■ آیا این حدیث که پیامبر فرموده کسی که غیبت کند عباداتش تا 40 روز به نامخ عمل شخص مورد غیبت قرار گرفته، میرود و عبادات و اعمال خیر غیبت کننده از نامه عمل خودش پاک میشود با عدالت خدا جور در می آید؟ در ادامه ااین حدیث گفته شده که تا ۴۰ روز در صورت نداشتن عمل خیر گناهان آن فرد به نامه عمل فرد غیبت کننده می ایند..
آیا این انصاف است که گناهی مانند خوردن مشروب و یا انجام زنا از نامه عمل فردی به نامه عمل فردی دیگر که ان گناه را نکرده برود و با عدالتی که از خدا سراغ داریم جور است که نماز بخوانیم کار خیر انجام دهیم و با یک صحبت در مورد فلان شخص که حکم غیبت را پیدا میکند اعمالمان تباه و به نامه عملش منتقل شود؟؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: با سلام
چند نکته را باید متذکر شویم:
1. دستورات الهی شبیه قوانین طبیعت است که قرار داده شده دارای نظم و ارتباط و ضابطه خودش است و خداوند در قالب دستورات دینی سعی دارد که این قوانین را بیان کند.
2. در روایت مورد نظر شما بیان شده است تا 40 روز اعمال خوبش "قبول نمی شود" که این با معنای "باطل بودن "متفاوت است. یعنی اگر شما نماز بخوانید نمازتان باطل نیست و فقط درجه آن بالا نیست مثل این که شما درسی را با حداقل نمره قبول شده باشید و در ادامه روایت هست که روز قیامت برای جبران گناه شما (که بردن آبروی یک نفر است) از اعمال خوب شما به او داده می شود و اگر اعمالتان کم بود از گناهان او به شما داده می شود تا جبران شود و عدالت برقرار شود.
3.این روایت نمی گوید هر گناهی از غیبت شونده را برای غیبت کننده می گذراند بلکه گناهان هم برای خود ضرایبی دارند
4. در آخر این که خداوند در دین اسلام ارزش بیشتر برای حرمت و آبروی مومن قرار داده حتی نسبت به خانه خودش که کعبه است و یقینا در این جا این گناه، گناه کوچکی نیست که بگوییم فقط پشت سر کسی حرف زدن است و باید در خاطرمان باشد این قانون برای کسانی که پشت سر شما هم حرف می زنند هست.
■ من تصميم گرفتم که ديگه نماز نخونم آخه به چه دردي مي خوره وقتي گناه هام هر روز تکرار ميشه؟ هيچ جوره هم نمي شه انجام ندم چون تا حالا هزار بار سعي کردم كه گناه نكنم اما نشد؟
ميزان بازدارندگي نماز از فحشا و منكر بستگي به درجات نماز و ميزان حضور و توجه در آن دارد. اگر نماز به صورت كامل اقامه شود، به طور قطع نيروي بازدارندگي كاملي در فرد نماز گذار ايجاد خواهد كرد. در هر صورت نماز از فحشا و فکر باز مي دارد ولي اين در همه افر ...
■ نماز يعني چه؟ خدا چه انتظاری از نماز ما دارد؟!
عدهاى معتقدند واژه« نماز» درلغتِ فارسى از لفظ پهلوى نماك (namac) گرفته شده كه آن هم از ريشه ايرانِباستان واژه«نم»(nam) به معناى خم شدن و تعظيم كردن گرفته شدهاست .
از جملهمعانى نماز در كتابهاى لغت فارسى عبارتند از: بندگى، اطاعت، سجود، پرستش، خد ...
■ چرا باید نماز ظهر و عصر با صدای آهسته خوانده شود در حالیکه نمازهای دیگر این گونه نیست؟
بسیاری از دستورات خداوند و فرستادگان ایشان، تنها بدین دلیل میباشند که میزان فرمانبرداری بندگان، با آن سنجیده شود و این خود به تنهایی، دلیل مناسبی بوده و نیاز به وجود دلیل دیگری در لزوم اجرای این دستورات نیست. به عنوان نمونه، وقتی طالوت، هنگام رفتن ب ...