■ براي اين كه در نماز سست نشويم چه بايد كرد؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: براي اينكه نماز را سست نگيريد با دقت راهكارهاي زير را عمل كنيد:

1- باور كردن اهميت نماز ، بايد يك مطالعه مستمري را درباره اهميت نماز پيش بگيريد و كتابهاي مختلفي را كه در اين باره انگاشته شده است را مطالعه نمائيد تا با تكرار اين اهميت به اعتقاد و باور در اين باره برسيد مانند:

اسرار الصلاه از آيت الله ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي .

2- باور كردن عقاب تاركان نماز ، وعده هاي عذاب الهي درباره تارك نماز را هميشه بايد مد نظر شما باشد تا انسان به خود بباوراند كه چنين عذابهايي واقعا وجود دارد . كتابهايي مثل گناهان كبيره اثر شهيد دستغيب در اين باب مفيد است .

3- تفكر در مرگ روزي نيم ساعت درزود گذشتن دوران زندگي خود ، خاطرات تلخ و شيرين و خلاصه انتهاي عمر و ورود به عالم قبر و قيامت و رسيدن عذابهاي الهي و سر افكندگي و رو سياهي و... اين فكر بايد در مكاني خلوت باشد تا دل شما متأثر گردد و براي نماز و هر توشه آخرتي تحريك گرديد اگر اين تفكر اثر خود را بخشيد هفته اي نيم ساعت كفايت مي كند .

4- برگزيدن دوستان نماز دوست و گريز از دشمنان بي نماز به ظاهر دوست ، اثر همنشين بر كسي پوشيده نيست .

5- انس با محيطهاي معنوي ، مساجد و كلا محافل نشاط بخش معنوي ، دل را به سمت عبادت و نماز ميكشاند ، حتي شنيدن و ديدن مثل دعاي ندبه و كميل بوسيله صدا وسيما مفيد و روح بخش هستند .

پرهيز از گناه ، گناه دل را سياه مي كند و آنرا نسبت به اعمال عبادي كم رغبت و گاهي بي رغبت مي كند

استقامت و پافشاري عملي بر نماز در محيط هاي ملامت گر نماز ، نماز را به هيچ قيمتي ترك نكنيد هر چند در محيطي قرار بگيريد كه ديگران شما را سرزنش كنند .

پرهيز از نمازهاي طولاني تحميلي ، نماز واجب را خلاصه بخوانيد فقط هر وقت قلب شما به طولاني كردن نماز اقبال و تمايل نشان داد به همان اندازه نماز را طولاني كنيد .

انجام مستحبات نشاط آور، در بين مستحبات چه نماز، چه ذكر، چه دعا، آنرا كه از همه بيشتربه شما حال خوش و لذت روحي مي بخشد انتخاب كرده و بيشتر انجام دهيد.

دعا و توسل، رغبت به نماز را هم با دعا و توسل به ائمه معصومين عليهم السلام از خداوند بخواهيد .

عزم جزم ، تصميم جدي بگيريد كه هيچگاه نماز را ترك نكنيد و اگر احيانا فراموش كرديد يا مشكلي پيش آمد آنرا قضا كنيد .

مطالعه احوال علماء ، شرح حال بزرگان را دانستن و مطالعه كردن بسيار مفيد است
1402/2/25 ساعت 13:17
کد : 967
لینک مطلب

■ 1- هركار مي كنم نمي توانم در نماز تمركز پيدا كنم و حواسم پرت مي شود. لطفا بگوئيد چه عواملي موجب عدم حضور قلب در نمازم مي شود به گونه اي كه نمي توانم يك نماز با خضوع و خشوع بخوانم؟ و آيا براي رفع اين عوامل راه حلي وجود دارد تا بتوانم نمازي با تمركز، بدون حواس پرتي و با حضور قلب داشته باشم؟

همانگونه كه گفته شد يكي از شرطهاي اساسي پذيرفته شدن نماز در نزد خداي متعال، مسأله«حضور قلب» در حين نماز است؛ و اين در حالي است كه متأسفانه بسياري از ما عبادتهاي خود را بدون حضور قلب و با حواس پرتي كامل انجام مي دهيم و به همين جهت است كه يك عمر نماز م ...

■ چرا از نمازم لذت نمی برم ؟ علت چیست ؟

عواملی که می تواند نمازها و عبادات انسان را لذت بخش کند، عبارتند از: الف) قبل از عبادت، انسان خود را مستعد و مهیا سازد؛ یعنی، به خود تلقین کند که من در صدد نیایش و نماز هستم و سعی کند افکار متفرق را از ذهنش دور کند. ب) سعی کند در بهترین وقت عبا ...

■ نمازخواندن در قسمت‌های مشترک آپارتمان با وجود نارضایتی برخی مالکان، چه حکمی دارد؟ در صورت عدم رضایت بعضی از مالکین، نماز خواندن در قسمتهای مشترک ساختمان آپارتمانی ( مثل راهرو، حیاط و ... که همه ساکنین به صورت مشاع مالک‌اند) چه حکمی دارد؟ (در صورتی که در قراردادهای گذشته چیزی ذکر نشده باشد)

تصرفات غیر معمول در مشاعات ساختمانها بدون رضایت کلیه شرکا جایز نیست، مگر آنکه ضرورتی در بین باشد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): در مشاعات بدون رضایت کلیه شرکا تصرف جایز ن ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز