بررسی نقش و عوامل تأثیرگذار نماز در ارتقاء سلامتی همه جانبه جسمی، روانی و اجتماعی

■ بررسی نقش و عوامل تأثیرگذار نماز در ارتقاء سلامتی همه جانبه جسمی، روانی و اجتماعی

بررسی نقش و عوامل تأثیرگذار نماز در ارتقاء سلامتی  همه جانبه جسمی، روانی و اجتماعی

چکیده

مقدمه و هدف : مطالعات آثار زندگی بشر نشان می دهد هر زمان و هر جا که بشر وجود داشته، نیایش و پرستش هم وجود داشته است هرچند شکل آن و معبود آنها متفاوت بوده است.  در حقیقت پرستش پاسخ به بسیاری از نیازهای آدمی است. عبادت و پرستش خداوند یکتا و ترک پرستش هر موجود دیگر، یکی از اصول تعلیمات پیامبران الهی است، تعلیمات هیچ پیامبری از عبادت خالی نبوده است.  ریشه ی همه آثار معنوی اخلاقی و اجتماعی که در عبادت است در یک چیز است : یاد حق و غیر او را از یاد بردن. عبادت در سرلوحه برنامه پرورشی و تربیتی اسلامی قرار گرفته است و در رأس همه عبادت ها نماز است. نماز از مهم ترین سفارش های انبیا بوده و از بارزترین مصادیق عبادت است.  هدف از ارائه ی مقاله حاضر ارائه تعیین نقش مؤلفه های آموزشی و عوامل تأثیرگذار در زمینه  آثار فردی و اجتماعی نماز در ایجاد سبک زندگی سالم می باشد.

روش پژوهش : مقاله حاضر بصورت مروری _ توصیفی بوده و از منابع کتابخانه ای و اینترنتی برای گردآوری داده های آن استفاده شده است.

یافته ها : نماز، وسیله تشکر از خداوند بر نعمتهای بیکرانی  است که برایمان فراهم کرده است.  نماز گناهان را از بین می برد. نماز اهرم استعانت در غم ها و مشکلات است. نماز راه راه پیروزی بر مشکلات، برنامه ای برای انظباط، عامل پیشگیری از کبر و غرور، عامل خود شکوفایی و خودسازی و  وحدت جهت، تسکین دهنده ی دردها،  موثر بر حافظه و تمرکز حواس، درمان اخلاقی و بازدارنده، عامل تحصیل طهارت ظاهری و باطنی،  جلوگیری از افراط و تفریط و عامل رستگاری است، بعلاوه هنگام برپاداشتن نماز رعایت نکاتی که به آداب آن مربوط است (همچون مسواک، نظافت، توجه به خدا و ...) در کمال این عبادت مؤثر است. هر کدام از اجزای نماز دارای رموزی اند که خیلی از آنها بر ما پوشیده اند اما با پیشرفت علم و آگاهی ما به برخی از اسرار آن می بریم.  علاوه بر آثار روحی و معنوی، نماز در درمان و پیشگیری خیلی از بیماری های جسمی، مشکلات روانی و مسائل مختلف یک جامعه کمک شایانی می کند و مردم و جامعه را به سوی زندگی بهتر، راحت تر و پربارتر هم در این دنیا و هم در آخرت سوق می دهد چیزی که هریک از ما به نوعی خواهان آن هستیم.

بحث و نتیجه گیری: علاوه بر آثار روحی و معنوی که برای نماز گفته شد دیدیم که علم بسیاری از آثار جسمی آن را نیز برای ما ثابت کرده و هرچه بر علم و دانش ما افزوده می شود بیش تر به آثار خوب آن پی می بریم بخصوص به آثاری که خیلی از کشورهای قدرتمند جهان بدنبال آن اند مثل افزایش روحیه ی مردم هم برای کار و حضور در جامعه، هم برای زندگی سالمتر، اقزایش سلامتی مردم که یکی از بزرگترین دغدغه های جوامع امروزیست و. .. که همگی اینها هم از نظر اقتصادی، هم اجتماعی، هم معنوی و دنیوی و اخروی به نفع ما می باشند چون کسی که سالم زندگی کند بهترین خدمت را به دیگران و خود کرده است و مهمتر اینکه خدا از او راضی خواهد بود، بنابراین یک انسان عاقل و دانا خود را از این همه بهره بی نصیب نمی سازد، چنین انسانی می تواند پلکان کمال را یکی پس از دیگری بسرعت بالا رود و به اوج خوشبختی برسد.  

مقاله کامل را در پیوست دریافت نمایید

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

فایل پیوست : دریافت
نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 571 کلمه
مولف : سمانه صفارانی* دانشجویPh.D مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، فوق لیسانس از دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران علی آهنگر دانشجویPh.D اقتصاد سلامت دانشگاه تربیت مدرس، فوق لیسانس از دانشگاه علوم پزشکی تهران.
1395/8/14 ساعت 12:13
کد : 1741
دسته : نماز در علوم تجربی,نماز و آسیب‌های اجتماعی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز و ارتقاء سلامت
آثار فردی و اجتماعی نماز
سلامت جسمانی
روانی و اجتماعی
نماز و کاهش آسیب های اجتماعی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز