اهل بیت و نماز

■ اهل بیت و نماز

اهل بیت و نماز

نماز حضرت علي

ابن ابي‏جمهور مي‏گويد: در حديث است که علي عليه‏السلام هر گاه وقت نماز مي‏شد، ناآرام و لرزان مي‏گشت و رنگش تغيير مي‏کرد. 

به ايشان گفته مي‏شد: شما را چه شده است، اي اميرمؤمنان؟ مي‏فرمود: وقت نماز در رسيده است، وقت امانتي که خداوند آن را بر آسمانها و زمين عرضه کرد و آنها از بر دوش کشيدنش خودداري ورزيدند و از آن ترسيدند.[1] .

[1] عوالي اللآلي ج 1، ص 324.

حضرت زهرا و نماز

در کتاب اسرارالصلوة آمده است که فاطمه زهرا عليهاالسلام هنگام نماز از ترس خدا نفس نفس مي‏زد و رسول خدا صلي الله عليه و آله در حديثي فرموده است: 

اما دخترم فاطمه عليهاالسلام پس به راستي که او سيده‏ي زنان عالميان از اولين و آخرينشان مي‏باشد. تا اينکه فرمود: زماني که در محرابش در مقابل پروردگار - جل جلاله - مي‏ايستد، نورش براي ملائکه پرتوافکني مي‏کند، آن چنان که ستارگان آسمان براي اهل زمين نورافکني مي‏نمايند و خداوند متعال به ملائکه‏هايش مي‏فرمايد: اي ملائکه‏ي من بنگريد به امه و کنيز من فاطمه سيده‏ي کنيزانم، که در مقابل من به عبادت ايستاده به طوري که بدنش از ترس مقام من مي‏لرزد. و با تمام وجود و قلبش بر عبادت و اطاعتم رو آورده است. شما فرشتگانم را شاهد مي‏گيرم که شيعيان فاطمه را از آتش جهنم ايمن گردانيدم.[1] .

 [1] ميزان الحکمه، ج 5.

 

پيامبر اکرم در حال نماز

عطا ابن رياح گويد: روزي نزد عايشه رفتم پرسيدم: شگفت‏انگيزترين چيزي که در عمرت از پيامبر صلي الله عليه و آله ديدي چه بود؟ 

او گفت: کارهاي پيامبر صلي الله عليه و آله همه‏اش شگفت‏انگيز بود ولي از همه عجيب‏تر اينکه شبي از شبها که پيامبر صلي الله عليه و آله در خانه‏ي من بود، به استراحت پرداخت، هنوز آرام نگرفته بود که از جا برخاست و لباس پوشيد و وضو گرفت و به نماز ايستاد و آن قدر در حال نماز و در جذبه‏ي خاص الهي اشک ريخت که جلوي لباسش، از اشک چشمش، تر شد.[1] .

پيامبر اکرم در حال نماز

عطا ابن رياح گويد: روزي نزد عايشه رفتم پرسيدم: شگفت‏انگيزترين چيزي که در عمرت از پيامبر صلي الله عليه و آله ديدي چه بود؟ 

او گفت: کارهاي پيامبر صلي الله عليه و آله همه‏اش شگفت‏انگيز بود ولي از همه عجيب‏تر اينکه شبي از شبها که پيامبر صلي الله عليه و آله در خانه‏ي من بود، به استراحت پرداخت، هنوز آرام نگرفته بود که از جا برخاست و لباس پوشيد و وضو گرفت و به نماز ايستاد و آن قدر در حال نماز و در جذبه‏ي خاص الهي اشک ريخت که جلوي لباسش، از اشک چشمش، تر شد.[1] .

 

[1] اخلاق و کردار محمد (ص)، ص 78.

امام هادي و نماز

آمده است چندين نوبت که متوکل ملعون، افرادي را براي تفتيش و بازرسي به منزل آن حضرت فرستاده بود. مأموران متوکل در هر دفعه که وارد خانه مي‏شدند مي‏ديدند که امام بر روي سجاده‏ي حصيري‏اش مشغول عبادت و نماز خواندن بود و يا قرآن تلاوت مي‏کرد. 

و مسعودي در اثبات الوصيه روايت کرده که چون حضرت امام علي النقي عليه‏السلام داخل خانه‏ي متوکل شد، و ايستاد و مشغول به نماز گشت يکي از مخالفين آمد، ايستاد مقابل آن حضرت و گفت تا کي (نعوذ بالله) رياکاري مي‏کني، حضرت بعد از سلام دادن نماز رو 

کرد به او و فرمود: اگر دروغ گفتي در اين نسبتي که به من دادي خدا تو را از بيخ برکند، تا اين کلمه را فرمود آن مرد افتاد و بمرد.[1] .

 

[1] منتهي الآمال، ج 2، ص 1001.

 

آخرين وصيت

ابوبصير گويد: بعد از درگذشت حضرت صادق عليه‏السلام پيش ام‏حميده رفتم تا او را در اين مصيبت تسليت بگويم. تا چشمش به من افتاد شروع به گريه کرد من نيز از حال او به گريه افتادم. آن گاه گفت: ابامحمد! اگر حضرت صادق عليه‏السلام را هنگام مرگ مشاهده مي‏کردي چيز عجيبي مي‏ديدي. در آن لحظات آخر، چشم باز کرده، فرمود: هر کس بين من و او خويشاوندي هست بگوييد بيايد. همه را گرد من جمع کنيد سفارشي دارم. 

ام‏حميده گفت: تمام خويشاوندان آن جناب را جمع کرديم در اين موقع امام صادق عليه‏السلام نگاهي به آن نموده فرمود: شفاعت ما نخواهد رسيد به آن کسي که نمازش را سبک بشمارد.[1] .

 

[1] محاسن برقي، ج 1، ص 80.

نماز پيامبر اکرم

جابر بن عبدالله مي‏گويد: پيامبر خدا براي خوراک و يا چيز ديگري، نماز را به تأخير نمي‏انداخت.[1] .

عائشه مي‏گويد: پيامبر خدا صلي الله عليه و آله با ما و ما با او گفتگو مي‏کرديم. هنگام نماز که مي‏شد گويا نه او ما را مي‏شناخته و نه ما او را مي‏شناختيم.[2] .

ابوعبدالله بن حامد گويد: پيامبر صلي الله عليه و آله هر گاه نماز مي‏خواند، از سينه‏اش آوائي از خوف، چو آواز جوشش ديگ شنيده مي‏شد.[3] .

امام سجاد عليه‏السلام فرمود: پيامبر آنقدر در نماز مي‏ايستاد، تا پاهايش ورم مي‏کرد.[4] .

 

[1] السنن الکبري، ج 3، ص 105.

[2] عدة الداعي، ص 139.

[3] خصال، ص 282.

[4] فتح الابواب، ص 170.

 

رابطه‏ي امام موسي بن جعفر با مسجد

خطيب بغدادي - که از اعاظم اهل سنت و از مورخين موثق و از قدماء ايشان است - گفته: موسي بن جعفر عليه‏السلام را که عبد صالح مي‏گفتند: از شدت عبادت و کوشش و اجتهادش بود - و او گفته: روايت شده که: آن حضرت داخل مسجد پيغمبر صلي الله عليه و آله شد و در اول شب به سجده رفت و شنيدند که پيوسته تا صبح اين را مي‏گفت: 

«عظم الذنب من عبدک فليحسن العفو من عندک» 

«پروردگارا! بزرگ است گناه از عبد تو، پس چه نيکو است عفو و اغماض از نزد تو».[1] .

 [1] نماز از ديدگاه قرآن و حديث ص 144.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 964 کلمه
مولف : محمدباقر نبي نژاد
1395/2/11 ساعت 08:30
کد : 1271
دسته : نماز در آیات و روایات
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
سیره معصومان و نماز
سیره عبادی معصومان
نماز اهل بیت
نماز امام
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز