■ اگر در نماز نباید غیر خدا را مخاطب خود قرار داد، سلام بعد از نماز به چه دليل انجام مي گيرد و گفته می شود«السلام علیک یا ایها النّبی...»؟

پاسخ: در نماز مجموعه از مقررات شرعي و الهي وجود دارد که براي به تحقق رساندن نماز به صورت مطلوب، مطرح شده است. از قبيل شرايط ظاهري، و باطني نمازگزار و نيز محل نماز و اجزا و ترتيبات مربوطه به نماز در تمام احکام مربوط به نماز که همگي از امور روشن و آشکار است،شرطي به عنوان مخاطب قرار ندادن غير خدا مطرح نشده است،
بنابراين:
اولا، اگر در سلام نماز مخاطب انسان غيرخداوند است، هرگز به نماز صدمه نمي زند. زيرا هيچ شرط يا واجبي از واجبات نماز را مخدوش نمي کند.
ثانيا، مخاطب قرار دادن غير خدا در نماز از قبيل پيامبر و بندگان صالح خداوند، چون به دستور خداوند، و با نام خدا (سلام) انجام مي پذيرد، در واقع مخاطب قرار دادن خداوند است.
در نتيجه راز سلام اين است که انسان به دستور خداوند، با نام خداوند به پيامبران و بندگان صالح و نمازگزاران درود مي فرستد.براساس فرامين امام رضا عليه السلام در پاسخ به اين پرسش که سخن مخلوق با ورود به نماز حرام و توجه به خالق براي او لازم مي شود. فراغت از نماز و انتقال از حال نماز با آغاز کلام مخلوق يعني سلام صورت مي گيرد. سلام بر بندگان صالح خداوند، به معناي بازگشت به جمع آنان است.بنابراين، مخاطب قرار دادن غير خداوند را در سلام، منافات با آداب و احکام نماز ندارد و چون به دستور خداوند انجام مي شود و از سوي ديگر سلام نام خداوند است، در نهايت و واقع خداوند مورد خطاب قرار گرفته است.
1394/10/5 ساعت 08:50
کد : 88
لینک مطلب

■ شنيده ام در هنگام خواندن نماز هنگام خواندن آيه«اياک نعبد و اياک نستعين» اگر حواست به چيزي غير از خدا باشد دچار شرک شده اي. آيا اين مطلب درست است؟

آیه شریفه ایاک نعبد و ایاک نستعین بیانگر توحید افعالی و عبادی است و اعتقاد به تاثیر گذاری در نظام هستی را برای غیر خدا نفی می کند و این مفهوم بزرگ را در خود دارد که در نظامی بزرگ همراه با مجموعه ای از خدا خواهان این سخن را ابراز می کند. اما اینکه اگ ...

■ سلام من دنبال یه مقاله از حاج اقا محدثی هستم در مورد تاثیر نماز بر کاهش اسیب های اجتماعی از کجا میتونم این رو پیدا کنم؟

سلام علیکم اطلاعی نداریم. اما مقالات آسیب ها و نماز در اینجاست: qunoot.net/App/reads.post.list.php?categories=115 ...

■ آيا در وضو ، مى‌‏توان مسح پا را دوبار پشت سر هم (بعد از خشك كردن آن) تكرار كرد؟

همه مراجع: اشكال ندارد؛ ولى بايد از وسوسه اجتناب كرد. پرسش و پاسخ دانشجویی؛ دفتر سی ام؛ پرسش ۲۷. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز