دستورالعمل امام صادق(علیه السلام) برای تطهیر روح

■ دستورالعمل امام صادق(علیه السلام) برای تطهیر روح

دستورالعمل امام صادق(علیه السلام) برای تطهیر روح

 *شرط قبولی عبادات

از امام صادق (سلام ‏الله‌عليه) نقل شده است كه فرمود:«أوّل ما يحاسب به العبد عن الصلاة فإذا قُبلت قُبل منه سائر عمله وإذا رُدّتْ عليه رُدّ عليه سائر عمله، فإذا صلّيت فأقبل بقلْبك إلي الله عزّ وجلّ فإنّه ليْس من عبدٍ مؤمنٍ يُقبِل بقلْبه علي الله عزّ وجلّ فى صلاته ودعائه إلا أقبل الله عليه بقلوب المؤمنين إليه وأيّده مع مودّتهم إياه بالجنّة» .

اول چيزي كه انسان به آن محاسبه مي ‏شود نماز است. اگر نماز قبول شد ساير اعمال هم از نمازگزار قبول مي ‏شود و اگر رد شد اعمال ديگر نيز مردود است. پس هرگاه نماز مي ‏خواني، با قلب خود متوجه خداي سبحان باش تا دعا و نماز تو قبول شود و خدا با قلوب مؤمنان به تو رو كند.

*نمازگزار از نگاه قرآن

قرآن كريم نماز و نمازگزار را به خوبي معرفي فرموده است؛ نمازگزار كسي است كه مسائل مالي بر عهدهٴ او نيست، طمع و آز در درون او نيست. وقتي كه طبيعت دنياپرست انسان را خالق انسانْ تبيين مي‏ كند كه: (إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا ﴿ المعارج ۱۹﴾إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا ﴿ المعارج ۲۰﴾وَإِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعًا﴿ المعارج ۲۱ ﴾إِلَّا الْمُصَلِّينَ ﴿ المعارج ۲۲﴾. ابتدا مفاسد طبيعت انسان را تشريح مي‏ كند؛ آنگاه مي‏ فرمايد: نمازگزاران از اين رذايل محفوظ اند. معلوم مي‏ شود نماز، انسان را از اين رذايل محفوظ و تطهير مي‏ كند. بنابراين، فضيلت و كمال انسان از نماز خواهد بود؛ زيرا نماز بسياري از فضايل را براي انسان تحصيل، و بسياري از رذايل را برطرف مي‏ كند.

*نماز از نگاه امیرالمومنین(علیه السلام)

اميرالمؤمنين (سلام‏ الله‌عليه) در نهج البلاغه از رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم) نقل فرموده كه: من در عجبم از كسي كه چشمه‏ اي درِ منزل اوست و شبانه‏ روز پنج بار در آن چشمه شستشو مي‏ كند، با اين حال، باز آلوده است. چون نماز مثل چشمهٴ زلال است كه انسان نمازگزار در وقت هاي پنجگانه در آن شستشو مي‏ كند .

نمازكوثري است كه انسان را تطهير مي‏ كند. قهراً اگر ما از نماز اين طهارت را در خود احساس نكرديم، بايد بپذيريم آن نماز واقعي را نخوانده‏ ايم. ممكن است نماز صحيح باشد، لكن مقبول نيست؛ زيرا نمازي مقبول است كه روح انسان را تطهير كند. آنگاه گذشته از اقبال الهي و بهشت؛ خداوند متعال، دلهاي ديگران را متوجه شما مي‏ كند و شما محبوب ديگران مي‏ شويد.

*دعای نمازگزار مستجاب است

چه ذخيره‏ اي بالاتر از اينكه دلهاي مؤمنان به طرف انسان متوجه باشد؟ زيرا در مشكلات، مؤمنين يار انسانند. دعاي مؤمنان نسبت به انسان مؤثر است. اگر انسان بخواهد مؤمنان مشكل او را حل كنند، براي او دعا و طلب آمرزش كنند، بايد قلب خودش را مخصوصاً در حال نماز متوجه خداوند سازد.

وقتي انسان در نماز،  قلب را مهار مي‏ كند كه چشم و گوش را در بيرون مهار كرده باشد. اگر در بيرون نماز، چشم و گوشش را حفظ كرد، در نماز دشمن دروني هجوم نمي‏ آورد. مهم آن است كه انسان در بيرون نماز خود را حفظ كند. 

 منبع : شیعه نیوز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 518 کلمه
1396/11/27 ساعت 21:42
کد : 2123
دسته : آثار اخلاقی و عرفانی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
تطهیر روح
نماز
امام صادق ( علیه السلام )
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز