■ آيا پيامبر اکرم(ص) در نماز خويش، شهادت به رسالت خويش مي داده است؟ آيا پيامبر اکرم(ص) در نماز خويش، سلام و صلوات بر خود مي فرستادند؟ با چه عبارتي؟ لطفا پاسخ را مستند به روايات و اسناد بدهيد.
پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: در ابتدا گفتنی است؛ پیامبر(صل الله علیه و آله) یک شخصیت حقیقی دارد به عنوان یک انسان و یک شخصیت حقوقی به عنوان پیامبر و فرستاده خدا و از این جهت احترام مقام رسالت و شخصیت حقوقی پیامبر(ص) حتی برای خود پیامبر ( صل الله علیه و آله) نیز لازم است. از این رو پیامبر (صل الله علیه و آله) موظف بودند نماز را همان گونه که خداوند امر فرموده است، بجای آورند. قرآن مجید نیز می فرماید:« إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً» ؛« خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود مىفرستد؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، بر او درود فرستيد و سلام گوييد و كاملاً تسليم(فرمان او) باشيد.»
از آن جایی که رسول اکرم (ص) خود در رأس مؤمنان است آیه شامل خود آن حضرت نیز میشود که به مؤمنان دستورمیدهد به پیامبر صلوات بفرستند، بنابراین پیامبر(ص) موظف به فرستادن صلوات و درود بر خود بودند.
بنابراین از آنجا که پیامبر(ص) موظف بودند نماز را همانگونه که خداوند امر فرموده است، به جای آورند و ایشان نیز مانند دیگر مردم در احکام الهی مساویاند.لذا ایشان نیز در نماز و یا در اذان شهادت به رسالت می دادند و صلوات نیز می فرستاده ولی شان پیامبر در ادای این صلوات شان یک فرد مومن به خدا و رسالت محمد(ص) است لذا هیچ ایرادی ندارد که صلوات بر پیامبر(ص) بفرستد ولی چنین کاری بدین صورت بر ما روانیست چون ما دارای دو شان نیستیم یکی ((محمد بن عبدالله)) و دیگری ((رسالت الهی)) گرچه ما نیز بر خودمان سلام میدهیم و میگوییم السلام علینا و علی عباد الله الصالحین.
■ يك فرد بي نماز را چگونه مي توانيم ارشاد و راهنمايي نمائيم بگونه اي كه از اسلام خسته نشوند و در نهايت نماز خوان گردد؟
خداوند متعال جهت هدایت بشر سه ابزار مهم را در نهادش به ودیعت گذاشته که می توان با به کارگیری این ابزارها به اصلاح زير بناهاي فكري افراد بي نماز پرداخته و آنها را به نماز تشویق و ترغیب نمود.
راه فطرت
همه انسانها دارای فطرت الهی می باشند لذا می توا ...
■ این که عبادت، به معنای، خضوع در برابر عظمت و ربوبیت خداوند است، آیا شامل کسی که کارهای نیک و پسندیده ای را انجام می دهد ولی حضور قلب ندارد، می شود؟
عبادت به معنای خضوع و فروتنی در برابر خداوند و معبود حقیقی است.
عبادت دارای اقسامی است؛ نظیر عبادت با قلب، عبادت با زبان، عبادت با دیگر اعضا و جوارح بدن (عبادت عملی) و... مصادیق هر یک از این اقسام در زندگی انسان بی شمار است. به طور کلی می توان گ ...