■ نماز در تب 42 درجه
بسم الله الرحمن الرحیم
گزیدهای از دروس کتاب شکست تنهایی (مقطع دوره دوم متوسطه)
نویسنده: حامد تقی راد
راهبرد جلسه
در اين جلسه به بررسي اين مطلب ميپردازيم كه نماز نبايد در هيچ شرايطي ترك شود و خداي متعال بگونهاي برنامهريزي كرده است كه در سختترين شرايط هم نماز خواندن ممكن باشد.
جذابيت اوليه
دوستان خوب من! به نظر شما در چه زمانهايي نماز نخوانيم اشكال ندارد؟[1]
وقتی حضرت امام; در نجف اشرف، تشریف داشتند، شخصی به ملاقات ایشان میرود و در طی این ملاقات، ماجرایی شگفتانگیز را مشاهده میکند که آن را این چنین نقل میکند: "برنامه همیشگی امام; در نجف این بود که دو ساعت و نیم بعد از مغرب به بیرونی منزل تشریف میآوردند تا کسانی که به زیارت ایشان میآمدند بتوانند به خدمتشان برسند. بعد از این برنامه به حرم مطهر امیرالمؤمنین7 میرفتند. شبی حضرت امام ; به تب شدید مبتلا شدند. هرچه تلاش کرديم تا دکتری را پیدا کنيم، موفّق نشديم. ساعت دو و نیم شب دکتری را دیديم و از وی خواهش کردیم حضرت امام; را معاینه کند. او پذیرفت و راهی منزل امام شديم. وقتی وارد منزل شدیم، با خود گفتیم که حتماً آقا با وجود این کسالتی که دارد خوابیده است؛ ولی وقتی وارد اطاق شدیم با کمال تعجّب، مشاهده کردیم که وی نشسته و مشغول نماز شب است. صبر کردیم تا نماز ایشان تمام شد. بعد از نماز، دکتر، حضرت امام ; را معاینه کرد و معلوم شد که ایشان تب 42 درجه داشتند![2]
نتيجهگيري
آنچه باعث ميشود "إِنَّ الصَّلاةَ كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنينَ كِتاباً مَوْقُوتا"[3]؛ نماز در هيچ شرايط و موقعيتي ترك نشود. "أَوْصَانِي بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَيًّا"[4]؛ مؤمن بودن انسان است و مؤمن به معناي عشق عاشق براي وصال و ديدار با معشوقش ميباشد. زمانيكه بزرگان و علمای ما به مستحبات و نوافل چنين اهميت ميدهند؛ يقيناً به واجبات و محرمات بيش از اين توجه ميكردند.
خدایا به ما توفیق عمل به مستحبات به ویژه نماز شب را عنایت بفرما.