■ اگر كسي نماز نمي خواند و روزه نمي گيرد و در خانه ي ما رفت و آمد داشته باشد ما بايد با او رفتاري ديگر داشته باشيم؟ چگونه با او رفتار كنيم درست است؟
پاسخ: 1ـ نماز و روزه از تكاليف و واجبات الهى هستند كه هر فرد با شناختى كه از خداوند پيدا مىكند و درك ارتباط خود و خداوند كه رابطه مخلوق و خالق و رابطه عبد با مولا و پروردگارش مىباشد نوعى احساس تكليف در برابر خداوند براى او حاصل مىشود كه در انجام آن تكاليف با شوق و اراده و اختيار خويش به آن امور اقدام مىكند. كسى كه نمازنمىخواند يا روزه نمىگيرد يا خمس نمىدهد و... مطمئناً در مبادى و مبانى اعتقادى و شناختى دچار اشكالى است كه بايد به وسيله اى اين شناخت و آگاهى در او ايجاد شود. و روشن و واضح است كه اين مطلوب با جرّ و بحث ومجادله و محكوم كردن و احياناً امور نفرت آفرين و اعلام انزجار و الفاظ ناراحت كننده و... ايجاد نمىشود بلكه معمولاًاين كارها نتيجه معكوس دارد و بيشتر موجب رنجش خاطر فرد و احساس دور شدن از آن مجمع مىگردد لذا اكيداً توصيه مىشود از بحث و مجادله خوددارى كنيد.
2ـ هر فرد از نظر شناختى و عاطفى نقاط پذيرشى دارد كه از طريق آن نقطه پذيرش و يا به اصطلاح عامّه «رگ خواب» مىتوان با ملاطفت و ملايمت با او وارد سخن شد، كه اگر از اين طريق انسان با او وارد بحث شده و از نكاتى كه مورد پذيرش و قبول اوست وارد گردد و به طور منطقى (منطقى كه مورد پذيرش او باشد) اطلاعاتى به او بدهد وشبهات او را برطرف سازد، غالب افراد براى پذيرش حق مشكلى ندارند و مطلب حق را به خوبى مىپذيرند.
در هر صورت بايد رابطه با اين افراد به گونه اي باشد كه تاثيرگذار باشيم نه تاثير پذير و اگر اين رفت و آمد به گونه اي شد كه تاثير پذيري ما بيشتر باشد اولا بايد ناراحتي خود را به گونه اي در عمل و برخورد كه متوجه اشتباه خود شود نشان داد و ثانيا بايد اين روابط را به حداقل كاهش داد.
■ اگر به نماز جماعت برسیم و امام در رکوع باشد و ما تکبیرة الاحرام بگوییم و قبل از اینکه به رکوع امام برسیم امام از رکوع بلند شود چه کار باید بکنیم؟
اگر مأموم؛ موقعى که امام در رکوع است اقتدا کند و پیش از آن که به اندازۀ رکوع خم شود، امام سر از رکوع بردارد، مىتواند نیت فرادا کند (و نمازش را ادامه دهد) یا صبر کند تا امام براى رکعت بعدی برخیزد[1] و مأموم آن را رکعت اول نماز خود حساب کند. ولى اگر ...
■ همسر من نسبت به نماز خواندن بی اعتقاد هست و من نمی توانم او را درباره برکات نماز قانع کنم لطفا راهنمایی کنید
تلاش شما برای آشنا ساختن همسرتان ، کاری بس ارزشمند و مورد پسند مي باشد. دعوت ایشان به آشنایی با خداوند و عبادت او از برجسته ترین و متعالی ترین امور است .
راهکارهای عملی قابل ارائه به طور کلی به قرار زیر است :
1- برای ترغیب و تشویق به نماز، در آغاز ...