■ براي اين كه در نماز سست نشويم چه بايد كرد؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: براي اينكه نماز را سست نگيريد با دقت راهكارهاي زير را عمل كنيد:

1- باور كردن اهميت نماز ، بايد يك مطالعه مستمري را درباره اهميت نماز پيش بگيريد و كتابهاي مختلفي را كه در اين باره انگاشته شده است را مطالعه نمائيد تا با تكرار اين اهميت به اعتقاد و باور در اين باره برسيد مانند:

اسرار الصلاه از آيت الله ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي .

2- باور كردن عقاب تاركان نماز ، وعده هاي عذاب الهي درباره تارك نماز را هميشه بايد مد نظر شما باشد تا انسان به خود بباوراند كه چنين عذابهايي واقعا وجود دارد . كتابهايي مثل گناهان كبيره اثر شهيد دستغيب در اين باب مفيد است .

3- تفكر در مرگ روزي نيم ساعت درزود گذشتن دوران زندگي خود ، خاطرات تلخ و شيرين و خلاصه انتهاي عمر و ورود به عالم قبر و قيامت و رسيدن عذابهاي الهي و سر افكندگي و رو سياهي و... اين فكر بايد در مكاني خلوت باشد تا دل شما متأثر گردد و براي نماز و هر توشه آخرتي تحريك گرديد اگر اين تفكر اثر خود را بخشيد هفته اي نيم ساعت كفايت مي كند .

4- برگزيدن دوستان نماز دوست و گريز از دشمنان بي نماز به ظاهر دوست ، اثر همنشين بر كسي پوشيده نيست .

5- انس با محيطهاي معنوي ، مساجد و كلا محافل نشاط بخش معنوي ، دل را به سمت عبادت و نماز ميكشاند ، حتي شنيدن و ديدن مثل دعاي ندبه و كميل بوسيله صدا وسيما مفيد و روح بخش هستند .

پرهيز از گناه ، گناه دل را سياه مي كند و آنرا نسبت به اعمال عبادي كم رغبت و گاهي بي رغبت مي كند

استقامت و پافشاري عملي بر نماز در محيط هاي ملامت گر نماز ، نماز را به هيچ قيمتي ترك نكنيد هر چند در محيطي قرار بگيريد كه ديگران شما را سرزنش كنند .

پرهيز از نمازهاي طولاني تحميلي ، نماز واجب را خلاصه بخوانيد فقط هر وقت قلب شما به طولاني كردن نماز اقبال و تمايل نشان داد به همان اندازه نماز را طولاني كنيد .

انجام مستحبات نشاط آور، در بين مستحبات چه نماز، چه ذكر، چه دعا، آنرا كه از همه بيشتربه شما حال خوش و لذت روحي مي بخشد انتخاب كرده و بيشتر انجام دهيد.

دعا و توسل، رغبت به نماز را هم با دعا و توسل به ائمه معصومين عليهم السلام از خداوند بخواهيد .

عزم جزم ، تصميم جدي بگيريد كه هيچگاه نماز را ترك نكنيد و اگر احيانا فراموش كرديد يا مشكلي پيش آمد آنرا قضا كنيد .

مطالعه احوال علماء ، شرح حال بزرگان را دانستن و مطالعه كردن بسيار مفيد است
1402/2/25 ساعت 13:17
کد : 967
لینک مطلب

■ چگونه می توان بین نماز و جوانان پیوند ایجاد کرد؟

راه‌هاى جذب جوانان به نماز و آگاهی دادن آنها نسبت به نماز، بسيار متنوع و متناسب با شرايط فردى و اجتماعى جوانان است، ولى عمده راه‌هاى تعميق گرايش‌هاى آنها به مسائل معنوى و نماز، در چهار مورد ذيل خلاصه مى‌شود: یک - تعمیق بنیه های فکری و اعتقادی در آغ ...

■ وضو گرفتن در شرایطی که شخص دیگری آب را بریزد و ما وضو بگیریم چه حکمی دارد؟

اگر دیگری صرفاً آب را بریزد و شخص خودش شستن را انجام می دهد اشکال ندارد. استفتاء رهبری ...

■ بنده فارس زبانم که با ادبیات عرب آشنایی ندارم توانایی درک معانی اصلی یک کلمه برایم غیر ممکن است و در توان تمام مردم هم نیست که بخش زیادی از عمر خود را صرف یاد گیری زبان عربی در حد کمال کنند لذا از درک معانی آن عاجزند و عملا این نماز تاثیری در نحوه دیدگاهشان نسبت به خدا نخواهد داشت مگر نه اینست که نماز برای بیاد خدا بودن و خدا را ناظر بر احوال خویش دیدن است پس من فارس زبان چگونه کلماتی ادا کنم که عمق معنایش را ادا کنم که عمق معنایش را نمیفهمم و صرفا برایم تکراری شده. دوم: خداوند خود گفته از چیزی که نسبت به آن علم نداری پیروی نکن در ضمن کجای قران گفته نماز را باید به عربی خواند؟ سوم: عامل وحدت بخش میان مسلمانان زبان انها نیست بلکه افکار انهاست، عقاید و نحوه تفکر انها درباره دین و دینداری و خداست، چگونه 200 نماینده از کشورهای مختلف در سازمان ملل گرد هم جمع میشوند و درباره عناوین مختلفی عناوین مختلفی به اشتراک میرسند و بیانیه صادر میکنند با انکه زبان همدیگر را نمیدانند.... چون تفکرشان به یک سمت است، چون اعتقاد دارند برای رسیدن به اسایش و صلح باید اهداف مشترک داشته باشند و اما کشورهای اسلامی چطورند ....؟؟؟؟

در پرسش فوق چند پرسش مطرح هست که به ترتیب پاسخ خواهیم گفت : اول اینکه نمی توانید عمرتان را صرف یادگیری زبان عربی کنید که در نهایت معنای کلمات نماز را بدانید، برای یاد گرفتن معنای نماز صرف عمر لازم نیست تنها چندبار معنای آن را بخوانیم و دقت کنیم چون ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز