجه به خدا نزدیک شود تا زمانی که ‏داخل مسجد شود. تا اینکه فرمود: سپس نماز را با امام جماعت شروع کند از طرف‏ خدا مغفرت و بهشت بر او واجب می‏‌شود قبل از اینکه امام سلام نماز را بدهد. (جامع احادیث الشیعه، ج. ‏۶، ص. ۳۸۷)

اَبَا الْحَسَنِ مُوسَی ابْنَ جَعْفَرٍ عَلَیْهِمَا السَّلامُ یُحَدِّثُ عَنْ اَبیهِ - عَلَیْهِ السَّلامُ - اَنَّهُ قالَ: مَنْ اَسْبَغَ وُضوئَهُ فی بَیْتِهِ وَ تَمَشَّطَ وَ تَطَیَّبَ ثُمَّ مَشی مَنْ بَیْتِهِ غَیْرَ مُسْتَعْجِلٍ وَ عَلَیْهِ السَّکینَهُ وَالْوقارُ اِلَی مُصَّلاهُ رَغْبَهً فی جَماعَهِ الْمُسْلِمینَ لَمْ یَرْفَعْ قَدَماً وَ لَمْ یَضَعْ اُخْری اِلَّا کُتِبَ لَهُ‏حَسَنَهٌ، وَ مَحَتْ عَنْهُ سَیِّئَهٌ وَ رُفِعَتْ لَهُ دَرَجَهٌ فَاِذا ما دَخَلَ الْمَسْجِدَ اِلی اَنْ قالَ عَلَیْهِ السَّلامُ -ثُمَّ اِفْتَتَحَ الصَّلوهَ مَعَ الْاِمامِ جَماعَهً اِلَّا وَجَبَتْ لَهُ مِنَ اللَّهِ الْمَغْفِرَهُ وَ الْجَنَّهُ مِنْ قَبْلِ اَنْ یُسَلِّمَ‏الْاِمامُ

پیامبر گرامی اسلام (ص) در یک روایت فرمودند: هر کس کلامش قرآن و خانه‌‏اش مسجد باشد، خداوند منزلی در بهشت برای او بنا می‏کند. (وسائل الشیعه ج. ۳ ص. ۴۸۱)

مَنْ کانَ الْقُرْانُ حَدیثَهُ وَ الْمَسْجِدُ بَیْتَهُ بَنَیَ اللَّهُ لَهُ بَیْتاً فِی الْجَنَّهِ.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 446 کلمه
1397/4/20 ساعت 11:25
کد : 2230
دسته : نماز و مسجد
لینک مطلب
کلمات کلیدی
برکات و آ‌ثار نماز جماعت مسجد
نماز جماعت
برکات نماز جماعت
مسجد
نماز در مسجد
بهترین نماز
نماز
قنوت
namaz
qunoot
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز