مصادیق بی اعتنائي به نماز

■ مصادیق بی اعتنائي به نماز

مصادیق بی اعتنائي به نماز

 شکي نيست که بي اعتنائي به نماز گناهي است بس بزرگ بنابر اين شناسايي مصاديق اين تحقير ناپسند مقدمه پرهيز از اين عصيان نابخشودني است .

الف – تاخير نماز

 امام صادق ( ع ) در تفسير آيه شريفه قرآن که در ارتباط با مذّمت بي اعتنائي به نماز نازل گرديده است مي فرمايد : (( تاخير الصلّاه عن اوّل وقتها لغيرها عذر ))يعني : مراد از بي اعتنائي به نماز تاخير بدون عذر نماز از اول وقت است البته روشن است که مراد از عذر ضرورتي است که به صورت اورژانسي پيش آيد و قابل تاخير نباشد و اّلا هم نوا با شهيد رجایی باید گفت، به کار بگویید وقت نماز است و به نماز نگویید که کار دارم.

ب – عدم رعايت آداب آن در خلوت

اميرالمؤمنين ( ع ) در روايتي چنين مي فرمايد :

(( من احسن الصلواه حين يراه الناس و اساء ها حين يخلوا فتلک استهانه )) ((آن کس که در مقابل مردم با دقّت نماز بخواند و در خلوت بدون دقّت نماز گزارد به نماز بي اعتنائي کرده است ))

مروري بر نمازهاي خلوت و جلوت ما روشن مي نمايد که آيا احترام و توجّه ما نسبت به نماز بيشتر بوده است يا به ناظران صحنه نماز .

 

ج – فراهم نکردن مقدّمات نماز قبل از اذان :

در روايت ديگري مي فرمايد : کسي که وضوي نماز را تا وقت اذان به تاخير اندازد و در نتيجه به جاي شتاب به سوي صفوف جماعت در دستشويي بماند او به نماز بي اعتنائي کرده است .آري کسي که به کاري اهميّت مي دهد قبل از رسيدن وقت آن مقدمات انجام ان را فراهم مي کند . کدام ملاقات و مهماني است که وقت آن فرا رسيده باشد و ما هنوز در فکر پوسيدن لباس و يا آماده کردن شرايط آن نباشيم ؟!

د – عدم يادگيري معاني :

آيا ندانستن معاني الفاظي که روزانه ده بار در نماز تکرار مي شود به معناي بي اعتنائي به نماز است ؟!

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 324 کلمه
مولف : مجید نوروزی
ناشر : اختصاصی راسخون
1395/6/3 ساعت 11:30
کد : 1531
دسته : آسیب‌شناسی اخلاقی نماز(نماز و گناه)
لینک مطلب
کلمات کلیدی
آفات نماز
آسیب شناسی نماز
مصادیق بی اعتنائی به نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز