■ آیا این واقعا حقیقت دارد که نماز غیبت کننده تا40روز قبول نیست؟ یا اینجور روایات صرفا برای بیان بزرگی گناه غیبت گفته شدهاند و در اصل نماز ها و عبادات پذیرفته میشوند اما تنها اثرآنها کم است؟اصلا آیا صحت چنین روایاتی با عدالت خدا همخوانی دارند؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: با سلام
بله نماز غیبت کننده تا چهل روز قبول نیست
نکته اول؛ غیبت کننده می تواند حلالیت بطلبد و با پذیرش عذر توسط غیبت شونده، و پشیمانی غیبت کننده این گناه و آثارش هم برداشته می شود.
نکته دوم؛ قبول نبودن با باطل بودن متفاوت است، یعنی همان که اثر نماز به حدالاقل می رسد.
نکته سوم؛ قوانین را خداوند با علم وحکمتش در این دنیا وضع می کند و به گوش همه هم رسانده است، ما در اعتقادات خداوند را حکیم و عالم می دانیم، معتقدیم که وضع آثار اعمال خوب و بد ما بر اساس علم و حکمت است. این بعضی از آثار غیر منصفانه بدانیم باید دید از چه جایگاهی داریم این اشکال را می کنیم و نسبت به چه کسی؟
■ نماز مقبول چه نمازی است؟
نمازی که انسان را از زشتی و گناه دور می کند، نماز مقبول است؛ و نماز مقبول، نمازی است با توجه و معرفت. گفتن اذکاری صرفا از روی عادت و به صورت لقلقه ی زبان، نماز واقعی نیست. تا معرفت نباشد، نماز کامل نمی شود.
یکی از شاگردان آیه الله بهجت مى گوی ...
■ نحوه خواندن حمد و سوره در نماز جماعت
آیت الله خامنه ای؛ «در رکعت اول و دوم نماز ظهر و عصر بنابر احتیاط واجب، مأموم نباید حمد و سوره بخواند ولى مستحب است به جاى آن ذکر بگوید.» ...
■ آیا می توانیم رفت و آمد با فامیل بی نماز را ترک کنیم؟
در تحریر الوسیله امام خمینى رضوان الله علیه چندین مسأله در این باره آمده است که وظیفه ما را مشخص می کند:
1. اگر رفت و آمد با بی نماز از مقدار بی نمازی مى کاهد، این آمد و رفت واجب است.
2. اگر آمد و رفت با بی نماز در بعضى افراد خانه اثر (خوبِ) موقّت ...