■ چه كنيم تا از وسوسه هاي شيطان دور باشيم و صبحها از نماز غافل نشويم؟
پاسخ: ستيز و مجاهده با شيطان كاري مستمر و دايمي است و تا انسان در اين عالم زنده است و زندگي مي كند ادامه دارد. و دام هاي شيطان براي انسان هاي با تقوا و داراي كمال و شناخت بيشتر، ظريفتر و پيچيده تر و مخفي تر است. نخستين گام در مبارزه با شيطان اين است كه اطاعت از او را به تدريج كم نموده و به آهستگي از شبكه هاي دام او خارج شويم هرچند در اين مبا رزه ممكن است پاي انسان بلغزد و در مواردي فريب اورا بخورد. هر چقدر ارتباط انسان با خداي متعال و معرفت نسبت به او عميق تر و گسترده تر باشد، تسلط شيطان بر او كمتر است. چنانچه خداي متعال در اين مورد مي فرمايد: انه ليس له سلطان علي الذين آمنوا و علي ربهم يتوكلون؛ شيطان تسلطي بر كساني كه مؤمن بوده و بر پروردگارشان توكل مي كنند ندارد(نحل، آيه 99)و نيز مي فرمايد: ان عبادي ليس لك عليهم سلطان؛ تو (شيطان) بر بندگان خاص من تسلط و نفوذي نداري(اسراء، آيه 65) و نيز خود شيطان مي گويد:...ولاغوينهم اجمعين # الا عبادك منهم المخلصين –همه بندگان تو را گمراه مي كنم بجز بندگاني كه مخلصند (حجر آيه 39 و 40 )
به طور كلي كار شيطان وسوسه كردن است و با پناه بردن دائمي به خداوند و ارتباط پيوسته با او و توسل و ربط با اولياي الهي(ع) مي توان از اين وسوسه ها رها شد و يا آن را به حداقل رسانيد و شيطان را تسليم نمود، چنانچه در روايت داريم كه پيامبر بزرگ اسلام(ص) فرمودند: شيطان من به دست من مؤمن و رام گرديد. پس بهترين راه حل، توجه كامل و دايمي به خداوند متعال و اوليائش و خود را در قلعه استوار و نفوذ ناپذير او و اولياي پاك او درآوردن و رعايت كامل تقواي الهي كردن است.
بنابر اين سه كار اساسي براي دفع وسوسهاي ابليس وجود دارد:
تقويت ايمان
اصرار بر توكل
كوشش درجهت اخلاص
■ اگر در زمانی که نماز جماعت بر پاست، فرادا نماز بخوانم، چگونه می توانم تشخیص دهم که آیا هتک حرمت اتفاق می افتد یا نه؟ و بر فرض هتک حرمت، آیا نماز فرادا باطل است؟
پاسخ مراجع عظام تقلید به شرح زیر است:
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
ج1) تشخیص آن بر عهده خود مکلف است.
ج2) صِرف آن (هتک حرمت) ضررى به صحت نماز وارد نمىکند.
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظ ...
■ چرا بعضی از نمازها را بلند و بعضی را آهسته می خوانیم؟
مقدمه
بسیاری از دستورات خداوند و فرستادگان ایشان، تنها بدین دلیل می باشند که میزان فرمانبرداری بندگان، با آن سنجیده شود و این خود به تنهایی، دلیل مناسبی بوده و نیاز به وجود دلیل دیگری در لزوم اجرای این دستورات نیست. به عنوان نمونه، وقتی طالوت، هنگام ...
■ چه جیزهایی در تشهد مُستحب می باشد؟
1. نگاهش به طرف زانوهايش باشد.
2. پيش از تشهّد بگويد: اَلحَمدُ لِلّه
3. دستها را بر رانها بگذارد و انگشتها را به يكديگر بچسباند.
4. در رکعت دوم بعد از تشهّد بگويد: وَ تَقَبَّل شَفاعَتَهُ وَ ارفَع دَرَجَتَه
...