■ آيا پيامبر اکرم(ص) در نماز خويش، شهادت به رسالت خويش مي داده است؟ آيا پيامبر اکرم(ص) در نماز خويش، سلام و صلوات بر خود مي فرستادند؟ با چه عبارتي؟ لطفا پاسخ را مستند به روايات و اسناد بدهيد.
پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: در ابتدا گفتنی است؛ پیامبر(صل الله علیه و آله) یک شخصیت حقیقی دارد به عنوان یک انسان و یک شخصیت حقوقی به عنوان پیامبر و فرستاده خدا و از این جهت احترام مقام رسالت و شخصیت حقوقی پیامبر(ص) حتی برای خود پیامبر ( صل الله علیه و آله) نیز لازم است. از این رو پیامبر (صل الله علیه و آله) موظف بودند نماز را همان گونه که خداوند امر فرموده است، بجای آورند. قرآن مجید نیز می فرماید:« إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً» ؛« خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود مىفرستد؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، بر او درود فرستيد و سلام گوييد و كاملاً تسليم(فرمان او) باشيد.»
از آن جایی که رسول اکرم (ص) خود در رأس مؤمنان است آیه شامل خود آن حضرت نیز میشود که به مؤمنان دستورمیدهد به پیامبر صلوات بفرستند، بنابراین پیامبر(ص) موظف به فرستادن صلوات و درود بر خود بودند.
بنابراین از آنجا که پیامبر(ص) موظف بودند نماز را همانگونه که خداوند امر فرموده است، به جای آورند و ایشان نیز مانند دیگر مردم در احکام الهی مساویاند.لذا ایشان نیز در نماز و یا در اذان شهادت به رسالت می دادند و صلوات نیز می فرستاده ولی شان پیامبر در ادای این صلوات شان یک فرد مومن به خدا و رسالت محمد(ص) است لذا هیچ ایرادی ندارد که صلوات بر پیامبر(ص) بفرستد ولی چنین کاری بدین صورت بر ما روانیست چون ما دارای دو شان نیستیم یکی ((محمد بن عبدالله)) و دیگری ((رسالت الهی)) گرچه ما نیز بر خودمان سلام میدهیم و میگوییم السلام علینا و علی عباد الله الصالحین.
■ اگر نماز احتیاط به عهده نمازگزار باشد و بین نماز واجب و نماز احتیاط فاصله بیفتد، آیا باید نماز اعاده شود؟
آیت الله خامنه ای: اگر کسی که وظیفه او خواندن نماز احتیاط است، آن را پیش از خارج شدن از حالت نماز به جا نیاورد، بنابر احتیاط واجب باید ابتدا نماز احتیاط را بخواند و سپس نماز را نیز اعاده کند.
طریقه خواندن نماز احتیاط:كسى كه نماز احتياط بر او واجب شد ...
■ آیا نماز ما می تواند بر عالم هستی تاثیر گذار باشد؟
عالم تکوین یا همان عالم هستی ، عالم اسباب و مسببات است و نماز یکی از اسباب تاثیر گذار بر این عالم می باشد. که به چند اثر آن اشاره می کنیم:
1- اثر نماز در بلاهای آسمانی .
پیامبر اکرم ( ص) فرمودند: هرگاه خداوند آفتی از آسمان فرو فرستد ، حاملان قرآن ...
■ چرا در مورد بانوان بلند خواندن نماز واجب نيست، حتي اگر نامحرم هم نباشد؟
آنچه نکوهیده است«تبعیض» است اما«تفاوت» زمینه تکامل و احساس نیاز هر چه بیشتر میان زن و مرد را فراهم می کند. توجه به تفاوت زن و مرد در احکام نماز، وضو، حجاب و ... همگی در همین راستاست که هر کدام از زن و مرد به این واقعیت بیشتر توجه داشته باشند و در چگو ...